Rosszul jártak azok, akiknek előre fizetős villanyórájuk van

Naponta 7 kWh áramot vehetnek rezsicsökkentett áron.

Augusztus 1-jétől előre fizetős villamos energia esetén két vásárlás között eltelt napok alapján érvényesül a rezsikedvezmény - közölte a 24.hu kérdésére a Technológiai és Ipari Minisztérium. Vagyis az éves kedvezményt elosztva, minden napra jut egy bizonyos mennyiségű kedvezményes áram, amelyet fel kell szorozni a két vásárlás között eltelt napok számával. Az így kapott kedvezményes mennyiséget meghaladó fogyasztás felett a többi fogyasztási formához hasonlóan lakossági piaci árat kell fizetni az adott időszakban.

Tehát lefordítva, mialatt a havi számlás elszámolás esetén az első rezsiemelt számla kézhezvételekor jelentkezik a megnövekedett összeg, addig a szegényebb, feltöltős villanyórával rendelkezők már augusztus elseje után keményen fizethetik a meghatározott érték feletti fogyasztást. A napi kedvezményesen vásárolható mennyiség 7 kWh, ha valaki ezt a limitet túllépi, az ráfizethet a feltöltős órán. A portál szerint a felhasználóknak így elég komolyan számolgatnia kell, ha nem akarnak ráfizetni az áramra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság