„Ha elhagyom a Szombathely táblát, újra a tűsarkús, ezüstminis Zizi leszek!”

Podcast Péntek: Azt hiszed könnyű? Hát rohadt nehéz! Beszélgetés Szőke Zizivel a transznemű létről.

/

letöltés 100.29MB
A Nyugat pénteki podcastjének vendége a transzneműségét nyíltan vállaló, férfiként született, most nőként élő Szőke Zizi.

Vas megyében sokan ismerhetik Szőke Zoltánt, aki egyszer csak Szőke Zizire váltott. Zizi egy klasszikus díva, aki nem tud és nem is akar észrevétlen maradni. Még évekkel ezelőtt mesélt nekünk életéről „Ha nem tetszik a stílusom, akkor F* off” 2013. September 10. 12:00 , nemrég pedig arról, mi történt vele azóta Szőke Zizi, akitől megtanulhatjuk, hogyan lehet Vas megyében is teljes életet élni transzneműként 2021. June 16. 20:02 . Most a Meleg Büszkeség Hónapjában ő volt pénteki podcastünk vendége.

Zizit Rornár Gyöngyi, a Nyugat.hu főszerkesztője kérdezte. Szó esett arról:

  • Miért és hogyan öltözködik? Bár minden ruhája, cipője női, Szombathelyen ügyel arra, hogy szolidan legyen nőies. Idős nagyapjával él, és nem szeretné öt gúnyolódásoknak kitenni. Ám, ha elhagyja a Szombathely táblát, jöhet a tűsarkú és az ezüst miniszoknya meg a smink. Az igazi Zizi.
  • Mi volt az a pillanat, amikor megérezte, hogy ő férfi helyett inkább nő szeretne lenni, és mit érzett, amikor először vett fel egy tűsarkút. És mit tett meg azért, hogy még inkább nőnek látsszon?
  • Milyen fizikai atrocitások érték, s miért gondolja, hogy ő ennek ellenére is bevallja az igazi lényét – ezt a podcastet is – és miért van, hog vidéken nem sokan merik ezt megtenni.
  • Hogy bár több éven át a bécsi éjszakai életben dolgozva megélte a transzvesztita lét mélységeit és magasságait, egy idő után hiányöztak neki a barátok, a város. Sok visszautasítás után talált egy végtelenül toleráns munkahelyet magáénak egy vasi faluban, ahol még az sem probléma, hogy ő a női öltözőt és WC-t használja.
  • Mit gondol a pedofíliát és a homoszexualitást együtt kezelő új magyar törvényről?
  • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

    Podcast