Megszűnt a Savaria Egyetemi Központ

A szenátus minden döntési jogot a soproni egyetemnek adott. Dr. Faragó Sándor rektor azt mondja, egy törvénymódosításnak tettek eleget.

Egy törvénymódosítás megszüntette az egyetemi központokat - mondta a telefonba dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora. A képzés persze Szombathelyen marad, de a SEK-nek már nincs elnöke és nincs rektorhelyettese sem.

Dr. Faragó Sándor kérdésünkre elmondta, az oktatási feladatokat a két szombathelyi kar élén álló dékánok irányítják majd, a többi feladat, köztük a gazdasági irányítás is a soproni székhelyé lesz, ezért vonták vissza Horváthné Dr. Molnár Katalin elnöki megbízatását.

A szombathelyi önkormányzat hivatalos lapjának online oldalán jelent meg a hír a SEK megszűnéséről, ahol azt is írják, hogy a mosonmagyaróvári kar már kivált az anyaintézményből, és a győri Apáczai-kar is a kiválást fontolgatja. Ez utóbbit a rektor cáfolta.

Nem fontolgatnak semmit

- mondta.

Az intézkedés előéletéről bő egy hónapja írtunk Most Sopron nyert, de ettől még a szombathelyi egyetem önállóvá válhat a jövőben 2015. February 05. 12:56 és arról is, hogy a szombathelyi közgyűlés nyilatkozatban állt ki januárban Azonnali hatállyal elbocsátották Mérei Tamást 2015. January 29. 08:31 a Savaria Egyetemi Központ önállósága mellett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Most Sopron nyert, de ettől még a szombathelyi egyetem önállóvá válhat a jövőben

A szombathelyi csapatból ketten is átszavaztak, így Sorponba viszik a SEK-ről a tanulmányi osztályt és a könyvtárat is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet