Programajánló a hétvégére: Ármin napja, Orsolya-napi vásár, közönségkorcsolyázás, esküvő-kiállítás, Szivárvány Néptáncfesztivál

Ki szeretnél mozdulni, de nem tudod még, hogy mit csinálnál a hétvégén? Összegyűjtöttük, milyen lehetőségek lesznek Vas megyében.

Komolyzenéről közérthetően - Hangos látás, színes hallás

Szombathely - Bartók Terem - október 20. csütörtök, 18:00

Pár évvel ezelőtt Madaras Gergely, akkori vezető karmester tartott közérthető és érdekes előadást a soron következő hangverseny felvezetéseként, előhangversenyeként. Ez a nagyszerű kezdeményezés most újraéled! Október 20-án, csütörtökön 18 órai kezdettel újra indul az egyórás interaktív előadás. Az ismertetett művek és a zenekari próba titkaiba az est házigazdája és karmestere, Vajda Gergely avatja be a közönséget - kicsiknek, nagyoknak, családoknak, zeneszeretőknek és a komolyzenével még csak most ismerkedőknek tárja fel a zene szépségeit.

A Savaria Szimfonikus Zenekar és karmestere vár mindenkit a családi komolyzeneórára, ami közelebb hozza a klasszikus zenét a hallgatósághoz. A belépés ezúttal ingyenes!


DIGI-LÉT KÉRDÉSEK- Élet a digitális térben

Szombathely - AGORA MSH - október 21. péntek, 16:00

Az előadás címe: Alkalmazások letöltése, telepítése (ingyenes - fizetős) – Google Play Áruház, Apple Store használata Az egymásra épülő, work-shop jellegű programsorozat előadásai a digitális eszközök és technológiák, a digitális kompetenciák és megoldások bemutatásához, a digitális eszközök, megoldások és az „okosvilág” útvesztőiben való eligazodáshoz nyújt segítséget. A mindig tanulni vágyó örökifjaknak!

A program látogatása ingyenes, az előzetes regisztrációkat a regisztracio_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu e-mail címre várják.


Vasfüggöny a kertem végében - Hangok az osztrák-magyar határsávból

Felsőcsatár - Vasfüggöny Múzeum - október 21. péntek, 16:00

Évadzáró esemény és bemutató. Az elmúlt időszakban sok fejlesztést indítottak útjára, és most szeretnének ezekről beszámolni. Az eseményen bemutatják a Vasfüggöny a kertem végében. Hangok az osztrák-magyar határsávból című, nemzetközi együttműködésben készült digitális tárlatvezető applikációt is.

Az esemény ingyenes, a regisztráció ajánlott. Regisztráció Polgár Anettnél a vasfuggonymuzeum_KUKAC_gmail_PONT_com címen, vagy +36 30 4003961-es számon.

Program:

 • 15:30 - érkezés, vendégek fogadása
 • 16:00 - Köszöntő és a Vasfüggöny a kertem végében digitális túra bemutatója - Goják Sándor, Polgár Anett (Vasfüggöny Múzeum), Claudio Beorchia (IT) és Kálmán Mátyás, az applikáció megalkotói
 • 17:00 - áttekintés a múzeumi fejlesztésekről és tervekről
 • Utána: Fogadás és beszélgetés a további tervekről, együttműködési lehetőségekről, visszajelzések gyűjtése

 • Szofi varázsol | Találkozó Harcos Bálint meseíróval

  Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár Gyermekkönyvtár - október 21. péntek, 16:30

  Harcos Bálint 1976-ban született, Budapesten él. Költő, író, aki regények, versek, verses mesék és mesekönyvek mellett írt már forgatókönyvet, sőt, operalibrettót is. Bálint úgy tartja, hogy az igazán jó mese világa ellenállhatatlanul beszippantja a gyerekeket, mint a forgószél. Az ilyen mesének saját törvényei vannak, amelyek között a gyerekek biztonságban érzik magukat, és amelyeket az író nem szeghet meg.

  Mint mondja, "a jó mese fittyet hány, felforgat, elragad, megbabonáz. A mesék világából pedig nem kinövünk, hanem inkább kitörpülünk belőlük: ahogy felnövünk, úgy zsugorodunk, zsugorodunk egyre, aztán egyszer csak a legkisebb résen kihullunk a meséből.” Persze nem feltétlenül. A szerencsések maradhatnak óriások!


  A VÍZ ÜZENETE

  Szentgotthárd - Csákányi László Filmszínház - október 21. péntek, 17:00

  Ingyenes rendezvény 2022. október 21-én (pénteken) 17 órától Szentgotthárdon a Csákányi László Filmszínházban a Földünkért Világnapon a KultPort-a Alapítvány szervezésében előadással, filmvetítéssel, könyvbemutatóval és kötetlen beszélgetéssel.

  PROGRAM:

 • 17:00 Zaka Dominika: Beszélgetés az Áramlásról Egy fizikai és szellemi tevékenységet egyaránt végző gazdálkodó, földdel együtt élő és lélegző író gondolatai nem pusztán vizeink áramlásáról, hanem a világban való feszültségmentes létezésünkről, azaz önmagunk Áramlásról is.
 • 17:30 A nagy sikerű Vad víz- Aqua Hungarica c. magyar természetfilm 2. részének premier vetítése, Múlt és Jelen címmel
 • 19:00 A film előtti előadás 2. része, kötetlen beszélgetés és könyvbemutató Zaka Dominikával
 • A belépés díjtalan!


  Élményfestés Tárczy Orsolyával az MMIK Szombathelyen aulájában

  Szombathely - MMIK - október 21. péntek, 17:00

  Élményfestés. Hogy mitől élmény? Örömet és sikerélményt ad. Mindenki tud festeni és ehhez csak el kell jönni és az ecset elindul a kezedben. Az elkészült festményt pedig büszkén teszed fel a faladra, vagy ajándékozod szerettednek.

  Vár a fehér vászon és a festék! Vászonméret szerint a díj: 5000/6000 Ft. Feszített vászon, akril festék, ecsetek, paletta, minden amire szükséged lesz rendelkezésre áll.


  Az első szombathelyi légiposta-járat postatörténete (1920-1921) | előadás

  Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár - október 21. péntek, 17:00

  Németh Balázs hadtörténeti kutató előadása a könyvtár helytörténeti klubjának szervezésében.

  Az első világháború utolsó éveit követően a repülés rohamos fejlődése lehetővé tette rendszeres repülőjáratok indítását. A rövid életű, 1918-as Bécs-Budapest légijáratot követően, 1920. november 7-én belföldi járat indult Budapest és Szombathely között. Az első felszállásra Rákosmezőn került sor ünnepélyes keretek között. A repüléstörténeti vonatkozásokon túl e járat filatéliai és postatörténeti szempontból is érdekes, ugyanis indulásától kezdve szállított légipostát is.

  A küldemények feladására három címletből álló bélyegsorozatot adtak ki, amely kizárólag a légiposta viteldíjának kiegyenlítésére szolgált. Már a járat működése alatt felkeltették e küldemények a gyűjtők figyelmét, így legtöbbször maguk a bélyeggyűjtők voltak a levelek, levelezőlapok feladói. Az első szombathelyi légijárat nem élt meg hosszú kort, röviddel elindulása után, 1921 márciusában az antant végül betiltotta működését, a repülések néhány hónap után megszűntek, a járat tárgyi emlékei azonban itt maradtak közöttünk.


  Magyar Fantázia - Hangverseny a Nemzeti Ünnep tiszteletére

  Szombathely - Bartók Terem - október 21. péntek, 19:00

 • Beethoven: István király nyitány Op.117.
 • Liszt: Haláltánc
 • Liszt: Magyar fantázia
 • Beethoven: VII. szimfónia Op.92.
 • Ludwig van Beethoven (1770-1827) István király nyitányának magyaros hangjait hallgatva csak sajnálkozhatunk, hogy Beethoven Attila című operája csak terv maradt. A lassú bevezetést lendületes főrész követi, amelyben felismerhetjük a IX. szimfónia öröm-témájának korai változatát. A bevezető téma a nyitány középső szakaszában és a befejezés során újra feltűnik. Liszt Ferenc (1811-1886) Haláltánca egy „Parafrázis a Dies iræ fölött zongorára és zenekarra". A kompozíció, melynek zongoraszólama kezdésként szinte puritán egyszerűségben szólal meg, hat, számozott variációból épül fel. Liszt zongoraversenyei közül „...ez nyúlik vissza a messzebb múltba, és ez mutat a távolabbi jövőbe".

  A Magyar fantáziában Liszt verbunkos dallamok, táncok anyagát dolgozta fel. A kompozíció 1852-ben készült, pesti premierjén a zongoraszólamot Hans von Bülow játszotta, a zenekart Erkel Ferenc vezényelte. Legfontosabb, gyakran visszatérő témája a Magasan repül a daru kezdetű népies műdal.

  Beethoven a VII. szimfóniát élete egyik legjobb művének tartotta. A szimfónia bemutatójára a hanaui csatában megsebesült katonák számára rendezett jótékonysági koncerten, 1813-ban, Bécsben került sor. Az első tétel hosszú, kimért tempójú bevezetéssel indul mely után kontrasztként hat a szonátaformájú, ritmikus, gyors dinamikai és váratlan hangnemváltásokra épülő főrész. A második tétel óriási sikert aratott, melyet megismételtettek a premieren. A scherzo különlegessége a kibővülő A-B-A-B-A formára, ami Beethovennél ebben az időszakban más zeneműveiknél is meglehetősen gyakori. Az utolsó, szonátaformában íródott tétel a szimfónia valódi megkoronázása, melyen bámulatos erő uralkodik. A szimfónia tételeinek sajátos ritmikája adja a mű jellegzetességét, melyet áthat a tánc energiájának örvénylése.

 • Jegyár: 4500 Ft
 • Vezényel: Vajda Gergely
 • Szólista: Balog József

 • Zorall x Rómeó Vérzik

  Szombathely - Végállomás Klub - október 21. péntek, 19:00

  Október 21-én, pénteken a Rómeó Vérzik és a Zorall zenekar beveszi egy tökös rock n' roll bulira a szombathelyi Végállomás klubot! A hangulat izzításáról a Bypass of Anger gondoskodik.

 • Jegyelővétel itt
 • Kapunyitás 19.00-kor
 • Jegyek elővételben 3.999 Ft, a helyszínen 4.999 Ft

 • Borházi zenés estek | Meggie & Tomsa

  Kőszeg - Tóth Pincészet - október 21. péntek, 19:30

  Az Orsolya napi vásár előestéjén, péntek este 19:30-kor a billentyűk közé csapnak - remek zenei válogatással készülnek, stílusbeli megkötés nélkül. Az év utolsó Meggie bulija - érkezzetek időben, élőzene 19:30-23:30!

  Jó kőszegi borok a Tóth Pincészetből, friss sörök. Vannak mindenmentes üdítőink, remek vasi Buti Pálinka rengeteg féle ízben, röviditalok széles választékban, no meg persze zsíros kenyér.


  Bujtás Ervin

  Szombathely - Hemingway Cult & Bar - október 21. péntek, 20:00

  Hazai és külföldi előadók ismert dalai, megzenésített versek és saját szerzemények szólalnak meg egyszálgitáros kísérettel Bujtás Ervin előadásában! Dés László, LGT, Sting, Cseh Tamás, Somló Tamás, The Eagles, CCR, Toto, stb...


  LOVE TONIGHT

  Szombathely - Maxxx Club - október 21. péntek, 22:00

  Újra eljött hozzátok egy óriási bulival a Party Every Weekend csapata: 10.21. Péntek, #lovetonight, melynek témája a párkeresés! Az este Cupidoja @felusvagyok lesz.

  A bulira 2 féle színű karszalag lesz kapható:

 • Piros: foglalt vagyok
 • Kék: szingli, találj meg
 • Jegyek:

 • Elővételes jegy: 2500 ft
 • Helyszíni jegy: 3000 ft

 • Gólyaavató Afterparty Vol.3: KD6, BOLYAI

  Szombathely - Romkert - október 21. péntek, 22:00

  A Gólyaavató & NEVER SAY NEVER bemutatja: Gólyaavató Afterparty Vol. 3: KD6, BOLYAI. Hamarosan érkezik az első meghatározó rendezvény középiskolás évetek alatt, ami nem más mint a: Gólyaavató Afterparty. /Nem iskolai rendezvény!/

  A Gólyaavató csapata már 10. éve nyújt minőségi szórakoztatást 1. éves gólyáknak, hogy igazán emlékezetessé tegyük a középsuli első estéjét.

  PROGRAMOK

 • Fesztivál szövetkarszalagok, hogy a gólyaavató afterpartyd emléke örökre veled maradhasson!
 • Mr. & Mrs Gólya választás
 • Hangulatfelelős a Gólyaavatók házigazdája: Dj Roland
 • Jegyek:

 • Külsős jegy I. 2 500 Ft (A készlet erejéig)
 • Külsős jegy II. 3 000 Ft

 • Orsolya-napi vásár

  Kőszeg - október 22-23. szombat-vasárnap

  Az idén 21. alkalommal rendezi meg Kőszegen a „Natúrpark ízei”-Gasztronómiai fesztivált és Orsolya napi vásárt a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház az Írottkő Natúrparkért Egyesület segítségével. A rendezvény előzményét Kőszeg egykori „nagyvására”, az Orsolya-napi Vásár adja, mely évszázadokon keresztül adott lehetőséget a kiváló helyi kézművesek termékeinek és a környék terményeinek eladására, cseréjére. Jelenleg a Kőszeg-hegyaljai települések hagyományos életmódjának bemutatására szerveződött egyesület kézművesei adják a portékák minőségi alapját.

  PROGRAM:

  Október 22. (szombat)

  Fő tér

 • 14.00 Bujtás Ervin
 • 16.00 KVARC Együttes
 • Jurisics vár

 • 14.00 KOPRIVE TAMBURAZENEKAR
 • 15.30 Hajnalcsillag Néptáncegyüttes műsora és táncház
 • 17.00 Kőszeg Város Fúvószenekara
 • KÖSZHÁZ - „Ízek az Alpokaljáról”
  aszalék – savanyúság – szendvicskrém – gyógybor – gyógy likőr – borecet – sós-és édes sütemény – befőtt – kompót – lekvárverseny
  09.00 – 12.00 nevezés, 14.00 órától kóstoló támogatói jegy vásárlásával az Írottkő Natúrpark standjánál a külső várudvaron. Eredményhirdetés 15 órakor a KÖSZHÁZ-ban.
 • Október 23. (vasárnap)

  Fő tér

 • 14.00 Újvári Tímea & Holdosi Attila feat Skultéty Rita
 • 16.00 Gubián Ádám
 • Jurisics vár

 • 13.00 SzívHang Jótékonysági koncertek - fellépők: VáRosi Duo, Artrakció, Prokofjev, Trio Picanto, MEGGIE és Tomsa, KVARC, NemVéletlen Tánczenekar
 • A Civil Ízek Utcájában (Vár melletti Diáksétány) mindkét nap Civil Főzőverseny és délidőben kóstoló! Eredményhirdetés vasárnap 15 órakor a KÖSZHÁZ-ban. Mindkét napon Örökbefogadó Napot tart a Fekete István Állatvédő Egyesület!


  Colonia Savaria teljesítménytúrák

  Szombathely - Katolikus Közösségi Ház - október 22. szombat, 7:00

  Szombathely, Dozmat vagy akár a Pinka-szurdok és a Vas-hegy legszebb vidékét járhatod be egy kellemes őszi napon. Sok-sok látnivalót fedezhetsz fel egy könnyű kiránduláson (5, 10, 20 vagy 30 km-en) vagy akár tempós maratonon.

  Nincs előzetes regisztráció és létszámkorlát! Mindent csak a helyszínen: Katolikus Közösségi Ház (Szombathely-Olad, Márton Áron u. 55.).


  Madárgyűrűzés Kondorfán

  Kondorfa - Natura 2000 Fogadó- És Látogatóközpont - október 22. szombat, 8:00

  Egy-egy alkalommal már elindult a madarak függönyhálóval történő befogása és egyedi azonosítóval ellátott gyűrűkkel történő jelölése az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság kondorfai madárgyűrűző-állomásán. Ha érdekel a madárgyűrűzés jelentősége és szívesen megismernéd a jellegzetes madaraikat testközelből, jelentkezz!

  A madárgyűrűzés helyszínén bepillantást nyerhetsz az európai bölények őrségi vadonjába is. A reggeli, kora délelőtti órákban a legaktívabbak a madarak.

 • Javasolt ruházat: vízhatlan, meleg lábbeli és réteges ruházat
 • Maximum létszám 25 fő
 • Találkozó: 8:00, Natura 2000 Látogatóközpont, Őriszentpéter, Városszer 57.
 • Részvételi díj: felnőtteknek 950 Ft/fő; diák/nyugdíjasoknak 650 Ft/fő
 • Előzetes jelentkezésre az erdeiiskola_PONT_orseg_KUKAC_onpi_PONT_hu és a 0694/548-034 telefonszámon van lehetőség.


  XX. Szivárvány Regionális Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál

  Bük - Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár - október 22. szombat, 8:00

  PROGRAM:

 • 8.00-tól regisztráció, színpadbejárás a délelőtt fellépő csoportoknak
 • 10.30 Megnyitó- XX. Szivárvány Gyermek Néptáncfesztivál I. rész
 • 12.30-től színpadbejárás a délutáni csoportoknak
 • Közben a délelőtti program értékelése a zsűrivel
 • 15.00 XX. Szivárvány Gyermek Néptáncfesztivál II. rész
 • 18.30-19.30 Jerika kő legendája - a gyergyócsomafalvi Mocorgók Néptáncegyüttes előadása
 • 19.30 eredményhirdetés
 • 20.00 táncház, közben értékelés a csoportvezetőknek

 • Közönségkorcsolyázás, városi rangadó és nyolc csapatos U10-es torna a Szombathelyi Jégcsarnokban

  Szombathely - Szombathelyi Jégcsarnok, október 22-23.

  Szombaton délelőtt 9-től 13 óráig , a csarnok életében első alkalommal, egy nagyszabású, nyolc csapatos U10-es tornát rendez a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub mintegy 120 gyermek részvételével. A tornán szinte valamennyi Nyugat-dunántúli csapat szerepel:

  Ajkai Óriások
  Egerszegi Titánok
  Kőszegi Farkasok
  Nyugati Eszkimók
  Óvári Jégsárkányok
  Soproni Jégtörők
  Szombathelyi Pingvinek
  UNI Győr-Nemak ETO HC

  A tornát követően, 14 óra 30 perctől az U14-es korosztály veszi birtokba a pályát, egy igazi városi rangadót játszik egymással a két szombathelyi csapat :

  Szombathelyi Pingvinek - Nyugati Eszkimók

  Ezt követően, 17 órától kezdődik a közönségkorcsolyázás . Ennek részleteiről az érdeklődőknek folyamatosan tájékoztatást adnak a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub illetve a Szombathelyi Jégcsarnok Facebook oldalán, valamint a honlapjukon is.

  Vasárnap 9-től 11 óráig aztán ismét közönségkorcsolyázásra várják a korcsolyázás szerelmeseit.

  A nyitva tartás alatt korcsolyaoktatás is igénybe vehető, és korcsolyabérlésre is van lehetőség.

  Nyugat.hu

  Pinka 10 teljesítménytúra

  Felsőcsatár - október 22. szombat, 9:00

  Új táv, új lehetőség! Tíz kilométeres kirándulás Felsőcsatárról a festői Pinka folyó vadregényes szurdokában. Aztán fel a Nagy-Világosra, majd ereszkedés a vaskeresztesi pincék között - egészen Judit remek borozójáig! Frissítés után pedig fel a Vasfüggöny Múzeum szabadtéri kiállításig (aznap ingyen látogatható!). Aztán a Mária-kápolnától látványos panoráma, és újabb pincék között ballagunk. Így jutunk a Vas-hegyen át vissza a Pinka-hídhoz, majd a faluba.


  Halloweeni szabadulószoba

  Sárvár - Nádasdy-vár - október 22. szombat, 9:00

  Vajon ki tudtok szabadulni Halloweenkor is?


  KÉZMŰVES KUCKÓ

  Szombathely - AGORA MSH - október 22. szombat, 9:00

  Októbertől májusig szombat délelőttönként újabb és újabb bütykölési lehetőséggel várjuk az ügyes kezű óvodásokat és iskolásokat, akik a hagyományos és az újabb keletű kézműves technikákkal változatos alapanyagokból készíthetik el saját alkotásaikat – legyen az akár játék, dísz- és ajándéktárgy vagy hasznos használati tárgy.

 • Téma: Pompon állatok
 • Részvételi díj: 500 Ft/fő

 • Ármin Napja

  Torony – Tíz Holdas Pagony - október 22. szombat, 9:40

  PROGRAM:

 • 9:40 Lufi Együttes
 • 10:10 Szombathelyi Kötélugró Klub
 • 10:30 Zumba Kids
 • 10:50 Pound Fit
 • 11:10 Bábszínház
 • 11:25 Bujtás Ervin
 • 12:30 Kovácsviki és Kiss Gabesz
 • 13:15 Bara Akusztik
 • 14:00 Háklár Banda
 • 14:50 Verset mond Kelemen Zoltán
 • 15:05 Ungaresca Senior Tánccsoport
 • 15:25 Mira Orient Art - orientális hastánc show
 • 15:45 Mesét mond Antal D. Csaba
 • 16:00 Szombathelyi Kötélugró Klub
 • 16:20 Zumba Kids
 • 16:40 Pound Fit
 • 17:00 Jótékonysági árverés
 • 18:30 Bolondok aranya
 • 19:30 Tom Kondor’s Moonshine
 • Emellett még sok más szórakozási lehetősség várja a vendégeket, délelőtt lovaskocsikázás Novák Szabolccsal, lufihajtogatás, délután pedig tűzoltóautó, rendőrautó. Egész nap lesznek a vásári és ügyességi játékok, sütiasztal, fröccspult, piknik kosarak, kézműves termékek.

  Ármin gyógyulásának célzott támogatási lehetősége:

  K&H Bank
  Horváth Szilárd
  10404742-86766980-51881005


  Egyszer volt... meseműhely

  Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár - október 22. szombat, 10:30

  Mondókák, találós kérdések, élőszavas mesemondás, népi és mozgásra épülő játékokkal, alkotó tevékenységgel. A foglalkozás során fejlődik a szókincs, a figyelem, az érzelemkifejezés, a képzelőerő, a türelem, az együttműködési készség és a kézügyesség...

  Információ és jelentkezés:

 • Fülöp Katalin
 • Népmesekincstár foglalkozásvezető
 • fulop_PONT_kato_KUKAC_gmail_PONT_com
 • 30/852-98-99

 • Savaria városa Szent Márton korában - Ingyenes tárlatvezetés

  Szombathely - Savaria Múzeum - október 22. szombat, 10:30

  Szent Márton ünnepe előtt nem sokkal a 4. század eleji Savariában teszünk egy – virtuális – sétát, a Savaria Múzeum – helyenként kiemelkedő jelentőségű – régészeti leleteinek segítségével. A 4. század elején, 303. június 4-én vértanúhalált halt sisciai püspök, Quirinus szenvedéstörténete, és a 4. század harmadik negyedét lezáró, - Ammianus Marcellinus tudósításából ismert - I. Valantinianus császár látogatásáról szóló beszámoló lesz a vezetőnk. Történeti és régészeti források segítségével kíséreljük meg felvázolni azt a városképet, mely az ifjú Martinus életének „kulisszáit” adta.

 • Tárlatvezető: Varga Péter (Cserga)

 • Ki lakik az asztal alatt? // csecsemőszínház 0-4 éveseknek

  Celldömölk - Soltis Lajos Színház - október 22. szombat, 11:00

  Asztal alá beköltözni, ott házikót építeni, oda vendégeket hívni, finomságot sütni-főzni, asztal alatti barlangban a kincseket megtalálni a kicsik kiváltsága. És mi, túl okos felnőttek, mi, az asztalon könyöklők, csak irigyen nézzük őket, mert nem férünk az asztal alá. Meg nem fér bele a fejünkbe, hogy az asztal alattiak népe nem átall székre pattanni, székparipán elvágtatni, csillagokig meg sem állni…

 • Dramaturg és rendező: Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas)
 • Tervező: Bódiné Kövecses Anna, Nagy Kovács Géza
 • Zeneszerző: Rab Viki
 • Szereplők: Bánky Sára és Urszinyi Ádám

 • HATÁRON ÁTÍVELŐ BARÁTSÁG A ZENE ÉS A KÖLTÉSZET ÖLELÉSÉBEN

  Szombathely - ELTE SEK Zenepedagógiai Tanszék Liszt terem - október 22. szombat, 15:00

  A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Karmelita utca 2/C. sz. alatti Idősek Klubjának Őszirózsák Kórusa baráti kórustalálkozót szervez 2022. október 22-én 15 órai kezdettel. A „HATÁRON ÁTÍVELŐ BARÁTSÁG A ZENE ÉS A KÖLTÉSZET ÖLELÉSÉBEN” című találkozó helyszíne az ELTE SEK Zenepedagógiai Tanszék Liszt terme lesz.

  A találkozó fellépői:

 • szlovéniai Radamos Harangvirág Dalkör
 • szlovéniai Muraszombat „Baráti Kör” Népdalkör
 • Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Durdice Kórus
 • „Vassurányért” Kulturális Egyesület Dalkör

 • Kultuszok összeolvadása – A szentélyen megjelenő római istenek szimbólumai

  Szombathely - Iseum Savariense - október 22. szombat, 15:30

  Ingyenes tárlatvezetés. Az Isis-szentély udvarán, 1955 őszén elsőként előkerült kőfaragvány egy hatalmas, szőlőinda-motívummal díszített márvány architráv (gerenda) volt. Az építőelem előlapján egy a Dionüszosz-kultuszhoz kapcsolódó ábrázolás látható: egy borvegyítő edényből kinövő, burjánzó szőlőinda. A tárlatvezetés során „körüljárjuk” azt a kérdést, hogy miért jelenik meg a savariai és a pompeji Iseumokban központi helyen a bor és a mámor istenének alakja, illetve a hozzá kapcsolódó szimbólumok. A vezetésen szó esik a szentély homlokzatán egymás mellett megjelenő további istenségekről is, melyek a római korban összeolvadó vallási kultuszok bizonyítékai.

 • Tárlatvezető: Hódi Attila segédmuzeológus

 • Jerika kő legendája táncszínházi előadás

  Bük - Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár - október 22. szombat, 18:00

  „A magyarság nem kalapdísz, hanem a szíve mélyében viseli a magyar, mint tenger csigája a gyöngyét.” Gárdonyi Géza idézete egyszerre dobogtatja meg többezer ember szívét. De annak a kérdésnek a megválaszolására, hogy milyen mélyen lakozik ez a gyöngy, hol kezdődik a magyarság története, hol kezdődik a mi történetünk a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ és a Mocorgók Néptáncegyüttes közös produkciója vállalkozik. Egy nagyapa és unokája beszélgetése révén visszaröppenünk ősidőket, és a táncosok előadásában megelevenítődik Álmos és Jerika vezetésével a magyarok letelepedése a majdani Csomafalva területére. A táncszínházi produkció mindazonáltal, hogy őseink történetét meséli el, azt igyekszik kideríteni, hogy merre található a mindenkori boldogság ragyogása, és milyen változategyüttesekre tehető fel mindez.

  A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ és a Mocorgók Néptáncegyüttes közös produkciója egy mindvégig dinamikus, az erdélyi Sóvidék, Gyergyószék, Kalotaszeg,Keménytelke,Gyímes, valamint a Moldvai magyar tánc és zene, valamint a magyarországi Méhkerék néptánc és népzene gazdag anyagából merítkezve kínál egy fergeteges, fordulatokban gazdag, de szívhez szóló előadással elvarázsolni a közönséget.

  „Nézd a szemeimet, minden kiderül, kár mondani már, A magyarság szívében menekül, úgy is jót talál, úgy is jót talál.” (Ghymes)

  A Jerika kő legendájának feldolgozásához hozzájárultak:

 • Mocorgó Néptáncegyüttes
 • Kolcsár Béla producer
 • Balázs Bécsi Csaba koreográfus
 • Molnár Szabolcs zenei szerkesztő

 • Stand-up 'open mic' est Szombathelyen!

  Szombathely - Kilences - október 22. szombat, 18:30

  A Rezonátor stand-up klub 'open mic' stand-up estje, a szombathelyi Kilences Kultfood-ban, a Stand-up Budapest vendégszereplőivel! Mit láthattok, hallhattok? Egy hamisítatlan underground stand-up estet, friss hangokkal, szókimondó előadókkal, időnként műfaji korlátokat feszegető kísérletezéssel.

  A belépés ingyenes! (Az elhelyezett adomány gyűjtő dobozba tetszőleges összeget dobhatsz, amivel a működésünket támogatod.)

  Tudtad, hogy fellépőnek is jelentkezhetsz? Rendszeresen tartanak open mic esteket, ahol próbára teheted magad mint fellépő, ha van pár jó poénod, egy vicces sztorid, esetleg előadnád magvas gondolataidat. Nem szükséges semmilyen előképzettség vagy színpadi gyakorlat. Ezeken a műsorainkon a közönség támogató légkört biztosít. Létszámkeret erejéig előzetes regisztráció alapján kapsz fellépési időt.

  Kérdéseiteket feltehetitek a Rezonátor oldalnak írt messenger üzenetben, vagy a rezonator_PONT_standup_KUKAC_gmail_PONT_com email címen.

  A műsor 16 éven felülieknek ajánlott!


  Közép-Európa Táncszínház – Cserepes Gyula: Bardo

  Szombathely - MMIK - október 22. szombat, 19:00

  A bardo a tibeti buddhizmusban a köztes lét elnevezése, ezen felül az élőlény létezési szintjének átmeneti állapotait is ezzel a névvel illetik. A buddhizmus szerint ezek az átmeneti időszakok a legalkalmasabbak a mögöttes, tiszta tudat felismeréséhez. Így például számon tartanak olyan bardokat, amelyek az élet során is megtapasztalhatók: az emberi lét, az álom, valamint a meditáció bardoja.

  Tiszavirág című munkájában Cserepes Gyula koreográfus a mulandóságra fókuszált. Ezt a gondolatmenet folytatva, mintegy belenagyítva az efemeritás fogalmába, a születés, valamint a halál pillanata kezdte el foglalkoztatni. Vas János (Gyula egykori néprajz tanára) segítségével a magyar nyelvterületen fellehető, az emberi élet kezdetét és végét kijelölő két pillérhez kötődő hagyományokat, szokásokat, hiedelmeket vizsgálva jutott odáig, hogy a köztes lét állapotára összpontosítson új előadásának létrehozása során.

  Az előadás egyrészt a már említett néprajzi források felhasználásával alkotott színpadi képek és jelenetek áramlata. Másrészt a Tibeti Halottaskönyv (Bardo Tödol) által inspirált színpadi rituálé, amely kísérletet tesz arra, hogy az illékonyt megragadja, a láthatatlant megmutassa, az elmúlást – egy pillanatra – kimerevítse.

  Alkotók:

 • Koreográfus: Cserepes Gyula
 • Előadók: Barna Krisztián, Dabóczi Dávid, Gyevnár Réka, Horváth Léna, Kindl Gábor, Kisbakonyi Edmond, Mohai Cintia, Sinka Lídia
 • Fénytervező: Dézsi Kata
 • Fénytechnikus: Fogarasi Zoltán
 • Zene: Mádi László
 • Stylist: Farkasdy Szilvia
 • A belépés díjmentes. Foglalja le helyét előzetesen a szombathely_KUKAC_mmik_PONT_eu címre küldött levélben, vagy hétköznap 12-20 óra között a 94/312-535-ös telefonszámon.


  DOWN FOR WHATEVER x I’M DOROTHY | DUPLA LEMEZBEMUTATÓ

  Szombathely - Végállomás Klub - október 22. szombat, 19:00

  Október 22-én, szombat a dupla lemezbemutató szem- és fültanúi lehetnek a Végállomásba kilátogatók. A Down For Whatever és az I’m Dorothy mutatja be nemrég megjelent nagylemezét. Az est vendégzenekara a már több, mint tehetség zalaegerszegi Lovecrose.

 • Jegyelővétel itt
 • Kapunyitás 7-kor
 • Belépő elővételben 3.499 Ft, a helyszínen 3.999 Ft

 • Turné záró koncert

  Szombathely - BOHÉM - október 22. szombat, 20:00

  Barackca zenekar 'Rise Your Fist' turné záró estje Szombathelyre érkezik mintegy 4,5 ezer kilométer után. Ez a hónap valahol a 29. születésnapunkról is szól ezért biztosan hallhatók lesznek régebbi nosztalgikus dalok is a legutóbbiak mellett.

 • Nyitás: 20:00
 • Belépő: 2.000 HUF

 • Ujvári Tímea és Holdosi Attila

  Szombathely - Hemingway Cult & Bar - október 22. szombat, 20:00

  Ha szombat, akkor élő zene és a Hemingway Cult & Bar! Ujvári Tímea és Holdosi Attila vár mindenkit szombaton magyar és külföldi slágerekkel!


  AFRI - Induljon a banzáj...

  Szombathely - AFRI Cafe & Bar - október 22. szombat, 20:00

  Beindítják az őszt - visszatérnek a Szunyog bulik! Neked is ott a helyed! Sok-sok sláger!

 • Muzsika: Dj.Szunyog
 • Asztalfoglalás AJÁNLOTT: 06309594441, vagy itt a Facebook-oldalon üzenetben!


  DUMA SWING 2. - KAP, Janklovics Péter és Illés Ferenc Bükfürdőn!

  Bükfürdő - Caramell Premium Resort - október 22. szombat, 20:00

  Október 22-én 20 órakor DUMA SWING 2. - Kovács András Péter - KAP, Janklovics Péter és Illés Ferenc a Caramell Premium Resortban!

  Jegyek kaphatók a helyszínen (szept. 20-tól) és online itt.


  Treffen World x Fitment Family Tuning Találkozó

  Szombathely - Decathlon - október 22. szombat, 21:00

  Egy jó hangulatú talira várnak mindenkit a szokásos helyszínen, a Fitment Family és Treffen World közös szervezésében. Vigyázzatok a rendre, a kultúrált lebonyolítás érdekében a szemetelést mellőzzétek!


  Emlékek Éjszakája

  Szombathely - Arena Savaria - október 22. szombat, 21:30

  Éjjel érkezem, Budapest száll, Moonlight Shadow, Because The Night vagy éppen a L'amour Toujours! Ismerősen csengenek?! Ha a slágercímek olvasása közben már a dallam is beugrott, vagy már dúdolod is magadban, akkor itt az ideje, hogy szólj a haveroknak, barátoknak, ugyanis OKTÓBER 22-ÉN, szombaton először Szombathelyen, a SAVARIA ARÉNÁBAN az ország egyik kedvenc éjszakai retro partysorozata: az Emlékek Éjszakája™️! 100% retro, 100% szórakozás!

  Fellépők:

 • Ámokfutók
 • Groovehouse
 • Peat JR & Fernando feat Sheela
 • DJ Szatmári feat Szakos Andi
 • Spy The Ghost
 • rezidens, házigazda: DJ.Bóli
 • Korhatár: 16+


  MAMACITA by Rock The City w/ GRIKO (DOM)

  Szombathely - Romkert Club - október 22. szombat, 22:00

  A szombathelyi nyár egyik legsikeresebb bulija visszatér!!! Na hello Szombathely, szevasz Romkert Club, hola ᗰᗩᗰᗩᑕITᗩs! Egy tuti bulira vágysz, forró zenékkel, szuperkúl csajokkal és menő csávókkal? Nem gond, szállítják!!! Október 22-én ismét a Rock the City visz táncba: jön az ország egyik legforróbb és legcsajosabb latin bulija: a ᗰᗩᗰᗩᑕITᗩ!

  A zenét dominikai DJ barátuk, GRIKO forralja, de ott lesz JLo, Cardi B, Anitta, Becky G, Shakira, J Balvin, Nicky Jam, na és persze Ti!

  Jegyinfók:

 • Éjfélig: 1.500 Ft
 • Éjfél után: 2.000 Ft
 • VIP: 3 000 Ft
 • Házigazda: Dj Roland
 • Start: 22:00
 • Asztalfoglalás & Vip: +36 20 218 7897
 • Korhatár: 16+
 • Dress Code: No sportswear

 • SAKÁLTANYA PARTY

  Szombathely - Palace Iron - október 22. szombat, 23:00

  Ezen az estén erősen markold majd meg a poharad ha italt kérsz, mert bármikor érkezhet egy őrületes SHOWTIME A PULTON!

 • Hangulatfelelős: BORSHA
 • BELÉPŐ: 3000 Ft

 • Esküvő kiállítás Szombathely

  Szombathely - Haladás Sportkomplexum - október 23. vasárnap, 10:00

  Idén újra Esküvő kiállítás Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexum VIP rendezvénytermében. Csodás helyszín, szuper esküvői szolgáltatók!

 • Belépőjegy: 1000 Ft

 • Október 23. Bükön

  Bük - Városháza - október 23. vasárnap, 11:00

  Bük Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója tiszteletére megrendezett ünnepségre.

 • HELYSZÍN: Jó idő esetén Városháza parkja (9737 Bük, Széchenyi u. 44.), rossz idő esetén a Városháza aulája.
 • IDŐPONT: 2022. október 23. (vasárnap) 11.00
 • PROGRAM:

 • Himnusz
 • Emeld föl fejedet… - UDVARDY ZITA ünnepi műsora
 • Ünnepi beszéd ─ DR. FŰZFA BALÁZS irodalomtörténész, az ELTE Savaria Egyetemi Központ egyetemi docense
 • Koszorúzás
 • Szózat

 • Halloween ZUMBA® Party

  Vép - Vépi Művelődési Ház és Könyvtár - október 23. vasárnap, 15:00

  Halloween Zumba® Buli Vépen 3 remek oktatóval! Ott a helyed Neked is!

  Akik a ritmust diktálják:

 • Ancsi Szombathelyről (Zumba Instructor)
 • Ádám Szombathelyről (Zumba Jammer)
 • Tomi Budapestről (Zumba Instructor)
 • Rémisztően király party lesz! Vidd el a legkedvencebb, legmulatságosabb Halloween-jelmezedet, kiegészítődet is!

 • Belépő elővételben: felnőtt 3.500 Ft, gyermek (12 éves korig): 2.000 Ft
 • Belépő a helyszínen: 4.000 Ft
 • A jegyeket Ádám óráin (Szombathely) vagy Ancsi óráin (Répcelak, Táplán), a Zumba® Kids óráinkon (Szombathely) vagy előre utalásos formában van lehetőség megváltani.

  (Banki átutalás adatok:
  Horváth Ádám
  Erste Bank
  11600006-00000000-84547369
  Közlemény: Zumba Party 10.23.)


  ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS - 1956. OKTÓBER 23.

  Szombathely - október 23. vasárnap, 16:00

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából, és az elesett szombathelyi nemzetőrök emlékére tartandó városi megemlékezés.

  Program:

 • 16.00 Jáki úti temető: Welther Károly síremlékének megkoszorúzása
 • 17.00 56-osok tere - Ünnepi megemlékezés az elesett szombathelyi nemzetőrök emlékére, ünnepi beszéd és koszorúzás
 • 18.00 Városháza díszterme - Ünnepi közgyűlés, ünnepi műsor és ünnepi beszéd
 • Közreműködnek: Szombathely Város Fúvószenekara, MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred díszalegysége, Szombathelyi Polgárőrség.


  A Cigány

  Celldömölk - Soltis Lajos Színház - október 23. vasárnap, 18:00

  Szigligeti Ede: A Cigány
  zenés prevakera egyrészt
  Rendezte: Fábián Péter, Benkó Bence
  * AZ EREDETI SZEREPOSZTÁSSAL *

  Szeretett magyar hazánk láthatárán veszélyes felhők tornyosulnak. Miközben minden hazafi szent kötelessége hazáját bel és kül ellenségek ellen megvédeni, mert ezt igényli a természeti jog. Ezt parancsolja a törvény. A magyar cigány Rózsa Peti beleszeret Ivánka Évikébe, Celldömölk legszebb nemcigány magyar lányába. A haza bizodalmasan várja fiaitól, hogy mostani veszélyes körülmények között, a királyi trón, haza és alkotmány védelmére az ország zászlója alá mentül előbb összesereglendenek, mely összesereglendés következtében elindul a haddelhadd, nem is beszélve a fekete füstirigó, Rózsa Rózsi bánatáról, hogy belészakad a nagy magyar szív és a hegede vonója…

  Szereposztás:

 • Rózsa Zsiga, öreg cigánykovács Temesi Zsolt
 • Rózsa Rózsi, a leánya Pilnay Sára
 • Rózsa Peti, a fia Pesti Arnold
 • Kurta György, nagygazda Tóth Ákos
 • Kurta Gyuri, szegény rokona Piller Ádám László
 • özv. Ivánkáné Kerecsen Erzsébet, özvegy Boznánszky Anna
 • Ivánka Évike, a leánya Pesti-Marton Mercédesz
 • Fehér Ferenc, hajdú úr Bruckner Roland
 • Várszegi Eugén, világot járt magyar úr Nagy Gábor
 • Doja Nagy Zsuzsi
 • Zeneszerző: Horváth Szabolcs
 • Zenészek: Gregorich Zsófia, Horváth Nóra
 • JEGYFOGLALÁS: 06-20/535-76-36


  Jövő heti előzetes:

  Timo Parvela: Miú és Vau / Vasi Mesebérlet

  Felsőcsatár - október 24. hétfő, 9:30 és 11:00

  Az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete és a Mesebolt Bábszínház közös produkciója.

 • Korosztály: 4 éves kortól
 • Színpadra írta, rendezte és játssza: Kolozsi Angéla és Lukács Gábor
 • Tervező: Rumi Zsófi
 • Bábkészítő: Sipos Katalin
 • Zeneszerző: Kiss Dávid
 • Ami az egyiknek unalmas, az a másiknak izgalmas. Ami az egyiknek kísértettörténet, az a másiknak kertészeti szaktanácsadás. Az egyik álmodozó, szétszórt és kényelmes, a másik gyakorlatias, rendszerető és dolgos. Ez tehát egy kutya-macska barátság?

  Föltétlenül. És persze itt van Miú és Vau is.

  Miú macska, Vau pedig kutya. Új otthonba költöznek, rendezkednek, fúrnak-faragnak, festegetnek, helyet keresnek maguknak úgy, hogy a másik is megtalálhassa a maga helyét. De költözködni, rendezkedni, együtt élni még a legjobb barátoknak sem könnyű.


  INTERAKTÍV TUDOMÁNY - Mókás fizika

  Szombathely - AGORA MSH - október 24. hétfő, 12:00

  Az ismeretterjesztő interaktív programmal a gyermekek számára érthetővé válnak az olyan természettudományos tárgyak, mint a fizika, matematika, kémia. Testközelbe kerül a fény, a hang, a gravitáció, az elektromosság és mágnesesség, folyadékok viselkedése, a nyomás, a perdület megmaradás törvénye stb.

  A foglalkozáson az interaktivitás játssza a főszerepet. A könyvekben leírt kísérletek itt érdekes játékok formájában bukkannak elő és válnak érthetővé.

  A program látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött: regisztracio_KUKAC_agora-savaria_PONT_hu.


  Megmentheti az EU a jogállamot?

  Szombathely - MalomPub - október 24. hétfő, 18:00

  Súlyos problémák vannak a magyar jogállamisággal: óriási korrupciós bűncselekmények sikkadnak el, szinte már nincsenek kormánytól független intézmények, a médiában pedig nyomasztó a kormányzati túlsúly és a propaganda. A rendszerszintű problémák sok éve megjelennek a nemzetközi jelentésekben is, az elmúlt években pedig több uniós eljárás is indult a kormány ellen.

 • A kormány tagadja, hogy ezek a problémák fennállnának. Most viszont szeretné megkapni a függő uniós pénzeket, és ezért több törvényt is módosítanak.
 • Melyek a legsúlyosabb problémák a korrupció, a média vagy a bírói függetlenség területén? Mi lehet az eljárások eredménye? Valóban érdemi javulást hozhatnak ezek az új törvények?
 • Gyere el, kérdezz, tájékozódj és beszélgess a témák civil szakértőivel!

  Akik beszélgetnek:

 • Hacsi Gábor (Amnesty International Magyarország)
 • Major Magda (Magyar Helsinki Bizottság)
 • Martin József Péter (Transparency International)
 • Urbán Ágnes (Mérték Médiaelemző Műhely)
 • A beszélgetést Roznár Gyöngyi, a nyugat.hu főszerkesztője vezeti.


  Timo Parvela: Miú és Vau / Vasi Mesebérlet

  Vasszécseny - október 25. kedd, 10:00

  Az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete és a Mesebolt Bábszínház közös produkciója.

 • Korosztály: 4 éves kortól
 • Színpadra írta, rendezte és játssza: Kolozsi Angéla és Lukács Gábor
 • Tervező: Rumi Zsófi
 • Bábkészítő: Sipos Katalin
 • Zeneszerző: Kiss Dávid
 • Ami az egyiknek unalmas, az a másiknak izgalmas. Ami az egyiknek kísértettörténet, az a másiknak kertészeti szaktanácsadás. Az egyik álmodozó, szétszórt és kényelmes, a másik gyakorlatias, rendszerető és dolgos. Ez tehát egy kutya-macska barátság?

  Föltétlenül. És persze itt van Miú és Vau is.

  Miú macska, Vau pedig kutya. Új otthonba költöznek, rendezkednek, fúrnak-faragnak, festegetnek, helyet keresnek maguknak úgy, hogy a másik is megtalálhassa a maga helyét. De költözködni, rendezkedni, együtt élni még a legjobb barátoknak sem könnyű.


  VILÁGJÁRÓK EL CAMINO – ÚTON VOLTAM, ÚTON VAGYOK

  Szombathely - AGORA MSH - október 25. kedd, 15:30

  Buen Camino! – jó utat! Így üdvözlik egymást ismerősök és ismeretlenek, zarándokok és helybéliek immár évezrede az El Caminón. A mára mintegy 80 ezer kilométernyi Szent Jakab út bármely pontjáról indulnak a zarándokok, céljuk ugyanaz: eljutni az észak-spanyolországi Santiago de Compostelába, Szent Jakab nyughelyéhez. Az út jelképe a fésűkagyló, ami sok útjelzőn is szerepel.

  A hagyományos zarándokoklevelet a santiagio-i irodában mindenki megkapja, aki az összegyűjtött pecsétekkel igazolni tudja, hogy legalább az utolsó 100 km-t Santiago-ig gyalog, vagy az utolsó 200 km-t kerékpárral tette meg. Egyre népszerűbb az El Camino néven ismert Szent Jakab-út, és nem csak a vallásos zarándokok körében. Az ezredfordulón még csak 50 ezren teljesítették az utat, az idén szeptember végéig már mintegy 380 ezren.

  Mi lehet a titka a Caminónak? Hogyan lehet eljutni és milyen nehézségekkel szembesülnek a zarándokok? Inkább fizikai, vagy lelki kihívás a több száz kilométeres gyaloglás hátizsákkal, az ezeréves utakon? Képes úti beszámoló a megélt kilométerekről.

 • Előadó: Koczka Tibor, utazó
 • A programon való részvétel ingyenes.


  Ezt látni és hallani kell! - Erkel Ferenc és a magyar romantikus zene

  Szombathely - Berzsenyi Dániel Könyvtár - október 26. szerda, 16:45

  Erkel Ferenc műveiben a verbunkos zenei elemek és a romantikus zene stílusjegyei ötvöződnek. Nevéhez fűződik a magyar nemzeti opera mint műfaj megteremtése.

  Operáinak témái a magyar történelmi sorsfordulók hevületét, a hazaszeretet zenei megjelenítését tárják elénk.

  A belépés ingyenes!


  Állj mellé! - Használati útmutató felnövő gyermekeinkhez

  Szombathely - Mathias Corvinus Collegium - október 26. szerda, 17:00

  Hogyan lehet bölcsen nevelni gyermekeinket a felnőtté válás előszobájában? Tízen- és huszonéves gyermekeink a felnőtté válás küszöbén olyan személyformáló és identitást szorongató kihívásokkal néznek szembe, melyeket a szülők gyakran észre sem vesznek, fel sem ismernek. Ezekkel a kihívásokkal gyermekeink nap mint nap szembesülnek. Az előadás segít felismerni ezeket a kihívásokat és megküzdeni velük annak érdekében, hogy a szülők a felnövekő gyermekeiket bölcsen vezethessék át a felnőtt kor önállóságába.

  Tapolyai Emőke diplomáját – M.A. Klinikai és Pasztorál Pszichológia – az Ashland Theological Seminary-n, az Amerikai Egyesült Államokban szerezte. Tagja az Amerikai Keresztény Lelkigondozók Társaságának (AACC), a Magyar Szexológiai Társaságnak és a CoachOK Szakmai Szövetségének. Munkásságának alap meggyőződése, hogy szenvedéseink és próbatételeink ellenére mindannyian szabadok lehetünk és kiteljesedett életet élhetünk egyénileg és kapcsolatainkban is.

  A rendezvény látogatása ingyenes, de van létszámkorlát, így a részvételi szándékot az alábbi regisztrációs felületen jelezzék. A jelentkezéseket a regisztráció sorrendjében fogadják. Regisztráció itt.


  ELMARAD - Szerda Esti Akusztik: FELEFÁNT / Szendrői-Tóth duó

  Az együttes közleménye:

  "Kedves Közönségünk!

  Betegség miatt ismét el kell halasztanunk az AGORA-Művelődési és Sportházba tervezett akusztikus koncertünket. Énekesünknek, Szendrői Csabának hangszálgyulladása lett, ezért le kell mondanunk az október 26-i szombathelyi fellépésünket.A koncertet 2022. november 10-én, csütörtökön 19 órától pótoljuk a Sportházban. A korábban megváltott jegyek a későbbi dátumra is érvényesek! Várunk szeretettel minden (F)elefánt rajongót!"

  Szombathely - AGORA MSH - október 26. szerda, 19:00

  Az Elefánt zenekar eredetileg duó formáció volt, Szendrői Csaba és Tóth András alapította. Bár még a kezdeti, szombathelyi időkben is volt, hogy otthoni zenésztársak/barátok segítették őket, 2012-ig főként ketten írták a dalokat. A Kodály method kapcsán állt össze a mai formájában ismert zenekar.

  Már jó pár Elefánt zenekari év a hátuk mögött volt, amikor felmerült, hogy ketten is zenélhetnének újra. A FELEFÁNT leginkább kedvelt Elefánt dalokat játszik, minimális hangszereléssel, gitár-ének, esetleg dobgép köntösben tálalva, a pillanat szülte hangulattöredékekkel megspékelve. Ezek mellett időnként előkerül egy-egy kiadatlan dal, egy-két feldolgozás is és Csabi köteteiben szereplő művek is.

  A közvetlen és családias hangulat mellett improvizatívabb és spontánabb, ami a Szendrői-Tóth féle zenélésre már az elején is jellemző volt. Rengeteget játszanak egymás mellett, szavak nélkül is érzik egymást. Ezeken a koncerteken bármikor történhet valami váratlan zenei impulzus, általában sodródnak is ezzel, ettől válik bensőségessé, természetessé, intimmé, váratlanná, így a közönség számára is felszabadítóvá.

  Jegyek elővételben az AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H–P 9.00–17.00 és Szo 9.00–13.00) válthatók, valamint online a jegy.agorasavaria.hu oldalon és a koncert előtt a helyszínen.

  Jegyár: 2500 Ft, Szent Márton kedvezménnyel: 2125 Ft (A Szent Márton-kártya kedvezmény csak az ELŐVÉTELBEN, személyesen a jegyirodában megvásárolt jegyek esetén érvényesíthető.)


  Horgas Béla: A fabatkák kertje / Vasi Mesebérlet

  Vasvár - október 27. csütörtök, 10:00 és 14:00

  A Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös előadása.

 • Korosztály: 4 éves kortól
 • Tervező: Trifusz Péter
 • Zene: Gyulai Csaba
 • Bábszínpadra írta és rendezte: Veres András
 • Rendezőasszisztens: Kosznovszky Márton
 • Játsszák: Gyurkovics Zsófia, Kőmíves Csongor mv., Lukács Gábor, Varga Bori
 • Mesénk helyszíne, a fabatkák kertje bárhol lehet: a kert végében, az árokparton, vagy akár a játszótér sarkán. Lakói bölcsek, csendesek, világukat a szeretet és a szépség irányítja. De - mint oly sokszor - a külvilág megirigyli ezt a boldogságot. Czifra és Czefre, a két rablólány elhatározza, hogy megszerzi a fabatkák kincseit. De van egy kis bökkenő! Ezek a kincsek egyáltalán nem olyanok, amilyennek azt a két rablóhölgy elképzeli…

  Sok kaland, izgalom és nevetés során az is kiderül, hogy mit rejt a fabatkák kertje.


  Kártyanaptár kiállítás

  Szombathely - Szombathelyi Siker Könyvtár - október 27. csütörtök, 17:00

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Programajánló