Ha amerikai vadászgépek nem is, franciák felbukkanhatnak Ukrajna egén

Az ukrán pilóták igazán különleges repülőgépeket kaphatnak.

Miután az Egyesült Államok és Németország bejelentették, hogy harckocsikat küldenek Ukrajnának,

Franciaország jelezte, nyitott arra, hogy vadászgépeket küldjön Ukrajnába.

A 444 azt írja a Financial Times információi alapján, hogy bár Joe Biden amerikai elnök hétfőn azt nyilatkozta, kizárt, hogy F-16-os vadászgépeket küldjenek Ukrajnának (és hasonló álláspontot képviselt Németország is), Lengyelország és Franciaország azonban bizonyos feltételek mellett támogatja a harci repülőgépek küldését.

Dassault Aviation

Franciaország hivatalosan is közölte, „nincs kizárva”, hogy „további fegyverrendszereket”, köztük repülőgépeket küldenek Ukrajnának, írja a lap.

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter kedden éppen Párizsban tárgyal a francia védelmi miniszterrel és Emmanuel Macronnal.

A franciák a vadászgépek terén egyébként szabadon dönthetnek, ugyanis azokat saját maguk gyártják, így exportálásukhoz nincs szükség harmadik fél jóváhagyására.

A lap hozzáteszi, hogy Kijev a franciák mellett tárgyalást folytat az olasz kormánnyal is egy közepes hatótávolságú légvédelmi rendszer beszerzéséről, amely ballisztikus rakéták lelövésére alkalmas.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek