Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megszűnt a Savaria Egyetemi Központ

A szenátus minden döntési jogot a soproni egyetemnek adott. Dr. Faragó Sándor rektor azt mondja, egy törvénymódosításnak tettek eleget.

Egy törvénymódosítás megszüntette az egyetemi központokat - mondta a telefonba dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora. A képzés persze Szombathelyen marad, de a SEK-nek már nincs elnöke és nincs rektorhelyettese sem.

Dr. Faragó Sándor kérdésünkre elmondta, az oktatási feladatokat a két szombathelyi kar élén álló dékánok irányítják majd, a többi feladat, köztük a gazdasági irányítás is a soproni székhelyé lesz, ezért vonták vissza Horváthné Dr. Molnár Katalin elnöki megbízatását.

A szombathelyi önkormányzat hivatalos lapjának online oldalán jelent meg a hír a SEK megszűnéséről, ahol azt is írják, hogy a mosonmagyaróvári kar már kivált az anyaintézményből, és a győri Apáczai-kar is a kiválást fontolgatja. Ez utóbbit a rektor cáfolta.

Nem fontolgatnak semmit

- mondta.

Az intézkedés előéletéről bő egy hónapja írtunk Most Sopron nyert, de ettől még a szombathelyi egyetem önállóvá válhat a jövőben 2015. February 05. 12:56 és arról is, hogy a szombathelyi közgyűlés nyilatkozatban állt ki januárban Azonnali hatállyal elbocsátották Mérei Tamást 2015. January 29. 08:31 a Savaria Egyetemi Központ önállósága mellett.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Most Sopron nyert, de ettől még a szombathelyi egyetem önállóvá válhat a jövőben

A szombathelyi csapatból ketten is átszavaztak, így Sorponba viszik a SEK-ről a tanulmányi osztályt és a könyvtárat is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra