Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Puskás Tivadar egyeztetésre hívta a szombathelyi baloldal vezetőjét, Nemény szerint a többi képviselőt is meg kellene hívni

A szombathelyi közélet befagyott, a polgármester a háttérben akar egyeztetni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tisztelt Polgármester Úr!

Köszönöm a meghívást a mai megbeszélésre, arra ahol 8 éves polgármestersége alatt először akar beszélgetni ellenzéki frakcióvezetővel a költségvetésről. De ahogyan azt már telefonban is közöltem Önnel, értelmetlennek és komolytalannak látok bármilyen egyeztetést a költségvetésről előre megküldött írásos anyag nélkül. Sajnos kérésem ellenére mostanáig nem kaptam ilyen anyagot.

A város költségvetése sokkal fontosabb és komolyabb dolog annál, hogy felkészülés nélkül rögtönözzünk. Egy frakcióvezető sohasem magát, hanem a frakcióját és ezen keresztül a választókat képviseli. Semmilyen külön alkuban nem leszek partner!

Természetesen a városért érzett felelősség okán részt fogok venni valamennyi olyan egyeztetésen, ahol a közgyűlés minden mandátumot kapott képviselője személyesen, vagy delegálás útján ott lesz.

Közös felelősséggel tartozunk a város működőképességének fenntartásáért, ezért kérem, fogadja el a javaslatomat, és olyan megbeszélést hívjon össze, ahol valamennyien részt veszünk, továbbá készíttessen előtte egy anyagot, amiből dolgozni tudunk.

Ellenkező esetben magunk készítünk költségvetés tervezetet, mert a várost és lakóit nem hagyhatjuk bizonytalanságban.

Tisztelettel:

dr Nemény András
Éljen Szombathely!, frakcióvezető

A fenti nyílt levelet Nemény András osztotta meg a Facebookon.

A levélből kiderül, hogy Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) a háttérben akar egyeztetni, így valószínűleg ő is látja, hogy komoly gondok vannak a város működésében.

Harcias közlemények után háttéralkura készült a polgármester?

Tegnap (kedden) harcias közleményekkel állt elő az ellenzék és a városvezetés. Az Éljen Szombathely-frakció vezetője, Nemény András, miután kiderült Nem hajlandó összehívni a rendkívüli közgyűlést Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere 2019. January 29. 08:51 , hogy Puskás Tivadar nem hajlandó összehívni az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli közgyűlést, sajtótájékoztatón Szombathely gyakorlatilag nem fideszes város többé 2019. January 29. 14:57 jelentette ki, hogy Szombathely nem fideszes város többé.

A Fidesz-frakció pedig azonnal botránypolitizálással és politikai komédiasorozattal vádolta meg az ellenzéket A Szombathelyi Fidesz szerint az ellenzék politikai komédiasorozatot mutat be 2019. January 29. 15:45 .

Tény, hogy szorító a helyzet, meg kellene tárgyalni és el kellene fogadni a város költségvetését, de erre - előzetes egyeztetések nélkül - nem sok az esély a felkorbácsolt indulatok miatt. Ráadásul Molnár Miklós alpolgármestertől (Pro Savaria), Puskás Tivadar két hete megvonta a hatásköreit, az utóbbi nyolc évben ő volt az, aki a tervezetet összeállította és bemutatta a bizottságoknak és a közgyűlésnek. Most ez a feladat Puskás polgármesterre vár.

Az egészet egyébként az okozta, hogy Molnár Miklós segítségével a Fideszen kívüli többség a január 8-i rendkívüli közgyűlésen „Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre 2019. January 08. 08:51 megszavazta, hogy az önkormányzati cégek bojkottálják a túlóratörvényt.

Nemény leveléből kiderül, hogy az ellenzék hajlandó az egyeztetésre, de csak előkészített anyag mellett, és akkor, ha arra meghívják az összes képviselőt. A város működőképessége a tét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés