Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathely visszagurult a múltba - retro majális

Ismét Skodák, Volgák, Ladák és Trabantok vonultak Szombathelyen. Éljen május elseje! Mozgóképpel frissítve.

Idén is tartottak Szombathelyen Retro Majálist, és ismét kimentünk megnézni a rengeteg veterán autócsodát. Moszkvics, Volga, Trabant, Wartburg, Lada és mindenféle régi autó látható volt, ami évtizedekkel ezelőtt az utakon futott, amikor még kölyökként néztem ki a Polski Fiat 125-ös hátsó üléséről.

Retro felvonulás - Május 1.
Felvonulók sora
Garai Antal Atom

A felvonulásos öreg autók és motorok sora olyan hosszúra sikeredett, hogy a Kálvária utcát teljes egészében elfoglalták, majd szép lassan átvonultak a Bartók Béla körúton az emlékműdomb alatti emelvényig.

Retro felvonulás - Május 1.
Pöfög és röfög
Garai Antal Atom

A felvonulás után a Claudius Hotel parkolójában állították ki a veterán csodákat, majd sör és virsli mellett lehetett végignézni őket.

Oldtimerek majálisa
A pogány Madonnára esküszöm: Nem tudtam, hogy Hamis a baba...
Garai Antal Atom

Frissítés

A nagy felvonulásról videót is készítettünk, így a veteránok mozgás közben, vagy éppen tülkölve is megtekinthetők, meghallgathatók.

Veterán felvonulás videón

Sikerült előhívatnunk azt a több több tekercs filmet, amit még a felvonuláson exponáltunk és a Tanács is jóváhagyta a megjelentetést, így ezúton is bemutatjuk szorgos népünk május elsejei elfoglaltságait.

Retro majális Szombathelyen - második képgalériánk
Retro majális Szombathelyen - második képgalériánk
Tánczos Mihály

Videónkban és képeinken is feltűnnek régebbi korok katonái az út szélén, amint a tovatűnő vasparipákat szemlélik. Nos, ők nem időutazók, hanem hagyományőrzők, akik a park árnyas fái közül merészkedtek elő egy kis terepszemlére.

Katonai hagyományőrzők majálisa Szombathelyen
Katonai hagyományőrzők majálisa Szombathelyen
Tánczos Mihály

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Pöfög és röfög, hú de Kádár! Szocialista autók vonultak

Moszkvics, Volga, Skoda, Barkasz, és még számtalan csoda gördült végig a régi felvonulási útvonalon. Fotókkal és videóval készültünk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód