Portugáliában bizonyíthattak a szombathelyi karatésok

Egyiküket még a combsérülés sem állíthatta meg.

A portugáliai Sesimbrában rendezték meg hétvégén a Goju-ryu karate Európa Bajnokságot, melyen megyénket a „Leo” Karate-do SE képviselte két fővel.

A verseny rangját jelzi, hogy megtisztelték jelenlétükkel a stílus világ, és európai vezetői: Seiichi Fujiwara 8. danos mester (stílusvezető), Vassie Naidoo 8. danos mester, az amerikai vezető, Rastislav Mráz 8. danos mester európai alelnök, Gurmith Singh 7. danos mester, az angol vezető, Abel Fiugeiredo 7. danos mester európai alelnök, és Dr. Gila Pál 7. danos mester, európai alelnök.

A rangos versenyen Molnár Csenge a kadett (14-15 év) korcsoportban indult. Az első versenyszám a kata (formagyakorlat) volt. Csenge ragyogó teljesítménnyel a dobogó második fokára állhatott. Ezután következett a kumite (küzdelem), itt is mindent beleadott, a döntőig jutott, de a jóval több versenytapasztalattal rendelkező ellenfelével szemben hősies küzdelemben alul maradt, így ismét egy ezüstéremmel gazdagodott.

Gál Róbert edző, Molnár Csenge és Molnár István
Leo Karate-do SE

Molnár István a veterán kategóriában, formagyakorlatban tette próbára tudását. A rendkívül erős mezőnyben a combsérüléssel küzdő István kiadta magából a maximumot, és csak két tized ponttal maradt le a dobogóról, az ötödik helyen zárt. Gál Róbert vezetőedző szerint ha nincs a sérülés, akkor biztos lett volna a dobogó, de talán még a második hely is.

„Összességében két második és egy ötödik helyezés ragyogó eredmény a két versenyzőtől” – összegezte Gál.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport