Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Quadrille 2011. - 780 diák táncolt a Fő téren

Szombathely összes középiskolája képviseltette magát az európai táncfesztiválon, a vasi megyeszékhely Fő terén. 780 diák ropta, "mert ez jó buli".

A Quadrille-ról már mindent leírtunk, amit lehetett, mivel a nyugat.hu a kezdetektől tudósított az összes ilyen szombathelyi rendezvényről. Így aki kíváncsi az előzményekre, honnan terjedt el, miért is táncolnak a diákok pénteken pontban délben, az kattintson a tavalyi és korábbi cikkeinkre, nem akarjuk feleslegesen ismételni magunkat.

Quadrille Európai Táncfesztivál 2011. - Szombathely

Az viszont újdonság, hogy a szombathelyi sikerek alapján az idén Budapest is be akart szállni a Quadrille-t táncolók körébe. De nem volt elég az összefogás, kitartás és a tanárok motivációja, így az a kezdeményezés elhalt.

Maradt hát ismét a tánc fővárosaként emlegetett Szombathely, mint az egyetlen magyar város. A főváros emlegetését a Petőfi idézettel kezdő Sági József sem hagyta ki. A polgármester helyett az idén a kulturális- és sportbizottság elnöke indította a táncot hangos sípszóval, pontosan délben. 1560 láb járta a táncot - bár Rimányi Judit koreográfus, a diákok betanítója szerint táncról csak jóindulattal beszélhetünk - és ami nagyon fontos: Szombathely összes középiskolájából jöttek diákok. Volt suli, ahonnan többen, volt, ahonnan kevesebben. Ezt az iskolák nevének említésekor felhangzó üdvrivalgásokból lehetett könnyen megállapítani.

Több visszajáró táncos is akadt, akik már tavaly is táncoltak és voltak végzős diákok is, akik az érettségi mellett szántak időt erre a közösségi együtt mozdulásra. A többi kiderül videónkból. Az pedig majd a napokban dől el, sikerült-e megdönteni az eddigi rekordot az egy időben ropott tánccal, Európában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Quadrille parádé a Fő téren - 440 diák ropta Strauss zenéjére Szombathelyen

Polgármesteri füttyszóra kezdett táncolni 440 szombathelyi középiskolás. Európában 8 ország 51 városában táncoltak ugyanekkor. Videóbeszámoló.

Quadrille ötödször - rekordszámú táncos Szombathelyen

Minden eddiginél több, 504 diák táncolt Szombathely Fő terén az ötödszörre megrendezett Quadrille Nemzetközi Táncfesztiválon. Az idén is csak a vasi megyeszékhely csatlakozott az országból.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra