Reggeli riadó -350 vasi rendőr indult az árvizes területekre – videóval

Riadóval berendeltek 350 szabadságon, vagy pihenőn lévő rendőrt Vas megyéből a szombathelyi laktanyába vasárnap reggel, majd az eligazítás után útnak indultak oda, ahol legnagyobb a szükség. Legalább 24 órán át teljesítenek majd szolgálatot az árvizes területeken.

Reggel hat órakor kezdődött az állomány kiértesítése, ezzel párhuzamosan az ellátmány megszervezése, miután az országos vezetés úgy döntött, jelentős erőket vezényelnek Vas megyéből is az árvizes területekre. A rendőröket a Vasi Volántól bérelt buszok szállítják felvezetéssel a helyszínre. Bár a riadó a női állományt is érintette, a hölgyek többsége végül itthon maradt a parancsnokok döntése alapján.

Vasi rendőrök indultak az ország másik felébe

A gumicsizmák és esővédő köpenyek kiosztása után elindult az első konvoj. A rendőrök feladata a közrend védelme és az árvizi védekezésben való aktív részvétel lesz. Ha kell zsákolnak, de az értékek megvédése is fontos feladat, hiszen akadnak, akik megpróbálkoznak a fosztogatással. (A reggeli hírek alapján az egyik víz alá került miskolci hipermarketben is próbálkoztak a tolvajok, kihasználva az áramszünetet.) A hírek szerint az elpusztult háztáji is gondot jelenthet a melegben. Az egyik rendőr beszélt a helyszínen lévő kollégájával, aki éppen birkatetemeket segített kiemelni a vízből.

Árvízi védekezésre rendeltek be 350 vasi rendőrt
Árvízi védekezésre rendeltek be 350 vasi rendőrt
Tánczos Mihály

Mint megtudtuk, az egyik rendőrnek hetek óta most vasárnapra sikerült megszerveznie egy családi programot, amit fiai is nagyon vártak. A riadó azonban közbeszólt. Indulás előtt felébresztette két általános iskolás fiát és elmagyarázta nekik, miért nem lehet ma velük. „Stramm kölykök, megértették. Azt kérték, hogy sok embernek segítsek” - mesélte büszkén a zsaru.

Tavaly, a Rába folyó áradásakor szemtanúi voltunk annak, amikor a helyzet súlyosbodásakor Verekedés a homokzsákért, kilakoltatás markolóval és tajtékzó Rába – kép- és videóbeszámoló 2009. June 29. 00:14 a közlekedési rendőrök is beálltak a zsákpakolásba, csak hogy segítsenek megmenteni az utca házait.

[picture="102198" title="Tavaly a vasi árvíznél is zsákoltak a rendőrök - képek Vas megyéből" link="http://tanczos.nyugat.hu/galeria/arviz_raba_2009/index4.html"]

A tavaly zsákoló rendőröket az idén is felfedeztük a busz utasai között.

Árvízi védekezésre rendeltek be 350 vasi rendőrt
Az idén is zsákolnak?
Tánczos Mihály

Vas megye az idén eddig megúszta a komoly árvizet és az országban pusztító viharok sem okoztak nagy károkat megyénkben. Azok, akik segíteni szeretnének bajba jutott honfitársainknak tárcsázhatják a 1749-es (200 Ft) és a 1752-es (250 Ft) adományvonalat. A hívásokból befolyt összeget karitatív szervezetek juttatják el a rászorulóknak.

Árvízi védekezésre rendeltek be 350 vasi rendőrt
Árvízi védekezésre rendeltek be 350 vasi rendőrt
Tánczos Mihály

Akik pedig a bevásárlóközpontokban járnak, láthatják előttük a segélyszervezetek gyűjtőautóját. Konzervet, tartós élelmiszereket várnak, ezzel is segíthetjük a bajba jutottakat.

Pénzügyőrök a gáton

Százharminc hivatásos pénzügyőr vesz részt szombattól Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a védelmi munkálatokban a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Parancsnoksága, valamint a felügyelete alá tartozó Hivatalok személyi állományából. A vámosok Sajóecsegén és Ónodon küzdenek megfeszített erővel az áradat ellen.

Hétfőn éjjel újabb 30 fő indult útnak Borsod megyébe.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Verekedés a homokzsákért, kilakoltatás markolóval és tajtékzó Rába – kép- és videóbeszámoló

A Rába rekordokat döntve hömpölygött és nem kímélte az útjába kerülő épületeket, állatokat. Láttunk sírást, kínos nevetést, kitelepítéseket. Körkép Körmendtől Szentgotthárdig és pletykák, amelyek nem váltak valóra.

Sár- és vízözön Kőszegen - Videók és képek a vízből

Percek alatt csapott le az ár Kőszegre a hegyekből. Az emberek nem hittek a szemüknek, amikor a sáros massza végighömpölygött az úton. Bozsok és Velem is úszik, a Gyöngyös patak rekordokat dönt a vízhozamával és a Rába is megmutatja a legcsúnyább arcát.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló