Porhó, hidegen - íme az időjárás szombati menüje

A szánkó maradhat a pincefakkban.

Szombaton napközben is többnyire erősen felhős, borult lesz az ég - írja a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebook-oldala.

Többször számíthatunk hószállingózásra, időnként gyenge/mérsékelt intenzitású havazásra, ami az esti órákra várhatóan megszűnik majd.

Jellemzően 3 cm friss hó várható, de kisebb körzetekben ennél több is valószínű, erre nagyobb esély a hegyvidékhez közel eső területeken van.

A lehullott havat az élénk, időnként erős északi szél hordhatja, kisebb hófúvást okozva.

Délutánra -1 és +1 fokig emelkedik a hőmérséklet.

A keletről, északkeletről érkező nedvesebb léghullámok az Alpokalja határvidékein torlódnak, általában az utolsó "csepp" csapadék is kipréselődik a felhőzetből. Emiatt akár kisebb körzetekben "meglepetés" is lehet a hótakarót illetően. Ilyenkor fordul elő, hogy szinte derült, vagy gyengén felhős égbolt mellett is képes szállingózni a hó, valamint radarjel nélkül is esik. Ez persze kisebb körzetekben érvényesül, de érdemes figyelni rá, mivel a modellek nagyobb része ezzel a hatással nem számol, alulbecsülik a csapadékmennyiséget.

Mivel fagyos a levegő a térség nagy részén emiatt jórészt laza szerkezetű, úgynevezett porhó esik, ennek víztartalma csekély, nagyjából 1 mm csapadék 2/2,5 cm hónak felel meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek