Karácsony Gergely szombaton Körmenden folytatta kampánykörútját

Vas megye 3. választókerületének MSZP-s jelöltje, Ipkovich György mellett állt ki a miniszterelnök-jelölt.

A pénteki szombathelyi, Fő téri kampánygyűlés után Körmendre, a Vas megye 3. válaszkerület központjába látogatott el Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt és Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Az előre tudható, hogy ebben a körzetben nagyon nehéz dolga lesz az ellenzéknek, az utóbbi választásokon itt 70 százalék körüli eredményeket ért el a Fidesz jelöltje. Egy nem hivatalos forrás szerint ez a legfideszesebb körzet az országban.

Az MSZP itt Ipkovich Györgyöt, Szombathely volt polgármesterét indítja, aki mellé először beállt a DK Ipkovich György az MSZP jelöltjeként, a DK támogatásával indul az ellenzéki előválasztáson 2021. February 27. 11:51 is, de aztán másik jelölt mellett tette le a voksot A frakcióválasztás miatt hátrált ki Ipkovich György jelöltsége mögül a DK Vas megye 3. választókerületében 2021. June 28. 15:26 a Demokratikus Koalíció.

A körmendi sajtótájékoztatón Kunhalmi Ágnes arra kérte a résztvevőket, tudatosodjon bennük, hogy az összefogás nem csak 2022-ig szól. Hangsúlyozta a szavazóbázis kiemelkedő szerepét és a politikai egység fontosságát, ami egyben előfeltétele és záloga az eredményes kormányzásnak.

Támogatásáról biztosította Ipkovich Györgyöt és szívesen emlékezett vissza azokra az időszakokra politikai karrierjében, amikor még együtt dolgoztak és megköszönte, hogy tanulhatott tőle.

Karácsony Gergely szerint a 3-as választó kerület Magyarország egyik legszebb tája. Kiemelte, hogy a politikának a visszaélések helyett hasznos és nemes dolgokat kellene képviselni, a rendszer leváltása és egy új Magyarország építése sokkal fontosabb, mint a pártok egymást közti versengése.

Nem csak egyszerű összefogásról van szó, hanem megteremteni a lehetőséget, hogy a legfontosabb döntéseket maguk az emberek hozzák meg. A 3-as kerület egy kihívás az ellenzéknek, de most jött el az idő itt az esély a változtatásra.

Ipkovich György azt mondta, országos szinten kell a törvényesség helyreállításáért harcolni. Röviden bemutatta körzetét, ami 127 településből áll. Beszélt a terület természeti kincseiről, különleges adottságairól és elmondta, hogy ennek ellenére a 3-as választó kerület emberei pár súlyos és sok apró megoldandó problémával küzd.

Elsőként a körmendi kastélyparkot említette, ami megfelelő fejlesztésekkel és beruházásokkal lehetne a környék lenyűgöző arborétuma. Majd rávilágított arra, hogy a Rába folyó szennyezése hatalmas környezeti károkat okozhat a csatornázás megoldatlansága miatt. Végül kifejtette, hogy az M8-as gyorsforgalmi utat 2x1 sávos helyett 2x2 sávosra kellett volna kiépíteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet