Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Puskás Tivadar: Az én feladatom, hogy a többséget képviseljem

A rendkívüli szombathelyi közgyűlésen a Fidesz-frakció hevesen védte a Szombathelyi Hírlap nevű propagandalapot.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódott az időhúzás a szombathelyi rendkívüli közgyűlés délelőttjén is. Arra számítottunk, hogy gyorsan vége lesz, hiszen a polgármester által visszaküldött határozatok újratárgyalása és a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft-nek szánt 168 millió forint előleg Nem valószínű, hogy a szombathelyi közgyűlés odaadja a 168 millió forint előleget a stadion üzemeltetéséhez 2019. May 14. 19:38 volt a napirenden.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ehhez képest délben Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) bejelentette, hogy egy óráig szünet lesz, lesz még csak a második napirendi pontnál tartottak.

Hevesen védték a propagandalapot

Napirend előtt Kecskés László (Fidesz) kritizálta a városi tévé egyik híradóanyagát, mert szerinte abban Nemény András (Éljen Szombathely) hazudott, amikor az EU-támogatások felhasználásáról beszélt. Ez meg is adta az alaphangot, hatalmas vita kerekedett arról, hogyan is használta fel a város a támogatásokat. A fideszesek olyan példákat hoztak fel, amikről később kiderült, hogy állami pénzből valósultak meg (Berzsenyi tér, püspöki palota felújítása).

Kecskés László a városi tévé egyik műsora miatt hazugozta le Nemény Andrást
Koszorús Veronika

Az SZMSZ módosítása viszonylag gyorsan átment, a polgármester azt kérte, hogy semmisítsék meg a bizottsági hatáskörök egy részének visszaadását a közgyűlésnek és azt, hogy minden alpolgármesternek legyen asszisztense. Az új többség nem szavazta meg a polgármester javaslatát, így ezek a döntések hatályba fognak lépni.

Sokkal nagyobb vitát hozott a városnév használata. Írtuk már Tényleg elveszik a Szombathely név használatának jogát a fideszes propagandalaptól 2019. April 24. 17:39 , hogy az új többség vissza akarja venni a Szombathely név használatának engedélyét a Szombathelyi Hírlap nevű propagandalaptól, ezt április végén meg is szavazták Megkapta a Haladás a 150 milliót, elveszik a Szombathely nevet a propagandalaptól, leváltották Takátsné Tenki Máriát 2019. April 30. 09:45 , de a polgármester visszaküldte újratárgyalásra.

A Fidesz-frakció
Koszorús Veronika

A Fidesz-frakció, éppúgy, mint az előző közgyűlésen, cenzúrával és bolsevik tempóval vádolta az ellenzéket, többen is hevesen védelmükbe vették az egyébként magánkiadásban megjelenő lapot. Rettegi Attila (Fidesz), Lendvai Ferenc (Fidesz), Kántás Zoltán (Fidesz) és Kecskés László (Fidesz) védte a lapot, Sátory Károly (Fidesz) egyenesen olyan kijelentést tett, hogy végre van egy lap, ami az általuk elvégzett munkáról is tudósít.

Kit kell képviselnie a polgármesternek?

László Győző (Éljen Szombathely) felszólalását a nézőtérről is megtapsolták. Azt mondta, hogy a pártérdekeket a frakciótagoknak és a frakcióvezetőnek kell képviselnie, de a polgármesternek az egész városért dolgoznia kell. Az ő feladat a kisebbségek védelme is, az ellenzékre 13 ezren szavaztak a választásokkor, őket is képviselnie kell a polgármesternek.

László Győzőt megtapsolták
Kovács Dávid

Puskás Tivadar ezt kioktatásnak vette, némi eszmefuttatás után azt mondta, az ő feladata, hogy a többséget képviselje.

Ez a kijelentés aztán olyan nagy vitát okozott, hogy a polgármester ekkor jelentette be a hosszú szünetet.

A délutáni eseményekről már percről percre számolunk be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés