Parragh szerint ideje elgondolkodni az árstopok kivezetésén

A gazdaság fordulóponthoz érkezett az iparkamara elnöke szerint.

„Kezdenek összeállni a szükséges feltételek. Ilyen az infláció és a forint árfolyamának a kedvező alakulása, de ide sorolható a növekedés és a fogyasztás visszaesése is. Ez mind abba az irányba mutat, hogy újra kell gondolni az ársapkák fenntartását” – nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Magyar Nemzetnek, amit a MaNcs idéz.

Parragh szerint a gazdaság fordulóponthoz érkezett, már látni a kedvezőbb előjeleket, „még ha ezt jelenleg nem is érzékeli közvetlenül minden cég” . Úgy véli, az infláció hamarosan elérhet a csúcspontjára, ahonnan már lassulni fog. Az energiaárak kapcsán alkalmazkodni kezdtek a cégek, a gazdasági visszaesést pedig valószínűleg megússzuk, és a forint árfolyama sem mozgott nagyon nagyokat az elmúlt hetekben. Az MKIK elnöke szerint lassan meg kell tervezni az árstopok kivezetését, amely egy gazdaságpolitikai feladat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek