Bucsuval versenyez Rédics a Legrondábban Rohadó Határátkelő címért

Gazdátlanul vegetálnak, természetesen.
György István

A Schengenhez történt csatlakozásunkkor sorra szűntek meg a határátkelők. A látottak alapján úgy tűnik, hogy az eltelt egy évtized után, az akkor jó karban levő épületekre a teljes pusztulás vár. Ez a szemlélet kétszeresen is káros, mert nem csak az épületek ítélik halálra, hanem fura képet fest a hazánkba látogató turistáknak a romok látványa. A betört ablakok, hiányos felirat, szétesett lámpa, a derékig érő gaz elriasztja az idegent - írja olvasónk, István néhány fotó kíséretében.

György István
György István

E látvány az idelátogató első benyomása hazánkról, az adott megyéről. Még akkor is jobban jártunk volna mindnyájan, ha vállalkozások részére jelképes bérleti díj fejében átadták volna az épületek használati jogát. Civil közösségek is örültek volna a lehetőségnek, hogy működési helyük megoldódik.

György István

István egy bónusz ötlettel is előhozakodik:

"Akár a hazánkat, adott megyét bemutató helyként is üzemelhetne, kiegészítve kortárs galériával, kisebb üzletekkel."

György István

Akad egyébként jó példa is nem is olyan messze: a rédicsi szlovén oldala. Kár, hogy mindig a túlsó oldal a jó példa, és nem mi vagyunk azok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem