Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Több politikus is felvonult a Pride-on szombaton

Három miniszterelnök-jelölt is ott volt. Karácsony Gergely beszédet is mondott.

Sok ezren vettek részt a Pride budapesti felvonulásán szombaton. És köztük sok politikus, persze, csak az ellenzéktől, hiszen Gulyás Gergely kancelláriaminiszter be is jelentette, hogy fideszesek nem lesznek ott.

Megnéztük, hogy az ismertebb politikusok közül ki vett részt a felvonuláson Budapest Pride: Magyarország nem kér a kormány kirekesztő politikájából July 24. 20:35 . Ehhez a Facebook-oldalukat néztük át, találtunk is jó pár, a felvonulásról készített posztot.

Persze, biztosan vannak, akiket nem vettünk észre, valószínű, hogy az alább szereplőkön kívül jóval több aktív ellenzéki politikus vett részt az idei felvonuláson.

Az idei felvonulásnak azért volt különleges jelentősége Budapest Pride: Magyarország nem kér a kormány kirekesztő politikájából July 24. 20:35 , mert a parlament fideszes többsége nem sokkal korábban fogadta el azt a gyermekvédelmi törvényt, amiben a homoszexualitást össze akarják mosni a pedofíliával, és ellehetetlenítik a másságot is bemutató szexuális felvilágosítást.

Így a felvonuláson való részvétel egyértelmű kiállásnak számított a másság elfogadása mellett és a kirekesztés, gyűlöletkeltés ellen.

Budapest főpolgármestere, az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely nem csak jelen volt, de beszédet is mondott.

Karácsony Gergely a Pride-on
Forrás: Facebook / Karácsony Gergely

A DK miniszterelnök-jelöltje, jelenlegi EP-képviselő Dobrev Klára is felvonult.

Dobrev Klára a Pride-on
Forrás: Facebook / Dobrev Klára

Fekete-Győr András, a Momentum vezetője, szintén miniszterelnök-jelölt az első sorban vonult fel.

Momentumosok a Pride-on
Forrás: Facebook / Fekete-Győr András

Fekete-Győr több másik képen is szerepelt, itt éppen Donáth Anna és Cseh Katalin EP-képviselőkkel fotózkodik, szintén a Pride-on.

Momentumosok a Pride-on
Forrás: Facebook / Cseh Katalin

Kunhalmi Ágnes is jelen volt, ő Karácsony Gergellyel együtt éppen visszaért Budapestre, hiszen pénteken Szombathelyen Karácsony Gergely és Ungár Péter nagyot kampányolt a szombathelyi Fő téren July 23. 20:27 , szombaton Körmenden tartottak Karácsony Gergely szombaton Körmenden folytatta kampánykörútját July 24. 16:18 kampányrendezvényt.

Kunhalmi Ágnes a Pride-on
Forrás: Facebook / Kunhalmi Ágnes

Széll Bernadett, Karácsony Gergely párttársa is felvonult.

Szél Bernadett a Pride-on
Forrás: Facebook / Szél Bernadett

Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti frakcióvezetője, az ellenzék egyik legharciasabb alakja is megvillantotta mosolyát.

Szabó Tímea a Pride-on
Forrás: Facebook / Szabó Tímea

Ha olvasóinknak van esetleg fotója a Pride-on felvonult Vas megyei politikusról, azt szívesen fogadnánk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra