A Rotary Club három nagy értékű ágyat ajándékozott a szombathelyi kórháznak

Három nagy értékű, úgynevezett decubitus ágyat adtak át kedden a szombathelyi Markusovszky kórházban.

Az adományozó ezúttal a Rotary Club szombathelyi szervezete szervezete volt, amely – 10 másik hazai klubbal egyetemben – csatlakozott a Rotary Klub Miskoltapolca által elindított „Küzdelem a felfekvés ellen” elnevezésű programhoz.

Ágyátadó a kórházban
Mészáros D. Zsolt

A szombathelyieknek szomorú érintettségük is volt ehhez: az elmúlt két évben két tagtársunkat is elveszítették.

„A tagok befizetése, a külföldi klubok, a Rotary Magyarország és a nemzetközi Rotary alapítvány támogatásával mintegy hatvanezer dollárt sikerült összegyűjtenünk. Ebből az összegből a hazai klubok, befizetéseik arányában adományozhattak speciális matracokat és ágyakat a környezetükben működő egészségügyi és szociális intézményeknek” – közölte lapunkkal a szombathelyi Rotary, amely egyébként 1993-as indulása óta jó kapcsolatot ápol a Markusovszkyval.

Ágyátadó a kórházban
Mészáros D. Zsolt

Volt olyan, hogy klubtag volt a kórház orvos igazgatója, és jelenleg is képviselik magukat a kórház felügyelő-bizottságban.

Most abban bíznak, hogy a három felfekvés elleni ággyal hozzájárulnak ahhoz, hogy csökkenjen a kiszolgáltatott helyzetben lévő betegek szenvedése.

Ágyátadó a kórházban
Mészáros D. Zsolt
Az eseményen a Rotary részéről Pammer István, László Balázs, Varga Balázs és Varga Dániel jelenlegi és korábbi elnökei vettek részt, míg a kórházat Stánicz Éva korházigazgató, Csuka Lajosné gazdasági igazgató és Záborszky Zita osztályvezető főorvos képviselte.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság