Programajánló a hétvégére: Advent, Fenyő 75, Rubint Réka, Metzker Viktória és jótékonysági délután

Ki szeretnél mozdulni, de nem tudod még, hogy mit csinálnál a hétvégén? Összegyűjtöttük, milyen lehetőségek lesznek Vas megyében.

"Elfeledett ízek, színek, illatok"

Szombathely - Városi Vásárcsarnok - november 25. péntek, 9:00

Program

 • 9 ÓRA - TERMÉKBEMUTATÓ ÉS KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ a korabeli piac termékeiből
  Visszautaztok a múltba és felidézitek a régi Piac termékeit, amelyek ma már nem kaphatóak vagy azért, mert kimentek a divatból, vagy azért, mert egyszerűen már nem léteznek. Legyen az egy étel, egy alapanyag vagy egy iparcikk. A múlt piaci termékeinek bemutatásakor segítségül hívják a kereskedőket, akik visszaemlékezéseikben felidézik, hogy is volt régen a Piacon, amikor még élő tyúkot, kacsát lehetett venni, amikor még kapható volt a csipkehús, amiből a háziasszonyok otthon saját maguk készítették a csipkelekvárt vagy éppen, amikor még a kendős nénik a nőnap előtt hóvirágot árultak. De eszünkbe jutnak majd a régi szép idők, amikor a hölgyek még szemfelszedőhöz vitték a harisnyájukat, ha felszaladt a szem, vagy amikor a háziasszonyoknak még természetes volt, hogy libatoll segítségével kenték a tojást a kelt tésztára.
  Advent, közeledtével mézeskalácssütés és kóstolás, valamint forralt bor is várja a vendégeket, mint régen…
 • 10 ÓRA - EGÉSZSÉGNAP a szombathelyi óvodások részvételével SZAKMAI TALÁLKOZÓ
  Az ország megyeszékhelyein működő vásárcsarnokok vezetői érkeznek Szombathelyre, a Városi Vásárcsarnokban rendezendő eszmecserére.

 • Van-e joga egy császárnénak a személyes boldogsághoz? - a Sisi-kiállítás zárórendezvénye

  Szombathely - Savaria Múzeum - november 25. péntek, 15:00

  Nyolc hónap után hamarosan bezárja kapuit a Sisi – Királyné feketén-fehéren című időszaki kiállítás a Savaria Múzeumban. A közönség által nagy népszerűségnek örvendő tárlattól 2022. november 25-én (pénteken) 15 órakor búcsúzunk: a zárórendezvényen a közismert történész, a Magyar Nemzeti Múzeum korábbi főigazgatója, Csorba László tart előadást „Van-e joga egy császárnénak a személyes boldogsághoz? Erzsébet vonzásai és választásai” címmel.

  Az előadást kerekasztal-beszélgetés követi Sisi-relikviák gyűjtőivel. Résztvevők: Asbóth Mária, Müller Eszter és Simon Anna. A beszélgetést Kelbert Krisztina történész vezeti.

 • A belépőjegy egységesen 400 Ft/fő.
 • (A kiállításban az utolsó látogatási nap: 2022. november 26., szombat, 10.00-17.00)


  Zenehangár hangszersimogató

  Szombathely - MMIK - november 25. péntek, 15:30

  A Csoportos Zeneoktatásért Egyesület örömzenélése közben díjmentesen kipróbálhatjátok a kiállított hangszereket.


  Bájoló - Kiss Gábor „Gabesz”

  Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár - november 25. péntek, 16:30

  A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait 2022. NOVEMBER 25-én (pénteken) 16:30-ra KISS GÁBOR „GABESZ” zenés estjére.

  Kiss Gábor „Gabesz” az örömzenéjével már számos kulturális eseményen, kávézóban, szórakozóhelyen megfordult. Ezen az estén „Gabesz” mesél önmagáról, a zene szeretetéről, valamint egyszálgitáros feldolgozásaival az alternatív zenéktől a pop-rock karcos hangzásán át a blues komor világáig kalauzolja az érdeklődőket.

 • Az est házigazdája ezúttal is: Boros Ferenc

 • Szombathelyi Adventi Vásár

  Szombathely - Fő tér - november 25-27. péntek-vasárnap

  11.25. péntek

 • 17.00-17.45 Uniqm zenekar
 • 18.30-19.15 Novelzone
 • 20.00-21.00 Iszak Dani Live
 • 11.26. szombat

 • 17.00-17.45 Domby Berti trió
 • 18.30-19.15 Poór Szandra-Batyi Norbert duó
 • 20.00-21.00 Holdosi Attila és Újvári Tímea
 • 11.27. vasárnap

 • 16.00-17.00 Brand Nyuszi gyermekműsor

 • Bennünk és rajtunk lakó telepesek: a mikrobiom (bélflóra)

  Szombathely - Zarkaházi Szily Kastély - november 25. péntek, 17:00

  Dr Hauberl Emőke és Bóday Ádám előadása: Bennünk és rajtunk lakó telepesek: a mikrobiom (bélflóra). Az AranyMetszés - Herbaferm országjáró szombathelyi rendezvénye civil szervezetekkel együttműködve jön létre.

  Az előadás díjmentes! Előzetes regisztrációval biztosíthatja helyét az eseményre, regisztráció itt.


  Az Ács Mihály AMI növendékeinek év végi koncertje

  Lukácsháza - Közösségi Ház - november 25. péntek, 17:00


  SALSA Toronyban

  Torony - Toronyi Művelődési Ház és Könyvtár - november 25. péntek, 18:00

  Kezdő és újrakezdő SALSA Toronyban. Mehettek párban vagy anélkül - a lényeg az együtt töltött idő öröme! Kezdőket és újrakezdőket 18 órás kezdésre várják, a haladóbbak 19:40-től táncolhatnak!


  Dánielfy Gergő és az Utazók // vendég: Bagatell

  Szombathely - Végállomás Klub - november 25. péntek, 19:00

  November 25-én, pénteken Dánielfy Gergő és az Utazók folytatja 3. nagylemezének klubturnéját, melynek szombathelyi állomása lesz a Végállomás Klubban. A koncerten az év elején megjelent Szimpla Vágyak című lemez dalai mellett régebbi dalok is el fognak hangzani. Vendégük a helyi zenei élet kellemes színfoltja, a Bagatell.

 • Belépő elővételben 2.500 Ft, a helyszínen 3.000 Ft, kapunyitás 8-kor.
 • Jegyelővétel itt

 • Katalin Napi Táncest

  Szombathely - ISIS Táncklub Szabadidősport Egyesület - november 25. péntek, 19:30

  Szeretettel vár következő táncestjére az ISIS Táncklub Szabadidősport Egyesület.

  ISIS Táncklub Szabadidősport Egyesület

  Ujvári Tímea és Holdosi Attila

  Szombathely - Hemingway Cult & Bar - november 25. péntek, 20:00

  Ujvári Tímea és Holdosi Attila vár mindenkit pénteken magyar és külföldi slágerekkel!


  BEST OF 2010’ PARTY

  Szombathely - Premier Lounge & Bar - november 25. péntek, 23:00

  Best of 2010 party. Idézzétek vissza a múltat és töltsétek meg együtt a Premier Lounge & Bar táncterét péntek este Szombathely legjobb szórakozóhelyén. 2010-es év legjobb slágereit pörgeti Nektek DJ LOY este 11 órától egészen hajnal 4-ig. Ne maradj otthon Te se!

 • Belépő díja : 1500 Ft

 • KÉZMŰVES KUCKÓ

  Szombathely - AGORA MSH - november 26. szombat, 9:00

  Októbertől májusig szombat délelőttönként újabb és újabb bütykölési lehetőséggel várják az ügyes kezű óvodásokat és iskolásokat, akik a hagyományos és az újabb keletű kézműves technikákkal változatos alapanyagokból készíthetik el saját alkotásaikat – legyen az akár játék, dísz- és ajándéktárgy vagy hasznos használati tárgy.

 • A terem befogadóképessége: maximum 25 fő
 • Téma: Adventi naptár készítése
 • Részvételi díj: 500 Ft/fő

 • Frakk, a macskák réme – Mesemusical csaholással és macskakergetéssel

  Répcelak - Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár - november 26. szombat, 10:00

  Online foglalás esetén az eseményen való részvétel 2 750 forint, 1 éves kortól egységáras. Amennyiben a helyszínen, vagy alvállalkozói jegyértékesítőknél vált jegyet, annak ára 2 950 forint.

  Kérik, hogy használja a weboldalon található foglalási űrlapot, majd az esemény helyszínen jelezze kollégáiknak, hogy online jegyfoglalása van.


  Jótékonysági délután a Derkovits Lakótelepen

  Szombathely - Szűrcsapó utca 24. - november 26. szombat, 14:00

  A Derkovits Városrészért Egyesület az Agora Savaria Kulturális Központtal közös jótékonysági délutánt szervez! Várnak minden kicsit, nagyot egy közös városrészi délutánra a Szűrcsapó utca 24. alatti Klubhelyiségbe és a kinti játszótérre.

 • 14 órától a Klubhelyiségben kézműves foglalkozások
 • 15 órától Tarisznyások Együttes szabadtéri koncertje
 • A rendezvény ideje alatt forraltbor és sültgesztenye vásárolható!
 • Várják a decemberi csomagosztásra tartós élelmiszer felajánlásukat, melyeket az egyesület karácsony előtt oszt szét szokásos módon a rászorulók között.


  Gazdag Erzsi 110 – Az utolsó szó jogán / Rózsabors Műhely

  Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár - november 26. szombat, 16:00

  A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a Rózsabors Műhely és a Hírlevél Plusz sok szeretettel várja az érdeklődőket közös programjára: Gazdag Erzsi 110 – Az utolsó szó jogán | a Rózsabors Műhely koncertje.

  Gazdag Erzsi József Attila-díjas költőnő gyerekversein generációk nőttek fel. Versei humorosak, könnyen megjegyezhetőek, mégis mesteriek. A Rózsabors Műhely tagjai, Nagy Kriszta és Dala József is kívülről dalolják kedvenceiket. A zenekar a költőnő születésének 110. évfordulója tiszteletére különleges premier koncerttel jelentkezik.

  Az est fókuszában Gazdag Erzsi kevésbé ismert, felnőtteknek szóló versei állnak, amelyeket élete alkonyán kezdett el összerendezni. A felnőttekhez szóló lírája, Az utolsó szó jogán című kötet már csak a halála után, 1987-ben jelent meg. A premier koncerten résztvevők a dalok segítségével közelebb kerülhetnek a költőnő „titkos” lelkéhez. Egy szál gitár és ének segítségével feltárul Gazdag Erzsi szenvedésekkel teli, de mégis ezerarcú élete.

 • Rózsabors Műhely: Nagy Krisztina, ének és Dala József, gitár.
 • Köszöntő Dr. Baráthné Molnár Mónika igazgató
 • Közreműködik Merklin Tímea újságíró
 • Versmondással közreműködik Németh Gyöngyi

 • Robert C. Castel - Nógrádi György - Ultrahang közönségtalálkozó

  Szombathely - Cornelius ház - november 26. szombat, 17:00

  2022. november 26-án (szombaton) 18 órakor Ultrahang közönségtalálkozót rendeznek Szombathelyen, a Cornelius házban (9700 Szombathely, Vízöntő utca 9/A).

  A rendezvényen Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő és Király Tamás, az Ultrahang műsorvezetője vesznek részt.

  A belépés DÍJTALAN, ugyanakkor örömmel fogadják adományaikat, melyből a rendezvény költségeit (utazás, előadók tiszteletdíja, közvetítés költségei, stb.) finanszírozzák. Kérik, hogy minden résztvevő külön regisztráljon!


  Fáklyás túra

  Szombathely - november 26. szombat, 17:15

  Útvonal: a gyülekező pontból kiindulva haladtok a Rockenbauer Pál Dél Dunántúli Kéktúra útvonalán északi irányba, átkeltek a 89-es főúton, mentek tovább az RPDDK sáv jelzésén, egészen a Kék kereszt jelzésig, itt letértek jobbra a Kék kereszt jelzésre, ezen folytatjátok utatokat egészen a Sárga sáv jelzésig, amin haladtok tovább. A Sárga sáv jelzésen haladva, ami a 89-es főutat követi, átkeltek ismét a 89-es főúton, s haladtok tovább a Sárga sáv jelzésen. A Sárga sáv jelzés kivisz titeket egészen a Muskátli utcáig, itt jobbra fordultok, eléritek az oladi körforgalmat, ismét jobbra fordultok a Dolgozók útjára, s egy rövid szakasz után visszatértek a kiinduló pontra, ahol zárjátok a túrát.

  Túra adatai:

 • nehézsége: könnyű
 • táv: 5,2 km
 • szintemelkedés: 15 m
 • Utazás: Mindenkinek egyénileg, a lehetőségei szerint kell megoldania. Aki busszal szeretne jönni, az a toronyi távolsági busszal tud, mert van megállója a kiindulópont közelében. Kerékpárosoknak van végig kerékpár útvonal.
 • gyülekezés: 17:15-kor Szombathelyen, a Dolgozók úti kerékpárút és a RPDDK csatlakozásánál, ami a távolsági buszmegálló közelében van
 • indulás: 17:30-kor a gyülekezési ponttól
 • Előre láthatólag kb. 19:30-ig visszaértek a kiinduló pontra
 • Amire szükség lehet: Az időjárásnak megfelelő, valamint kényelmes ruházat, kényelmes, zárt lábbeli. Esővédő. Megfelelő mennyiségű étel, ital. Aki tud, hozzon magával fáklyát, valamint fáklyaolajat. Néhány fáklyát tudnak biztosítani.

  Jelentkezés: személyesen, emailben, facebookon, telefonon. A túrán való részvétel feltétele az előzetes jelentkezés, melyhez kell a név, létszám, telefonszám. Amennyiben a túrán nem tud részt venni, jelezze.

 • Jelentkezési határidő: 2022. 11. 25. 15:00
 • Előre láthatólag a túra rossz idő esetén is meg lesz tartva, de ebben még történhet változás. Ha mégis le kellene mondani a túrát, akkor mindenki időben értesítve lesz. A túra alatt lehet csatlakozni az egyesülethez, mely különböző kedvezményekkel jár.

  Túravezető:
  Jusits Gergely
  06 30 393 4873
  jusitsgergely_KUKAC_gmail_PONT_com
  Zöld Kalandok - Borostyánkő Természetbarát SE


  TIZENNYOLC-színházi előadás

  Őriszentpéter - Szikszay Edit Művelődési Ház november 26. szombat, 18:00

  A magyar nemzet történelmének nagyon sok meghatározó dátuma van, de 1918 kiemelt helyet foglal el ezek között. Száz évvel ezelőtt a magyar nemzet elveszítette hazájának kétharmadát. Tizennyolc c. legújabb előadásunk a nagy háború utolsó évében játszódik, és lényegében a Magyar Királyság utolsó három napját mutatja be, ami 1918 októberének utolsó három napja.

  A cselekmény szerelem és szenvedélyek, ármány, gyűlölet és halál, fondorlat és megbélyegzés szálain fut a tragikus végkifejletig.


  FENYŐ 75 JUBILEUMI KONCERT

  Szombathely - AGORA MSH - november 26. szombat, 19:00

  A zenei pályán eltöltött több mint 50 év, több mint 400 dal, több mint egy szerző, több mint egy előadó: egy kultusz: FENYŐ MIKLÓS. A 60-as évektől ő a rock&roll elsőszámú, és utánozhatatlan nagykövete, aki töretlen energiával koncertezik jelenleg is országszerte, és a határokon túl is. Több száz szerzeménye mellett, aranylemezek, platinalemezek, sőt gyémántlemezek, állami kitüntetések sora több musical, és egy film Made in Hungaria címmel jelzi hihetetlen termékeny pályafutását. Nem tudjuk, hogy mi hajtja Fenyő Miklóst, de abban lehet valami igazság, hogy a rock&roll konzervál.

  Koncertjén a Fenyő Gyöngye zenekar és a Csacska Macska vokál kíséri, a Jampi Angyalok pedig mindent megtesznek azért, hogy mindenkit táncba vigyenek. A koncertjein természetesen felcsendülnek majd az elmaradhatnak „örökzöld” slágerek is, mint a Csókkirály, a Hotel Menthol, a Csavard fel a szőnyeget, vagy a Made in Hungária, de meglepetésekben sem lesz hiány…

 • Jegyárak: 7990 Ft; 8990 Ft; 9990 Ft
 • Jegyek elővételben az AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H-P 9.00-17.00; szombat 9.00-12.00), online a gag.jegy.hu oldalon és a koncert előtt a helyszínen válthatók.


  Molnár Benedek (gitár) és S. Hollósy Kornél (zongora)

  Szombathely - Bohém - november 26. szombat, 20:00

  November 26-án, szombaton egy kellemes akusztikus estet hallhatnak a Bohémba látogatók, Molnár Benedek gitáron, S. Hollósy Kornél pedig zongorán játszik. Nyitás este 6-kor, belépő nincs, a fellépők támogatására szívesen fogadnak adományokat!


  Bujtás Ervin és Cocktail Night

  Szombathely - Hemingway Cult & Bar - november 26. szombat, 20:00

  Hazai és külföldi előadók ismert dalai, megzenésített versek és saját szerzemények szólalnak meg egyszálgitáros kísérettel Bujtás Ervin előadásában! Dés László, LGT, Sting, Cseh Tamás, Somló Tamás, The Eagles, CCR, Toto...

  Utána jön az első Cocktail Night a Hemigwayben. Vegyél részt Te is ezen az éjszakán, garantálják, hogy nem maradsz szomjas. Minőségi italaikról bartender barátjuk gondoskodik az est folyamán. Egy öt darabos cocktail-ajánlattal is készülnek Nektek, amiből biztosan megtalálod a leginkább hozzád illő italt.


  Red Rockets - X. Születésnapi koncert

  Szombathely - Végállomás Klub - november 26. szombat, 20:00

  November 26-án, szombaton a Végállomásban ünnepli 10. születésnapját a helyi rockzenei színtér egyik meghatározó zenekara, a Red Rockets. Az este folyamán nem lesz hiány régi, és új dalokból sem, és persze lesznek meglepetés emberek és produkciók a színpadon! Vendég a szintén helyi Új Nemzedék.

 • Belépő 2.000 Ft, kapunyitás 8-kor.

 • D**s From Amsterdam | Droplex x Daniel Nike

  Szombathely - Romkert - november 26. szombat, 22:00

  Szombathely figyelem! A techno fővárosa egy estére megnyílik számotokra.. Egy estére a város átalakul az elektronikus zene fővárosává ahol…

  Egész este várnak:

 • a legkomolyabb Dark zenékkel
 • extra hangrendszerrel
 • különleges show-val
 • És persze az ország kiemelkedő lemezlovasaival!
 • Korhatár: 16+

  Jegyárak:

 • Sima elővételben: 2500
 • VIP elővételben: 3500
 • Éjfélig sima helyszíni: 3000
 • Éjfél után helyszíni: 3500
 • helyszíni Vip: 4000

 • METZKER VIKTÓRIA IN THE HOUSE

  Szombathely - Palace Iron - november 26. szombat, 23:00

 • Metzker Viktória in the house
 • Rezidens: BORSHA
 • BELÉPŐ: 4000 Ft

 • Latin Disco Party

  Szombathely - Maxxx Club - november 26. szombat, 23:00

  Magyarország első számú modern latin partyja ismét egy hatalmas bulival érkezik SZOMBATHELYRE A MAXXX CLUBBA! NOVEMBER 26.SZOMBAT! LATIN DISCO PARTY! HÖLGYEK FIGYELEM! A CSÍPŐK BEMELEGÍTÉSE ERŐSEN AJÁNLOTT. Számos város és teltházas buli után egy egész estés partyval érkezik a 2 Latino Dj showja! VAMOS! BAILE!

  Szeretnéd átélni a hamisítatlan TEMPERAMENTUMOS latin partyk hangulatát egy fülledt forró éjszakán, illetve bírod a modern latin slágereket? HA IGEN, AKKOR EZ A TE BULID! Shakira? Enrique? Nicky Jam? Fonsi? CSAK A KEZDET!

 • 2 Latino Dj - El Dezi & Széles Amigó
 • Zeneileg? MINDEN AMI LATIN!! reggaetón, zumba, mambo, latin house, latinpop, latinRMX
 • Minimum korhatár: 18. életév!
 • Belépő csak a helyszínen

 • FITT MIX

  Szombathely - AGORA MSH - november 27. vasárnap, 9:00

  Műsorváltozás: A Schobert család vasárnap Szombathelyen a Fitt-Mix-en tetőtől talpig átmozgatja az izmaitokat! Fitt MIX Szombathely eseményen sérülés miatt sajnos Rubint Réka nem tud órát tartani, ezért a család két sportos férfitagja Norbi és Norbi junior várja vendégeinket! Egy jóhangulatú óra keretében garantáltan megizzasztanak mindenkit! Réka közönségtalálkozó keretében 12:30-tól várja rajongóit!

  Az Ébredj Szombathely! programsorozat soron következő eseményén a különböző fitnesz órák látogatása mellett a résztvevőknek lehetőségük lesz a sport és egészséges életmód területén dolgozó kiállítók kínálatának megismerésére.

  Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a FITT-MIX Szombathely szabadidő- és tömegsport rendezvényt. Szombathely város támogatásával céljuk az, hogy a sportot, a mozgást, a testedzést népszerűsítsék, egészség megőrző szerepét hangsúlyozzák.

  A program egyszerre szól a sporttal most ismerkedő korosztálynak, a napi-, heti rendszerességgel mozgóknak. A testet megmozgató egész napos programot úgy állították össze, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet.

  Program:

 • 9:00 Kapunyitás
 • 10:00 Bemelegítés - Simon Szimonetta
 • 10:30 Boost tréning - Simon Szimonetta
 • 11:30 Alakreform edzés - Rubint Réka
 • 13:30 Zona Burn edzés - Péntek Enikő
 • 14:30 Csoportos térning - Szentgyörgyi Rómeó
 • 15:30 Egészségfejlesztő jóga - Persoczki Gábor
 • A fitensz programok mellett kiálítóink is várják az érdeklődőket!

  Amit vigyél magaddal:

 • cserecipő
 • törölköző
 • folyadék
 • polifoam
 • Jegyet elővételben és a helyszínen - korlátozott számban - vásárolhatsz. A helyszínen készpénzes fizetésre van csak lehetőség! Jegyvásárlás online itt.


  Büki Advent

  Bük - Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár, ATRIUM - november 27. vasárnap, 15:00

 • 16:00-tól Csodaország Óvoda, Bölcsőde és Közétkeztetést Ellátó Intézmény óvodásainak műsora
 • Evangélikus Bábcsoport Bük: Mária kis szamara feldolgozás Büki zeneiskolások fuvolistái
 • 17:00 Ünnepi koszorút megáldja és az első gyertyát meggyújtja Simon Réka evangélikus lelkész és Dr. Szalai Gábor plébános
 • Minden alkalommal:

 • 15:00-18:00 Adventi vásár
 • 15:00-17:00 Karácsonyi kézműves kuckó
 • 17:00 Gyertyagyújtás

 • I. OLASZFAI ADVENTI FORGATAG

  Olaszfa - Könyvtár - november 27. vasárnap, 16:00

 • 16 órától a KÖNYVTÁRban: Adventi koszorú vagy asztaldísz készítése.
 • Minden adventi vasárnap 18 órakor közös gyertyagyújtás a falu nagy adventi koszorújánál.

 • Jövő heti előzetes:

  Holle anyó / Vasi mesebérlet

  Vasszécseny - november 28. hétfő, 10:00

 • Korosztály: 4 éves kortól
 • Tervezte: Boráros Szilárd
 • A Grimm testvérek meséje nyomán írta és rendezte: Veres András
 • Zeneszerző: Takács Dániel
 • Korrepetitor: Falusi Anikó
 • Játsszák: Császár Erika mv., Gyurkovics Zsófia, Kovács Bálint, Varga Bori
 • A Grimm testvérek meséje különös világba röpít el bennünket. Itt beszél az almafa, a kemence, megsértődik a fazék és énekelnek a hópihék. Holle anyóhoz bárki betévedhet egy szép napon és csak a látogatón múlik, hogy mit hoz el magával ebből a titokzatos kunyhóból. Az árva lány története a kitartásról, bizalomról, a segítő szándékról szól. A boldogság elérhető, de nem elég csak kinyújtani a kezünket, tenni kell érte, és ez nem mindig egyszerű feladat...

  Az ismert mese hagyományos bábszínházi technika segítségével elevenedik meg a színpadon.


  Holle anyó / Vasi mesebérlet

  Rábahídvég - november 29. kedd, 10:00

 • Korosztály: 4 éves kortól
 • Tervezte: Boráros Szilárd
 • A Grimm testvérek meséje nyomán írta és rendezte: Veres András
 • Zeneszerző: Takács Dániel
 • Korrepetitor: Falusi Anikó
 • Játsszák: Császár Erika mv., Gyurkovics Zsófia, Kovács Bálint, Varga Bori
 • A Grimm testvérek meséje különös világba röpít el bennünket. Itt beszél az almafa, a kemence, megsértődik a fazék és énekelnek a hópihék. Holle anyóhoz bárki betévedhet egy szép napon és csak a látogatón múlik, hogy mit hoz el magával ebből a titokzatos kunyhóból. Az árva lány története a kitartásról, bizalomról, a segítő szándékról szól. A boldogság elérhető, de nem elég csak kinyújtani a kezünket, tenni kell érte, és ez nem mindig egyszerű feladat...

  Az ismert mese hagyományos bábszínházi technika segítségével elevenedik meg a színpadon.


  Dr. Puskás János: A szélsőséges időjárás hatása Szombathely környékének veszélyeztetettségére nagy mennyiségű csapadék esetén

  Szombathely - ELTE SEK - november 29. kedd, 18:00

  Szeretettel hívják Önöket a Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoport őszi második programjára, melyen a tisztújító közgyűlés után Dr. Puskás János: A szélsőséges időjárás hatása Szombathely környékének veszélyeztetettségére nagy mennyiségű csapadék esetén. A két esemény - várhatóan - nem lesz 60 percnél hosszabb.


  Holle anyó / Vasi mesebérlet

  Vép - november 30. szerda, 9:30 és 11:00

 • Korosztály: 4 éves kortól
 • Tervezte: Boráros Szilárd
 • A Grimm testvérek meséje nyomán írta és rendezte: Veres András
 • Zeneszerző: Takács Dániel
 • Korrepetitor: Falusi Anikó
 • Játsszák: Császár Erika mv., Gyurkovics Zsófia, Kovács Bálint, Varga Bori
 • A Grimm testvérek meséje különös világba röpít el bennünket. Itt beszél az almafa, a kemence, megsértődik a fazék és énekelnek a hópihék. Holle anyóhoz bárki betévedhet egy szép napon és csak a látogatón múlik, hogy mit hoz el magával ebből a titokzatos kunyhóból. Az árva lány története a kitartásról, bizalomról, a segítő szándékról szól. A boldogság elérhető, de nem elég csak kinyújtani a kezünket, tenni kell érte, és ez nem mindig egyszerű feladat...

  Az ismert mese hagyományos bábszínházi technika segítségével elevenedik meg a színpadon.


  Termelői portré a Cekker boltban

  Szombathely - Szombathelyi Vásárcsarnok, Cekker Bolt - december 1. csütörtök, 14:30

  Pusztai Krisztina újságíró beszélget helyi termelőkkel.

 • 14.30 Janzsó László - gyümölcstermesztő
 • 15.00 Horváthné Beliznai Nóra - gyümölcstermesztő
 • 15.30 Krajczár Józsefné - savanyúságkészítő
 • A programon történő részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.


  A 35 éves 100 tagú Cigányzenekar adventi koncertje, Vendég: Tóth Vera

  Szombathely - AGORA MSH - december 1. csütörtök, 19:00

  A világ legnagyobb Cigányzenekara! A Magyar Örökség és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar nevét, s eddigi teljesítményét méltán őrzi az Aranykönyv és a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeuma.

  A 36. esztendeje született világhírű társulat klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa számos városában, több mint ezer koncertet adott. A 100 Tagú Cigányzenekar hagyományápoló művészeti tevékenysége felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon.

  Komolyzenei – többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss – művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt játszanak.

  E mesterművek betanulására illetve új darabok megtanulására, 2021 áprilisától kiváló lehetőséget kaptak a 22. kerület Polgármesterétől, Karsay Ferenctől és Budafok-Tétény polgáraitól: egy új, modern próbatermet, a Cziffra György Kulturális Központ koncerttermét.

  A 100 Tagú Cigányzenekar egyedi magyar értéket képvisel. A Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerték el, ugyanebben az évben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett.

  A zenekar „világhírű művészi és hagyományőrző gyakorlata” néven került be a Hungarikumok Gyűjteményébe, ezáltal 2014. március 18 tól jogosult a Hungarikum kitüntető cím használatára. A Hungarikum minősítés, olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarság csúcs teljesítménye.

 • Jegyárak: 7990 Ft; 9990 Ft; 11990 Ft
 • Jegyek elővételben az AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H-P 9.00-17.00; szombat 9.00-12.00), online a gag.jegy.hu oldalon és a koncert előtt a helyszínen válthatók.


  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Programajánló