Rekordáron vett gázt az oroszoktól októberben a kormány

Drágábban, mint az irányadó holland gáztőzsde ára.

Magyarország ezer köbméterenként 2493 eurót, tehát hozzávetőleg 1 millió forintot fizethetett az orosz gázért októberben – derült ki a KSH külkereskedelmi adatbázisából. Márpedig ez az összeg a holland gáztőzsde irányadó, két hónappal korábbi, ezer köbméterenként 2305 eurós átlagárszintjét is további mintegy 8 százalékkal meghaladja – írja a Népszava .

Ez soha nem látott árszint. Ráadásul hatalmas mennyiségű, 481 millió köbméterért fizettünk ennyit Oroszországnak, így az egyetlen havi „csekk” 1,2 milliárd euróra rúgott. Az oroszoknak fizetett ezer forintos köbméterenkénti földgázár hússzorosa a rezsicsökkentett tarifának, ráadásul „lakossági piaci árat” , vagyis az átlagfogyasztás feletti tarifát is bőven meghaladja – teszi hozzá a lap.

Nem véletlen tehát, hogy a kormány a jövő évi költségvetésben e hiány pótlására, kormány-szóhasználattal élve a „rezsicsökkentés fenntartására” szolgáló „rezsivédelmi alap” tervezett keretét 670 milliárdról 2610 milliárdra növelte. A „rezsicsökkentést” tehát a Fidesz-KDNP az adófizetők pénzén tartja fenn – jegyzi meg a Népszava.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek