Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem hajlandó összehívni a rendkívüli közgyűlést Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere

Az ellenzék kezdeményezte az önkormányzat bizonytalansága miatt. Tovább tart a belháború.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miután Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) a megyei lapban magyarázta Puskás Tivadar a megyei napilapban nyugtatja a kedélyeket 2019. January 28. 13:52 a helyzetet, kiderült, hogy nem hajlandó összehívni az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli közgyűlést.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Nem hivatalos információink szerint a döntést azzal indokolta, hogy a kezdeményezők

nem jelöltek meg közérdeket.

A baloldali Éljen Szombathely frakció január 14-én kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását, mint írták Rendkívüli közgyűlést kezdeményez a szombathelyi baloldal a jobboldali belháború miatt 2019. January 14. 12:58 , azért, mert felelősséget éreznek a város működőképességéért.

Puskás szerint nem közérdek a rendkívüli közgyálés összehívása
Kovács Dávid

Puskás Tivadar ugyanis megvonta a hatásköröket Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit 2019. January 14. 09:58 Molnár Miklós alpolgármestertől (Pro Savaria). Puskás azután hozta meg a döntést, hogy a múlt héten Molnár Miklós megszavazta a túlóratörvény bojkottjáról szóló, a baloldal által kezdeményezett rendkívüli közgyűlés „Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre 2019. January 08. 08:51 napirendjét, így a Fideszen kívüli többséghatározatot hozott arról, hogy az önkormányzati cégek ne alkalmazzák a túlóratörvény előírásait.

Először Puskás Tivadar A szombathelyi polgármester árulónak nevezte Molnár Miklós alpolgármestert 2019. January 09. 13:38 polgármester, majd Hende Csaba országgyűlési képviselő is Hende Csaba: Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali tábort 2019. January 12. 08:17 árulónak nevezte Molnár Miklóst.

A törvény értelmében azonban a polgármesternek kötelessége lenne összehívnia a közgyűlést, mivel bőven megvolt a az a kellő számú kezdeményező képviselő, amit a törvény meghatároz. Az is érdekes, hogy az indoklás és a közérdek hiányára hivatkozik, hiszen azt nem írja elő jogszabály.

Nemény András: Nem hagyjuk annyiban
Kovács Dávid

Felhívtuk Nemény Andrást, a baloldali frakció vezetőjét, aki azt mondta, nem hagyják annyiban. Ugyanazt a formanyomtatványt használták, mint korábban, és eddig nem volt ilyen probléma. Megjegyezte, a polgármester azt sem indokolja, ha ö hívja össze a közgyűlést.

Nemény szerint elképesztő, hogy a polgármester ilyen mondvacsinált ürüggyel akar menekülni a rendkívüli ülés elől, az indokok ugyanis ott vannak konkrétan megfogalmazva a javasolt napirendi pontok között. Javasolják például, hogy indítsanak városi lapot, az ugyanis jó ideje nem működik.

A polgármester lépése ellen a kormányhivatalhoz fordulhat az ellenzék, a hivatalnak 90 napja van, hogy döntsön.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés