Engedj át kérlek! - villantja a tábla a Paragvárin

A Paragvári és a Váci Mihály utca kereszteződésébe új nyomógombos figyelmeztetőtábla került ki. Teszteltük, részben működik.

Két évvel ezelőtt írtunk egy cikket a Váci és a Paragvári utca sarkán lévő gyalogátkelőhelyről Veszélyes gyalogátkelőhely a Váci utcánál 2011. April 27. 12:06 , pontosabban arról, hogy mennyire nehezen látják az autósok a várakozó gyalogost, amit fotósorozattal illusztráltunk. A minap észrevettük, hogy kikerült egy plusz tábla a kereszteződésbe, ami segít az átkelésben. A rendszer egyszerű, az oszlopra szerelt gombot megnyomjuk, a tábla világítva jelzi az autósoknak: Engedj át kérlek! - a többi már a sofőrökön múlik.

Engedj át kérlek! tábla a zebránál - Paragvári és Váci Mihály utca sarka
Világító kiegészítés került a kereszteződésbe
Garai Antal Atom

Gyorsan meg is néztük, hogy miképp működik az új rendszer, egyelőre azt tapasztaltuk, hogy nagyjából ugyanannyi autós áll meg, mint egy átlagos zebránál. Videóztunk is, hogy lássák olvasóink, az utolsó pillanatban megálló motoros a kedvencünk, ő még oda is szólt kollégánknak, hogy ne haragudjon.

Nem támogatott video formátum
Video: Kipróbáltuk, hogy hatásos-e

Hasznos - ezt tapasztaltuk, hiszen a zebrához lépve, a gomb felvillanó fénnyel egy időben lassított az egyik autós, s vélhetően nem ő az egyetlen, aki észreveszi. Remélhetőleg javulni fog a jövőben az arányszám, ugyanis hatszor keltünk át oda s vissza, viszont ebből csak három alkalommal álltak meg rögtön a sofőrök, annak ellenére, hogy biztonságosan lassíthattak volna.

Engedj át kérlek! tábla a zebránál - Paragvári és Váci Mihály utca sarka
Este vélhetően nagyon jól látható, de nappal is simán észrevehető a felirat, ha nem világít, akkor is olvasható
Garai Antal Atom
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Veszélyes gyalogátkelőhely a Váci utcánál

Oszlopok takarják el az autósok szeme elől a zebránál várakozókat. Pedig itt jó nagy a forgalom. Megmutatjuk, mit is lát az autós…

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet