Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újított a szombathelyi városvezetés: sajtó és szalagvágás nélkül adtak át egy új parkolót

Valószínűleg meg akarták előzni, hogy az új többség képviselői is ott legyenek. De ők megoldották, átadták még egyszer.

Egyre érdekesebb eseményeket produkál a szombathelyi politika. Már az is előfordul, hogy sajtó, tévényilatkozatok, nemzeti színű szalagok nélkül adjanak át egy befejezett beruházást, nevezetesen egy új parkolót a Derkovits városrészben.

A helyszín azért jelképes, mert a városrésznek baloldali, ellenzéki képviselői vannak, akik akár a városvezetői sajtótájékoztatókra is képesek elmenni, ha valamilyen közük volt a fejlesztéshez.

A parkolóépítés hálás téma, Szombathelyen sokkal kevesebb a parkolóhely, mint az autó, a lakótelepeken ez fokozottan érződik. A Váci és a Bem József utcák közt területen január végén kezdődött el Megkezdődött az új parkolók építése a Derkovits-lakótelepen 2019. January 25. 17:10 egy parkoló építése, amit Lendvai Ferenc frakcióvezető (Fidesz) a Facebookon jelentett be.

Majd megtette ezt a két derkovitsi, ellenzéki képviselő is.

Lendvai bejelentésénél még ott volt a

baráti sajtó

, vagyis a megyei lap és a városi tévé, az ellenzékieknél csak a felvételt készítő segítőjük.

Áprilisban Puskás Tivadar polgármester és Illés Károly alpolgármester járta be az építési területet Épülget a Bem József utcai parkoló 2019. April 18. 14:42 , megállapítva, hogy szépen halad a munka. Ekkor történt az, hogy a két ellenzéki képviselő is megjelent az eseményen, és ők is körbejárták az épülő parkolót.

Az új parkoló
Cseh Gábor / szombathely.hu

Most sehol sem jelent meg a parkolóavatás híre, a hivatalos városi oldalon sem volt fenn, mi sem kaptunk meghívót. Csak a parkoló átadása után jelent meg egy hír a szombathely.hu-n arról, hogy használhatják az autósok az új parkolót.

Puskás Tivadar és Illés Károly bejárja az új pakolót
Cseh Gábor / szombathely.hu

A képek tanúsága szerint szalagátvágás sem volt, a munkások egyszerűen elcipelték a parkoló bejáratát eltorlaszoló kordonokat. Sajtót sem látunk, a városvezetésnek a városi tévé már nem számít

barátinak

Halmágyi Miklósra, a Vas Népe volt főszerkesztőjére cserélte a városi tévé igazgatóját a szombathelyi ellenzék 2019. February 28. 20:03 , ettől a megyei lapot még értesíthették.

Pár órával később aztán megjelentek az ellenzéki képviselők, és ők is átadták az új parkolót.

Az új parkoló egyébként 74 férőhelyes és 68 millió forintba került.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra