A „Szhelyi lányok” tudják, hogy kell kocsmakvízelni

Több mint 20 baráti társaság jön össze hétről hétre és játszik a szombathelyi kocsmakvízeken, az egyik csapat pedig most mesélt is erről a nem is annyira új hóbortról, aminek egyre nagyobb kultúrája van Magyarországon is.

„Szhelyi lányok a nevünk, de szinte minden alkalommal erősíti a csapatunkat egy-egy pasi is, mert így több témában tudunk jó válaszokat adni” – meséli Kozma Jucus, aki magára vállalta, hogy a csapat szóvivője lesz.

És hogy milyen csapatról is van szó? Egy kocsmakvízes csapatról, az utóbbi néhány évben ugyanis egyre nagyobb kultúrája lett Magyarországon is a kvízesteknek. A Quizard bajnokságai jelenleg 9-10 városban zajlanak, nagyjából 200 csapattal.

Szombathelyen több mint 20 csapat van, köztük a Szhelyi lányok. A csapat keménymagját egy már régóta meglévő, összetartó lánybanda alkotja – innen is a név. De nem egy ultra feminista csapatra kell gondolni, hiszen bár csajok kezdték el, de közben befogadnak új tagokat is, mert előfordulhat, hogy valaki nem ér rá vagy valami miatt kiesik.

Tavaly novemberben kapcsolódtak be a Quizard bajnokságába, addigra már a fordulók több mint fele lement, így ez tulajdonképpen egy próbajáték volt.

Ennek ellenére rögtön a kezdésnél másodikak lettek, ezt pedig természetesen nagyon nagy sikerként élték meg. De voltak már utolsók is, meg ötödikek, hatodikak is. Eddig összesen 4 első helyük volt, a legutóbbi, január 30-i játék is egy ilyen volt.

Balról jobbra: Kozma Jucus, Bognár Ildikó, Foki Éva, Varga Tamás, Pais-Horváth Szilvia, Varga Éva. A képről hiányzik Vámos Ágota.
Szhelyi lányok

De mi is ennek a bajnokságnak a lényege? A szórakozás, egy kis egészséges versengés, na meg az együtt töltött idő. Szombathelyen egy alkalommal 8 csapat játszhat, pontokért, amelyek összeadódnak hétről hétre, az első helyezett pedig általában kap valamilyen italt is.

Egy csapatban maximum 7 ember lehet, illetve lehet több is, de akkor már büntetőpontot jár. Pont nem csak abból van, hogy hogyan teljesítenek a csapatok egy-egy alkalommal. Lehet pluszpontokat is szerezni például fényképfeltöltéssel, kérdésbeküldéssel, lájkolással és még azzal is, ha meghívnak egy híres embert.

Ezekből a pontokból áll össze a fordulók végére a tabella, a végső tabellán szereplő első 35 csapatot pedig meghívják a budapesti döntőre, ami általában decemberben szokott lenni, de most januárban volt a döntő. A döntőben pedig a dicsőségen kívül van mindenféle nyeremény is.

A múlt hét volt a IV. Országos Bajnokság II. fordulója, melyben 9 város 19 kvízén, kereken 150 csapatban, összesen 862 résztvevő játszott, ebből 18 csapat volt szombathelyi. A jelenlegi összesített tabellán a Szhelyi lányok állnak a 4. helyen.

Quizard

De a játék nem áll meg, ezen a héten is voltak kvízestek, jövő héten is lesznek, és utána is, az eredmények pedig folyamatosan felkerülnek a Quizard Facebook-oldalára. És persze csatlakozni is lehet bármikor, ahogy a Szhelyi lányok is tették tavaly novemberben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet