Már csak tíz kilométer, és az M80-as rá lesz kötve az A2-es autópályára

Újabb szakasza készült el az S7-es gyorsforgalmi útnak Ausztriában.

Közel két éve adták át 2x1 sávon is szuper lett az M80-as út, csak vannak, akik nem tudják használni 2021. November 03. 07:05 a Körmendet az osztrák határral Rábafüzesnél összekötő M80-as gyorsforgalmi utat. Az út egészen a magyar-osztrák határ vonaláig készen van, onnan viszont nincs folytatása, így a határ után a régi utakat kell használni Ausztriában.

Az osztrákok már jó ideje tervezik és építik az S7-es gyorsforgalmit, ami az A2-es autópályát köti majd össze az M80-assal Rábafüzesnél. Tavaly április elején elkészült 2025-re készül el az S7-es osztrák autópálya a magyar határig 2023. April 02. 14:29 az S7-es alagútja Rudersdorfnál, és az év végére készen lett az A2-es és Rudersdorf közötti szakasz is.

Az S7-es autópálya, már csak tíz kilométer hiányzik belőle
Forrás: ASFINAG

Most újabb szakasz készült el. Szombattól az A2-estől egészen Dobersdorfig használhatják az autósok a gyorsforgalmit - írja az orf.at. Dobersdorf csupán tíz kilométerre van az osztrák-magyar határtól, vagyis ennyi hiányzik még az S7-esből.

A gyorsforgalmi befejezését 2025-re tervezik, a jelenlegi tempóval ez minden bizonnyal sikerül is. Ha elkészül az S7-es, akkor össze lehet kötni az M80-asal, és ezzel az M80-ashoz kapcsolódó, tervezés alatt álló M86-os is össze lesz kötve az A2-essel és az európai autópálya-hálózattal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet