Római vakáció 2022-ben: lopás, futás, aztán szívás

Olvasónk története megmutatja, milyen az, amikor egy várva várt kirándulás rémálommá válik, pláne akkor, ha a biztosító sem akar fizetni.

Pár napja érdekes történettel keresett meg minket olvasónk, ami bármikor előfordulhat bárkivel, elég hozzá egy rossz nap.

A sztori idén szeptember végén Rómában kezdődött, ahová olvasónk feleségével együtt utazott – pihenés céljából. Sok tervük volt, szerettek volna több nevezetességhez is ellátogatni, kirándulásuk viszont hamar fordulatot vett.

Olvasónknak álom maradt, hogy bejusson a Vatikánba.
Mészáros Zsolt

A Vatikán felé menet a metrón a férj által viselt kisebb válltáskából valaki kilopta a hölgy pénztárcáját, benne minden irattal és pénzzel együtt (olvasónk szerint nagyjából ötven eurót sikerült nyernie a tolvajnak). A nyugdíjas házaspár így kénytelen volt visszafordulni, mivel a Vatikánba okmányok nélkül nem lehet betérni. Ezután elmentek a rendőrségre, ahol – bár nehezen – de sikerült elmondaniuk, mi történt velük pontosan. Ott azt tanácsolták nekik, menjenek el a nagykövetségre.

Szívás után futás

Így is tettek. Az idős férfi és felesége ezután laza öt kilométert sétált azért, hogy megtudják, az okmányok pótlása nem rájuk, hanem a konzulátusra tartozik. Ezután tovább gyalogoltak, majd, amikor sikeresen megérkeztek, felvették az adataikat és kaptak két buszjegyet, amivel vissza tudtak menni a szállásukra.

Másnap olvasónk visszament a rendőrségre, ahol megcsinálták a szükséges papírokat, ahonnan aztán a konzulátusra sietett. Itt végül 30 euróért cserébe megkapták a dokumentumokat. Az ügy azonban itt még nem ért véget, sőt.

Az „esemény nem valósult meg”

Hazaérkezve olvasónk egyik első dolga volt, hogy az utasbiztosításában az „okmányok pótlása” cím alatt kérje biztosítóját arra, hogy rendezze azt a kárt, ami a lopással érte őket. A biztosító azonban visszadobta a kérelmet azzal, hogy

„A benyújtott kárigény elutasításra került, mert biztosítási esemény nem valósult meg.”

A cég egyébként olvasónknak küldött válaszában azt is leírta, hogy rablásnak csak az minősül, amikor „a tettes erőszakot, élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmazott”.

A biztosító szerint a bűncselekmény nem valósult meg.
Olvasó

Igen ám, de a dolog ezek után már csak azért is érdekes, mert olvasónk állítja – ahogy azt fent is leírtuk –, hogy ő csak az okmányok pótlását kérte, nem azt, hogy rablás miatt fizessenek neki.

A férfi egy képet is mellékelt arról, hogy

a biztosítás szerint 15 ezer forintra igényt tarthatnak okmányok pótlása esetén,

amit a biztosító – mivel szerintük nem történt meg az eset – nem hajlandó kifizetni.

A történtek után mindenesetre úgy döntött, megkeresi a MABISZ-t is a problémájával, akik válaszukban leírták, az ő hatáskörükbe nem tartozik bele az, hogy a kárügyekben állást foglaljanak, vagy felülvizsgálják azokat, viszont

a problémát felülvizsgálatra visszaküldték a biztosítónak.

Hogy hogyan alakul az ügy, még kérdéses, olvasónk mindenesetre reménykedik abban, hogy mások nem járnak majd úgy egy külföldi vakáció során, mint ő és a felesége.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos