Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathely visszagurult a múltba - retro majális

Ismét Skodák, Volgák, Ladák és Trabantok vonultak Szombathelyen. Éljen május elseje! Mozgóképpel frissítve.

Idén is tartottak Szombathelyen Retro Majálist, és ismét kimentünk megnézni a rengeteg veterán autócsodát. Moszkvics, Volga, Trabant, Wartburg, Lada és mindenféle régi autó látható volt, ami évtizedekkel ezelőtt az utakon futott, amikor még kölyökként néztem ki a Polski Fiat 125-ös hátsó üléséről.

Retro felvonulás - Május 1.
Felvonulók sora
Garai Antal Atom

A felvonulásos öreg autók és motorok sora olyan hosszúra sikeredett, hogy a Kálvária utcát teljes egészében elfoglalták, majd szép lassan átvonultak a Bartók Béla körúton az emlékműdomb alatti emelvényig.

Retro felvonulás - Május 1.
Pöfög és röfög
Garai Antal Atom

A felvonulás után a Claudius Hotel parkolójában állították ki a veterán csodákat, majd sör és virsli mellett lehetett végignézni őket.

Oldtimerek majálisa
A pogány Madonnára esküszöm: Nem tudtam, hogy Hamis a baba...
Garai Antal Atom

Frissítés

A nagy felvonulásról videót is készítettünk, így a veteránok mozgás közben, vagy éppen tülkölve is megtekinthetők, meghallgathatók.

Veterán felvonulás videón

Sikerült előhívatnunk azt a több több tekercs filmet, amit még a felvonuláson exponáltunk és a Tanács is jóváhagyta a megjelentetést, így ezúton is bemutatjuk szorgos népünk május elsejei elfoglaltságait.

Retro majális Szombathelyen - második képgalériánk
Retro majális Szombathelyen - második képgalériánk
Tánczos Mihály

Videónkban és képeinken is feltűnnek régebbi korok katonái az út szélén, amint a tovatűnő vasparipákat szemlélik. Nos, ők nem időutazók, hanem hagyományőrzők, akik a park árnyas fái közül merészkedtek elő egy kis terepszemlére.

Katonai hagyományőrzők majálisa Szombathelyen
Katonai hagyományőrzők majálisa Szombathelyen
Tánczos Mihály

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Pöfög és röfög, hú de Kádár! Szocialista autók vonultak

Moszkvics, Volga, Skoda, Barkasz, és még számtalan csoda gördült végig a régi felvonulási útvonalon. Fotókkal és videóval készültünk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra