Rekordmagas a Savaria Egyetemi Központba felvételizők száma

Az országos átlagot is meghaladta a növekedés.

A tavalyinál 31 százalékkal többen jelölték meg első helyen az ELTE szombathelyi képzését az idei általános felvételi eljárásban. A Savaria Egyetemi Központ ezzel az országos átlagnál és az Eötvös Loránd Tudományegyetem átlagánál is nagyobb sikert ért el, sőt az ELTE-hez történt 2017-es csatlakozás óta a legnagyobb növekedést könyvelheti el.

Mint azt már mi is megírtuk 27 ezerrel többen jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly March 06. 19:17 a 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásra vonatkozó jelentkezői statisztikák kapcsán, a magyar felsőoktatásba a tavalyinál 26 százalékkal többen, összesen több mint 126 ezren jelentkeztek. Legtöbben, 17 829-en az Eötvös Loránd Tudományegyetemre szeretnének bejutni. Ez a szám az előző évhez képest 16 százalékos növekedést mutat.

Az ELTE szombathelyi campusának adataiból rekordszámú, 31 százalékos emelkedés olvasható ki. Míg az első helyes jelentkezések száma a tavalyi általános eljárásban 861 volt, ebben az évben 1129, olvasható a Savaria Egyetemi Központ honlapján.

A növekedés minden képzési területen megfigyelhető:

A Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ vonzereje eddig sosem látott mértékben, 25 százalékkal nőtt: tavaly 366-an, idén 458-an tanulnának tovább tanári szakokon. (Talán az országos szintű tanártüntetéseknek mégiscsak volt/van értelme.)

Jelentős az emelkedés az Informatikai Kar helyi szakjai iránt is: 119-ről 190-re nőtt a felvételizők száma.

A Pedagógiai és Pszichológiai Kar képzéseit 2022-ben 206-an, ezúttal 246-an választották.

A Társadalomtudományi Kar a tavalyi 170-es jelentkezési számát 235-re növelte.

Idén összesen 723-an jelentkeztek alapképzésre, míg tavaly 557-en. Mesterképzésre 259-en szeretnének bekerülni, 2022-ben ez a szám 170 volt. Az osztatlan képzésre jelentkezők száma a tavalyi 69-ről 92-re nőtt. Felsőoktatási szakképzésben az idén 55, tavaly 65 jelentkező volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

27 ezerrel többen jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly

A pedagógiai szakok iránt is nőtt az érdeklődés.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet