Sárvárra viszi a hazai NBI-es meccseit a szombathelyi SZKKA

Megkérdeztük Pődör Zoltán klubvezetőt és Nemény Andrást, Szombathely polgármesterét is a kézilabdavitáról.

A következő idényben Sárváron rendezzük a hazai NB I-es bajnoki mérkőzéseket - írja Pődör Zoltán a Szombathelyi Kézilabda Klub vezetője a klub hivatalos oldalán.

Pődör szerint Nemény András, Szombathely polgármestere nem válaszolt hivatalosan arra a kérésre, hogy a csapat visszatérhessen a Schaeffler Aréna Savariába, ahol korábban játszották az NB1-es meccseiket. Pődör azt írta, a polgármesternek "csupán egy vagdalkozó Facebook-üzenetre futotta tőle pünkösd vasárnapján".

Pődör Zoltán, az SZKKA klubvezetője
Mészáros D. Zsolt

Hozzátette, Szombathelyen az Aréna az egyetlen szombathelyi helyszín, ahol NB1-es kézilabda meccseket lehet játszani, a megyében még egy ilyen van,a Sárvár Aréna. Kijelentette, Kondora István, Sárvár Polgármestere és Polgár Endre, a Sárvár Aréna ügyvezető igazgatója már beleegyezett, hogy náluk legyenek a mérkőzéseik.

Pődör szerint szorít az idő

Felhívtuk Pődör Zoltánt, és emlékeztettük, hogy Nemény András a Facebookon közölte, hogy a május 30-i közgyűlésen tárgyalnak arról, hogy az SZKKA használhassa a z Aréna Savariát. Pődör szerint nem mérvadó, amit a polgármester a Facebookon ír, ő egy hivatalos választ várt tőle.

Arra a kérdésünkre, hogy eldöntött tény-e, hogy a csapat Sárváron játszik majd, azt mondta, a licensz megszerzése egy folyamat. Június 5. a határidő, szorít az idő, nem várhatja meg, hogy a hónap végén valami történik a városi közgyűlésen. A sárváriak segítőkészek voltak, és azonnal sikerült velük megállapodni – mondta.

Nemény Andrást is elértük telefonon. A polgármester azt mondta, ő a nagy nyilvánosság előtt tette a kijelentéseit, hogy május végén a városi közgyűlés tárgyalja arról, hogy az SZKKA az Arénában játszhasson, ő támogatni is fogja ezt.

Mint mondta, Pódör Zoltán május 6-án kereste meg őt, egy ilyen kérdésre viszont nem lehetett azonnal válaszolni. Az Aréna játékideje eléggé foglalt, ott játszik az ismét bajnok Falco kosárcsapat is. Egyeztetett az Aréna és a kosárklub vezetésével is, és sikerült megtalálni a megoldást, amit a közgyűlés elé terjeszt majd.

Nemény András úgy véli, eredetileg is Sárvárra akarták vinni a meccseket

Nemény szerint az igazi kérdés az, hogy az eredeti licenszkérelemben milyen mérkőzéshelyszínt adott le Pődör, jelenleg ugyanis már a második kör zajlik, ez jár le június 5-én. Kijelentette, erős a gyanú, hogy már korábban megegyezett a sárváriakkal, és azután küldte el csak a kérdését neki.

Nemény hozzátette, a szurkolói ankétot is ő kezdeményezte, és meg is tartják azt május 23-án 18 órakor.

A polgármester úgy vélte, Pődör nem akarja, hogy átvilágítsák a csapat működését, inkább elviszi a meccseket Sárvárra. Mitől fél Pődör - tette fel a kérdést.

Az NB1-be jutással kezdődött a vita

Az SZKKA áprilisban jutott fel ismét az NB1-be, másodosztályú meccseiket a Haladás Sportkomplexumban játszották. A Sportkomplexum azonban nem alkalmas elsőosztályú kézilabda mérkőzésekre, mert annak idején úgy alakították ki a pályát, hogy éppen nem fér el az előírt méretű pálya. Így az SZKKA első nekifutásra nem kapta meg Előfordulhat, hogy nem kap licencet az SZKKA NBI-be frissen felkerült kézilabdacsapata - Frissítve May 15. 14:41 a következő évadra érvényes licenszét.

Pődör a városi önkormányzathoz fordult azt kérve, hogy az Arénába játszhassa a csapat a mérkőzéseit. A városvezetés jelezte a klubnak, hogy erről csak a közgyűlés dönthet, és a május 30-i ülésen tárgyalnak róla.

Aztán megjelent egy fizetett Facebook-hirdetés, ami rátámadt a városvezetésre, azt állítva, hogy nem engedik be a csapatot az Arénába, és ezért személyesen Nemény Andrást tették felelőssé.

55 millió áll félretéve az SZKKA-nak

Nemény András polgármester vasárnapi Facebook-posztjában Szombathely polgármestere nyílt levelet írt a város kézilabda szurkolóinak May 19. 17:01 valótlanságnak nevezte a hirdetés állításait. Megismételte, hogy az Aréna használatáról, csak a közgyűlés dönthet, és a május 30-i ülés még belefér a szövetség által adott határidőbe.

Hozzátette, hogy Pődör a nyilvánosság előtt elhallgatja, hogy ingyen kéri az Arénát a csapatnak. Azt is megemlítette, hogy a klubvezetés nem teljesítette a városvezetésnek tett ígéreteit, és nem világította át a klub működését. "55 millió forint jelenleg is a város számláján félretéve várja, hogy a Fidesz frakcióval egyhangúlag hozott döntés értelmében az átvilágítás után utalásra kerüljön a klub részére" - írta a polgármester.

Nemény május 23-ára, csütörtök 18 órára összehívott egy szurkolói ankétot, ahol tervei szerint a nyilvánosság előtt tárgyalják meg a klub helyzetét.

Meg kell említeni, hogy Pődör Zoltán a Fidesz jelöltjeként indul képviselőjelöltként a szombathelyi önkormányzati választáson.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet