Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az olaszok lecsaptak a sámándobos pavilonra, kell nekik

Szombathelyé már biztos nem lesz a világkiállítás magyar pavilonja, de Karcag is retteghet. Mi lesz most a költöztetésre szánt egymilliárddal?

Megabreaking. Ez jutott kollégánk eszébe a hírt olvasva: a milánói világkiállítás szervezői elkérték a magyar pavilont, szeretnék, ha az ott maradna a világkiállítás helyszínén - írja a hirado.hu . Mindezt a Szőcs Géza kormánybiztos közölte.

Ez volt a látványterv
expohungary.com

A csak

sámándobnak

csúfolt pavilon sorsa így újabb fordulatot vehet. Hányattatásait itt foglaltuk össze Karcagé lehet a sámándobos pavilon, pedig Hende Csaba Szombathely új jelképének szánta 2015. December 03. 16:15 , a lényeg, hogy eredetileg Szombathelynek szánták, Hende Csaba már a város új jelképét látta benne. Le is tették az alapkövet közel két éve, és át is adtak a huszárlaktanya területéből 20 ezer négyzetméternyit a célra.

Aztán jött a meglepetés, mégsem Szombathely lett a kiválasztott, hanem a kormánynak két minisztert is adó Karcag Jaj, Karcagra viszik a milánói magyar pavilont - szomorkodhat Szombathely 2015. December 17. 23:59 . Ahol szintén szépen felkészültek a fogadására. És erre most az olaszoknak kell, a magyar kormány válasza még nem született meg.

Ez a valóság
Fotó: expohungary.com

Pedig nem csak a két város készült rá a dologra. A kormány létrehozott egy állami céget, ennek lenne a feladata a pavilon hazahozatala, és későbbi üzemeltetése. Biztos, ami biztos alapon ezt a céget a megalapításakor ki is bélelték bő félmilliárd forinttal, tavaly év végén ehhez hozzácsaptak még félmilliárdot.

Most már csak az a kérdés marad ebből a bohózatból, hogy ha az olaszok megkapják a pavilont, mi lesz a sorsa ennek az állami cégnek, ahol minden bizonnyal vannak jól fizetett főnökök és alkalmazottak. És mi lesz a sorsa az erre a célra szánt egymilliárd forintnak?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra