Rengetegen rosszul lettek valamilyen levegőbe került anyagtól az iváncsai akkugyárban

Az érintettek egy forrás szerint védőruha nélkül dolgoztak többek között olyan nehézfémekkel, mint a kobalt és a nikkel, ezt követően lettek rosszul.

Többtucatnyian lettek rosszul néhány napja az épülő iváncsai akkumulátorgyárban, miután belélegeztek valamilyen anyagot, ami a levegőbe került – írta a Szabad Európa.

A lap úgy tudja, az esemény hétfőn az épülő iváncsai akkumulátorgyár Elektród nevű részlegében történt. Információik szerint az anyagot belélegzők hánytak és hasmenésük volt, többeknek kiütésük lett.

Az érintettek egy forrás szerint védőruha nélkül dolgoztak többek között olyan nehézfémekkel, mint a kobalt és a nikkel, ezt követően lettek rosszul.

A gyár vezetői orvosi kivizsgálásra küldték az érintetteket, de szigorú hírzárlatot rendeltek el. Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke a lapnak azt mondta, ők is tájékozódnak az ügyben, egyelőre annyi információjuk van, hogy valami rendellenesség biztosan történt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy hétfőn ők is a helyszínen jártak. Mint írták, az említett ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folytat eljárást.

A folyamatban lévő büntetőeljárásról – az eljárás jelenlegi szakaszában – nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek