Radikálisan átalakulnak a Tescók

Megszüntetik a műszaki részlegeket, helyükre szolgáltatásokat hoznak be.

Piaci változásokra reagálva jelentősen átalakítják a Tesco áruházakat, többek között megszüntetik a műszaki részleget – írja a Magyar Nemzetre hivatkozva a HVG.hu.

A felszabadult eladótér helyére divatmárkákat árusító üzleteknek, pénzváltónak, éttermeknek, gyógyszertáraknak, postának adják bérbe.

A cég jelenleg a magyar lakosság 75 százalékát éri el, így nem terveznek új áruházakat nyitni, inkább a meglevőket fejlesztik.

BZ

Matt Simister, a Tesco közép-európai vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a nagyobb alapterületű hipermarketek helyett egyre többen szeretnek kisebb üzletekben vásárolni, erre kell a cégnek reagálnia.

A cég az év elején Nagy-Britanniában azt jelentette be , hogy bezárja a friss élelmiszereket áruló pultjainak egy részét, mert egyre jobban sietnek az emberek a bevásárlással és hogy ezzel is spóroljanak a munkaerőköltséggel.

Az első magyarországi Tesco egyébként Szombathelyen nyílt 1994-ben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra