Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Öt Vas megyei iskola csatlakozott eddig a pedagógus-sztrájkhoz

Közülük három szombathelyi. Térkép is van a csatlakozó iskolákról.

Egy kőszegi és még két szombathelyi iskola is csatlakozott

A lejjebb található térkép szerint közben a Kőszegi Béri Balogh Ádám Általános Iskola is csatlakozott a sztrájkhoz. Két szombathelyi iskolával, a Bercsényi Miklós Általános Iskolával és a Neumann János Általános Iskolával együtt.


Korábban írtuk

Lejárt az ultimátum, jön Pukliék sztrájkja Lejárt az ultimátum, jön Pukliék sztrájkja 2016. March 24. 14:03 - írtuk tegnap. Miután lejárt a miniszterelnöknek és a köztársasági elnöknek adott ultimátum határideje, a tiltakozók meghirdették a beígért sztrájkot. Március 15-én, a pedagógustüntetésen Annyian álltak ki a tanárok mellett, mint az internetadós tüntetések óta soha 2016. March 15. 15:29 üzenték meg az államfőnek és a kormányfőnek, hogy kérjenek bocsánatot a tanárokat ért megaláztatások miatt, különben jön a sztrájk.

Pukli István bejelenti a sztrájkot

Mindenkit, tanároktól a szülőkön át a velük rokonszenvezőkig arra kérnek, hogy jövő szerdán reggel 8 és 9 óra között álljanak ki az iskola elé, és szavaztassák meg ismét a Civil Közoktatási Platform 12 pontját. Azóta kiszivárgott egy titkos közvélemény-kutatás Nem tenné a kirakatba a kormány a titkos közvélemény-kutatás adatait 2016. March 24. 20:30 eredménye is, ebből kiderül, hogy még a Fidesz-szavazók többsége is egyetért a tiltakozó tanárokkal.

A Tanítanék Facebook-csoport közben készített egy folyamatosan frissülő térképet, ahol megjelölik a csatlakozó iskolákat. A cikk írásakor két Vas megyei iskola van fent a térképen, a szombathelyi Aranyhíd Oktatási Központ és a Vasvári Zenei AMI.

A képre kattintva bejön a folyamatosan frissülő térkép:

Forrás: Facebook / Tanítanék
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra