Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy szombathelyi szálloda felajánlotta segítségét a kollégiumot elhagyni kényszerűlő egyetemistáknak

Azoknak a hallgatóknak lehet segítség, akik a városban szeretnének maradni.

Mint azt már lapunk is megírta, Apokaliptikus hangulat a szombathelyi egyetemi kollégiumokban: egyik napról a másikra kirakják a hallgatókat – Frissítve 2020. March 12. 09:55 alig néhány napot kaptak az egyetemisták az egész országban, így Szombathelyen is, hogy kiköltözzenek a kollégiumokból, ugyanis a kormány szerdán veszélyhelyzetet rendelt el és rendkívüli jogrendet hirdetett Veszélyhelyzetet rendelt el, rendkívüli jogrendet hirdetett a kormány (frissítve) 2020. March 11. 14:16 Magyarországon a koronavírus-járvány miatt.

Ennek értelmében legkésőbb hétfőig be kell zárni az összes egyetemi épületet az egész országban és az oktatás csak távoktatás formájában folytatódhat. Az első hírek szerint legkésőbb március 13-ig, azaz a mai napig mindenkinek el kellett volna hagynia az ELTE kollégiumait, kivéve a külföldi hallgatókat. Később viszont úgy értesültünk, hogy a szombathelyi kollégium vezetősége kitolta a határidőt március 15-ig, tehát vasárnapig van idejük összeszedni minden holmijukat a szombathelyi kollégistáknak.

Sokan kétségbeestek, nagy a bizonytalanság is, hiszen senki sem tudja, hogy meddig tart a kétes helyzet és milyen hatással lesz ez az egész a tanulmányaikra. A Park Hotel Pelikán tulajdonosa viszont most megoldást kínált a Facebookon azon kollégisták számára, akik munka vagy bármilyen más okból kifolyólag Szombathelyen szeretnének maradni.

-

Kedves szombathelyi kollégisták! Amennyiben nehézséget okoz a hazaköltözés, illetve bármilyen okból szeretnétek Szombathelyen maradni a bezárás idején is, felajánljuk felszabadult kapacitásunkat a Park Hotel Pelikánban.

A főépület melletti Villa Magnólia épületünkben 6 db kétágyas és 4 db egyágyas szoba áll rendelkezésre. Ezeket a kollégiumi térítési díjakhoz hasonló áron tudjuk biztosítani.

Jelentkezéseket kizárólag az info@hotelpelikan.hu emailcímen fogadunk.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra