Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Haladás először elkérné az önkormányzati plusz támogatást, utána csinálna üzleti tervet

Tóth Miklós és Illés Béla vállalja a kezességet, de csak feltételekkel. Ezért hívták össze a rendkívüli közgyűlést.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tegnap írtuk Július 26-án dől el, indulhat-e a Haladás az NB2-ben, csütörtökre rendkívüli közgyűlést hívott össze a polgármester 2019. July 24. 11:56 , hogy rendkívüli közgyűlést hívott össze mára, azaz csütörtökön 11 órára Puskás Tivadar polgármester. Az egyetlen napirendi pont a Haladás futballklub támogatása, az előterjesztés szerint a klub némi módosítással hajlandó elfogadni a korábban visszautasított, szigorú feltételeket.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Cikkünkben írtunk arról is, hogy július eleje óta semmi sem történt a klub tulajdonosváltásával, csak közlemények jelentek meg arról, hogy tárgyalnak. Mégpedig a Haladás Labdarúgó Kft., a Haladás VSE és az Illés Béla-féle Halmill Kft., arról, hogy a HVSE ajándékba kapná a Halmill több mint 70 százalékos tulajdonrészét a Haladás Labdarúgó Kft.-ben.

Ez az ügy azonban nem érinti a Haladás önkormányzati támogatását, márpedig ezért hívták össze a rendkívüli közgyűlést.

Megint szorít az idő, ki kell találni valamit gyorsan

Az MLSZ július 26-án, azaz pénteken dönt a csapat NB2-es licencéről. Ezért ez a nagy sietség, és az, hogy a Haladás némi módosítással hajlandó elfogadni a 150 milliós, egyszeri támogatással Egy összegben és nem előlegként kéri a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. a 150 milliós önkormányzati támogatást 2019. June 12. 06:59 szemben meghatározott szigorú feltételeket. Azt is, hogy ez az összeg a következő évekre meghatározott támogatás előlege legyen, és így a következő három évre az önkormányzat előre megfizeti szerződésben vállalt támogatási összegeket.

Annyi módosítást kérnek, hogy a készfizető kezesség csak abban az esetben érvényes, ha a Haladás nem a most fennálló bértartozás és járulékai, és az esedékes közterhek kifizetésére fordítja ezt a 150 millió forintot. A kezességet Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője és Illés Béla, a Halmill Kft. ügyvezetője vállalja. Nekik kell visszafizetniük a pénzt, akkor is, ha a klubnak ennyi pénze.

Vállalják a teljes jogi és pénzügyi átvilágítást is, és elfogadják az önkormányzat által kijelölt szakértőket.

Előbb a pénz, aztán a feltételek?

De van még egy módosítás. Eredetileg a támogatás feltétele volt, hogy a klub komplett üzleti tervet dolgozzon ki a hiány kezelésére, a törzstőke megfelelő szintre növelésére és a további, gazdaságos működésre. Most azt ígérik, hogy a támogatási szerződés aláírása után 30 napon belül átadnak az önkormányzatnak jóváhagyásra egy középtávú koncepciót a klub további céljairól, szponzorációs és működtetési elképzelésekről.

Ez utóbbi elég komoly módosítás, ahogyan tegnapi cikkünkben írtuk, nem csak felelőtlenség közpénzt tolni egy csődközelben lévő kft.-be, hanem akár hűtlen kezelés is lehet, ha a cég csődbe megy. Ennek elkerülésére lett volna garancia az üzleti terv, de a Haladás most azt kéri, előbb adják oda a pénzt, utána csinálnak üzleti tervet.

Órákon belül meglátjuk, hogy a közgyűlés hogyan reagál erre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés