Rekord: egy nap alatt 1,4 millió példány kelt el Harry herceg könyvéből

Nem fikciós műből sosem adtak el ennyit a kiadás napján.

A megjelenés napján több mint 1,4 millió példány kelt el Harry sussexi herceg Spare (Tartalék) című önéletrajzi könyvéből az Egyesült Államokban, Kanadában és Nagy-Britanniában – jelentette be a kötet kiadója, a Penguin Random House.

Ez az első nap eladott példányszám a kiadó szerint rekordnak számít a nem fikciós művek tekintetében. Mint írták, Michelle Obama Így lettem (Becoming) című könyve 2018-ban egy hét alatt érte el az 1,4 milliós eladott példányszámot.

A Spare eladott példányaiba a keményfedelű köteteteken kívül a hangoskönyv- és e-könyv-változatokat is beleszámolták.

"A Spare egy olyan ember könyve, akiről azt hittük, hogy ismerjük, de Harry herceget most a saját szavain keresztül tényleg megértjük" - fogalmazott Gina Centrello, a Random House Group elnöke.

A Spare című 407 oldalas mű magyarul március 17-én jelenik meg a Corvina kiadásában, Tartalék címmel.

A memoár címe arra a keserűségre utal, amelyet Harry érez amiatt, hogy ő csak a "tartalék" a brit királyi családban. Az elterjedt mondás szerint ugyanis a mindenkori uralkodó akkor gondoskodik megfelelően a trónutódlásról, ha házasságából születik egy trónörökös (heir) és egy tartalék is (spare).

Harry jelenleg az ötödik a brit trónutódlási sorban, bátyja, Vilmos ugyanakkor az első, aki édesapja, III. Károly után majdan az Egyesült Királyság következő uralkodója lesz.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű