Petícióval mentenék meg az őrségi orvosi ügyeletet

A körmendi Momentum indította a petíciót, közben a szombathelyi Balassa Péter is felszólalt az egészségügyi törvény éjszakába nyúló vitájában.

18 órán át vitázott az Országgyűlés szerdán és csütörtökön az egészségügyi törvények módosításáról. A módosítás egyes részleteiről mi is írtunk már Átalakítják az orvosi ügyeleteket, nagyobb szerepet kapnának a mentők 2022. August 24. 12:34 , annak egyik fő eleme, hogy az orvosi ügyeleteket a mentőszolgálat működteti, és több településen, Vas megyében Bükön és Őriszentpéteren is megszűnik az ügyelet Bükön és Őriszentpéteren is megszüntetné az orvosi ügyeletet a kormány 2022. November 09. 09:48 .

Balassa Péter az Országgyűlésben
MTI/Illyés Tibor

A hosszú vitát az ellenzéki képviselők gerjesztették, ezzel is fel akarták hívni a figyelmet arra, hogy nem értenek egyet az egészségügy tervezett átalakításával. A vitában részt vett a szombathelyi Balassa Péter, aki a Jobbik listájáról jutott a parlamentbe. Balassa a Facebookon is posztolt a vitáról, mint írta, a Fidesz karácsonyi zsákbamacskája az új egészségügyi törvény.

Beszélt a légimentő bázisok helyzetéről, az adósságban úszó kórházakról, melyek adóssága több, mint 40 milliárd forint, a "vérplazma-bizniszről" és feltette az ajkai kórház kapcsán felmerült kérdéseket is.

A 18 órás vita azonban nem hatotta meg a fideszeseket, csütörtökön megszavazták a törvény módosításait.

Meg akarják menteni az őrségi orvosi ügyeletet

"Bocsi, ennyi maradt! Puszi, Viktor"

Ezzel kezdte Facebook-posztját Pleva Dániel, a Momentum korábbi képviselőjelöltje.

Forrás: Facebook / Pleva Dánial

Mint írta, nagyjából ezzel foglalható össze a Fidesz novemberi ténykedése: a hónap során sikeresen megszavazták a parlamentben az állam szociális kötelességeinek egyházak mögé sorolását és bemutatták az ügyeleti rendszert szétverő „egészségügyi reformjukat” is.

Kitért arra is, hogy legalább száz orvosi ügyeletet szüntetnek meg az országban, köztük az őriszentpéterit is. A körmendi Momentum petíciót indított az őrségi ügyelet megmentéséért, a petíciót itt lehet aláírni .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet