Röhejes pénzért keresnek határvadászokat

Orbán Viktor nemrég jelentette be, hogy szeretné megerősíteni a határvédelmet, és új határőrizeti egységeket felállítani.

„Fegyveres biztonsági őrök” lesznek valójában azok a „határvadász” egységek, amiknek a felállításáról a héten Orbán Viktor beszélt a Parlamentben és a Kossuth Rádióban is. Eszerint Pintér Sándor belügyminiszternek két, négyezer fős alakulatot kellene rövid határidőn belül felállítania, mert nő a migrációs nyomás a határokon.

Ugyanezt követelte Kocsis Máté határvadászokat akar July 02. 20:46 - határvadászokat - tegnap Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

A Police.hu honlapján már meg is jelent a felhívás – idézi az Azonnali . Eszerint viszont nincs szó semmilyen különleges egység felállításáról, aki „határvadásznak” jelentkezne, az munkajogilag „fegyveres biztonsági őrként” szolgál majd.

A bérezés pedig enyhén szólva is messze van a vonzótól: az alapbér bruttó 260 ezer forint, ezt bruttó 400 forintos órabér egészíti ki, ha valaki ténylegesen a határnál szolgált valamint éjszakai műszak esetén éjszakai pótlék.

Ezen kívül jár évi bruttó 200 ezer forint cafetéria, valamint „egyéni érdekeket figyelembe vevő munkaidő szervezés”.

Mindehhez vállalni kell, hogy a jelentkező a Bács-Kiskun megyei, valamint a Csongrád-Csanád megyei Rendőr-főkapitányság területén dolgozik.

Az alacsony bér azért is érdekes, mert egyelőre nem sikerült megállítani az elvándorlást a rendőrségtől, a veszélyhelyzet és a felmondási tilalom megszűnése után június elején kapásból 299 rendőr távozott a testülettől, és a hírek szerint Benkő Tibor korábbi honvédelmi miniszternek is azért kellett többek között távoznia, mert nem volt képes megoldani a honvédség humán erőforrás-problémáit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet