"Nem csoda, hogy az 1848-as forradalmat is elbuktuk, mert folyton lecsúszott ez a szar!" - Szombaton a karneválon

Ma sem állunk le, folyamatosan közvetítünk a Savaria Karneválról. Kövessék velünk!

A 2016-os Savaria Történelmi Karnevál vasárnapi eseményeit folymatosan frissítve, rengeteg képgalériával itt találja Kockacukros parádé a Kiscsillaggal - Vasárnap a Savaria Karneválon 2016. August 28. 12:32 .


02:30 - Ekkora szeméthalmok még sosem gyűltek fel

Nyugat.hu

Mármint a karneváli napokban az előző évekhez képest, és ezt a füleink beszámolója szerint más emberek is észrevételezték. Tény, hogy kezdi kinőni a kereteit a fesztivál - mert ez már az -, amit amúgy az is jól mutat, hogy este a borok utcájában vagy éppen a Fő téren már embertelenül nehéz volt akár csak lomhás baktatós tempóban is haladni.

Nyugat.hu

01:00 - Egész tisztességes a Fő tér legszélén, a Primo Valeriohoz közeli lángos

Sajnos a laktózmentes tejföl elfogyott már hozzá, de belül vékony és roppanós, ahogy azt megálmodtuk két órával ezelőtt, csak nem jutottunk a sor elejére. Kezd élhetővé válni a város. És még egy jó hír: száz forinttal olcsóbb a meggysör, mint tegnap volt, hej! (PSz)


23:45 - Ami fájón hiányzik a karneválról, az a Szimfónia kávézó mögött szerencsére létezik

Vagyis az a zene, ami esetleg a kevésbé ízlésficamos fiatalabb generációkat is megszólítja.

Ennél jobb hangulat éppen sehol nincs #savariakarneval #savariakarnevál #szombathely #truestory

Nyugat.hu (@nyugat.hu) által közzétett videó,


Az a tény egyébként, hogy ez nem hivatalos karneváli program, hanem a kávézó magánakciója, és sehol máshol nincs például se tisztességes elektronikus zene, se semmi, ami kortárs vagy aktuális, jól mutatja, hogy Szombathely komoly lemaradásba került akár csak a kétezres évekbeli önmagához képest is. Ezt meg azért kurvára nem jó látni. (UA)


21:30 - A Quimby megfáradt, a közönség nem vágja

Savaria Karnevál - Quimby
kattintásra még több kép jön!
Mészáros Zsolt

Kiss Tibor énekes nem titkolta el, hogy szegedi koncertről jöttek, ami sajnos ki is ütközött egy leheletnyit, de csak annyira, hogy a jelenlévők tetemes része ebből semmit ne vegyen észre. Az is tény, hogy soha ennyi értelmetlenül fürkésző tekintetet nem láttam még magyarországi koncerten, de hát ez van, ha az ember olyan zenekar fellépésére megy, amit egyáltalán nem ismer. Sőt, esetleg nem is ért. Még szerencse, hogy azért páran tartották a frontot a frontvonalban. (UA)


21:15 - Megfulladok

Tegye a szívére a kezét, aki ezt élvezi, az perverz! Szeretnék Quimbyt, a sokmindenből leginkább ezt vártam, fúrom befelé magam, átgázolok egy seregnyi óvodáson és nagymamán, valahol a Zalaco előtt megszólal a kedvenc számom,

csendben élvezz bele a fürdőkádba! Egyre csak fújja. Legyen a gépnek halleluja!

, és hülyének néznek, mert nulla százalék alkohollal a véreben pörögni kezdek, de mivel nincs hol, belevetem magam a szökőkútba, és megfogadom, soha többé karneváli szombaton én ide nem jövök. (PSz)


21:00 - Quimby felé menet a tömegben

Örüljetek inkább, ha lennének migránsok, most kizsebűnének


20:40 - A szombathelyi elektronikus zene egyik legmeghatározóbbja

ma kétségtelenül a Voler Mouche. Nem véletlen, hogy épp a szombati főműsoridő legnézőbarátabb idejében, közvetlenül a nagy felvonulás után léphettek fel a Sörtéren. Kicsit azért sajnáljuk, hogy a Quimbyvel ütközött, de hát ez van. A hangulat óriási! (BZ)

Voler Mouche a Sörtéren
Katt a többi képért!
Bonyhádi Zoltán
Voler Mouche a Sörtéren
Bonyhádi Zoltán
Voler Mouche a Sörtéren
Bonyhádi Zoltán

20:30 - Szabó Balázs Bandája mozgóképes formátumban


20:05 - A karnevál legőszintébb káromkodása egy huszártól

Faszom ebbe a gatyába! Nem csoda, hogy az 1848-as forradalmat is elbuktuk, mert folyton lecsúszott ez a szar!

- Bivalynehéz lesz ezt überelni.


19:55 - A legjobb dolog, amit felvonulás alatt tehetsz

Simán körbenézel a Fő téren, mert most nem nyom agyon senki, miközben gyönyörködöl a pettyes bögrében, meg a Savaria feliratú hűtőmágnesben. Vegyél szuvenírt, külonben nem hiszik el, hogy itt jártál! (BZ)

Nyugat.hu

19:40 - 6 dolog, ami biztosan megtörténik, ha lemaradsz a jó helyekről a felvonulás idején 6 dolog, ami biztosan megtörténik, ha lemaradsz a jó helyekről a felvonulás idején 2016. August 28. 13:23

Igaz történet alapján. (BZ)


19:20 - Kezdődik a Pokémon Go helyett a jelmezes szelfivadászat

A felvonulók közt is sokan magukat szelfizgetik, amint éppen haladnak a korral.

Felvonulás egy-két-hár
Nyugat.hu

19:20 - Ha Ön inkább elkerüli a felvonulással járó felfordulást, nézzen Holdosi Attila és barátai koncertvideót tegnapról!

Mégpedig pontosan itt:


19:16 - Játék a kordonnal

Még mindig nem kezdődött el, mármint a felvonulás. Mellettünk a 70 éves bácsika már jubilál, egy órája áll itt, és a második sörét veszi elő, a nejlonzacsiból.

Felvonulás egy-két-hár
Nyugat.hu

18:35 - Arcfestés gyerekeknek, a gyerekekért

Arcfestés és hennázás a Frei előtt
Arcfestés és hennázás a Frei előtt
BZ

A "Kézfogás a gyermekekért" Szociális Egyesület a Frei előtt és a Civil korzón is kitelepült. Utóbbin tíz standon kreatív foglalkozásokkal várják az érdeklődőket. A Freinél pedig az arc- és a hennafestés ment megállás nélkül.


18:20 - A szombat délután sztárjai egyértelműen a színes gólyalábasok

Savaria Karnevál - Fő tér
Mészáros Zsolt
Savaria Karnevál - Fő tér
Mészáros Zsolt
Savaria Karnevál - Fő tér
Mészáros Zsolt

18:00 - Húrbavágó hangolódás a felvonulásra a Save Ass-szel

Jó hangulatú koncertet adott Józsi kollégánk zenekara, a Save Ass a Sörtéren. Sokan hangolódtak itt a rögtön a koncert vége után kezdődő felvonulásra.

Savaria Karnevál - Save Ass a Sörtéren
Kattintson a galériáért!
Vágvölgyi Bálint

És aki lemaradt róla, annak itt egy videó:


17:40 - Dragomán György író, a Nagy Lajos gimi egykori diákja épp titkos székéről mesél, amiben a Máglyát is lejegyezte

Még egyszer, mert arra érdemes infó: Szombathelyen járt gimnáziumba, igen, és azóta is imádja a várost, itt nyílt ki a világ számára, itt lett először szerelmes. És most jár először a városban úgy, hogy már nincs itt a szülőháza. Édesanyja, aki legendásan jó hírű magyar tanára volt a Nagy Lajos Gimnáziumnak, időközben nyugdíjba ment, és felköltözött Budaörsre. (PSz)

Dragomán mesél épp a gettóból megszökött nagymamájáról a Zsidó udvarban
Nyugat.hu

Dragomán mesél Máglyát ihlető, gettóból megszökött nagymamáról, félig zsidó gyökereiről. Arról, mennyire imádja mind a mai napig nemcsak a regényeket és a krimiket, hanem a filmeket is. Sokat tanult belőlük, regényszerkesztést, időkezelést. Dolgozott a Cinema magazinnál, fordítóként és filmkritikusként is, sok éven át, de minden azzal kezdődött, hogy még Romániában, a kalózvideók aranykorában, angol nyelvű filmeket fordított le spontán, ott és azonnal élőben, a videokészülék mellett állva. Több ezer mozit nézet meg így. Úgyhogy abban a pillanatban, mikor elindult a film, még nem tudta, mi lesz a mozi. Azóta is szeret így moziba menni, előítéletek nélkül beülni valamire, amit épp akkor adnak. Olvas is így találomra. (PSz)

Dragomán mesél épp a gettóból megszökött nagymamájáról a Zsidó udvarban
Nyugat.hu

Jó dolog egyébként, jegyezzük meg zárójelesen, megtapasztalni ezen a Karneválon, hogy az igényesebb, beszélgetős, színházi programokra is összeverődik egy telt háznyi közönség. Dragomán még felolvas és dedikál is, mire végez, mehet a jónép rómainak álcázott vonulókat nézni.


17:33 - Lovasok relaxálnak még egyet a felvonulás előtt a Zsidó udvar mögött, nyugtassa le ön is a hőségben megolvadt idegeit ezzel a csendélettel:

Nyugat.hu
Nyugat.hu
Nyugat.hu
Nyugat.hu

17:00 - Arisztokrataszpotting: Esterházy Antal a házban!!!!!

Hoppácska, de megugrott a celebfaktor a Ferences-kertben! A képre kattintva egyéb jelenetek is szemrevételezhetők a történelmi témaparkból:

Esterházy Antal
Mészáros Zsolt

16:56 - Annyira forró a hangulat, hogy szabadstrand nyílt a szökőkútban

Persze nem hivatalosan. Hanem spontán:

Nyugat.hu
Nyugat.hu

16:30 - Az egykori animás Bognár Szilvia elcsavarta a gyerekek fejét a Kalandvárban

Képek:

Savaria Karnevál - Bognár Szilvia: Titoktok
Kettintson, és jön a többi!
Mészáros Zsolt

16:25 - Tudta? A QR-kódos táblát beolvasni kell, nem pozdorjává törni :(((((((((

Már be is következett a Savaria Karnevál első rongálása. Vajon ez az erős ember van-e annyira erős, hogy önként jelentkezzen a rendőrségen? Bővebben a táblatörésről a fenti link mögött.


15:20 - Szökik a málna a pázsiton!

Kérjük tekintse meg az alábbi fotógalériában, amint egymást tekintik meg farkasszemekkel ezek a gladiátorok, aztán egymásnak is esnek masszívan:

Savaria Karnevál - Gladiátorok
Mészáros Zsolt

14:00 - Tökmagkrémet már találtunk, keressük a standoknál a legszebb sivatagi rózsát, közben a gyerek meg ezért nyávog, hogy ilyenbe akar beleülni

Íme, egy jóval szellemesebb gyermekszórakoztató találmány, a láda-hullámvasút. Ezt a pillanatnyi csúszdaélményt 300 forintért kínálják.

(PSz)
Savaria Karnevál - péntek délután
Mészáros Zsolt

13:15 - Hastáncbemutató a Frei Kávézóban

A korán ebédelő vagy a vásári forgatagból éppen a terített asztalhoz hazatartó sokaság - stílusosan egy-egy csésze kávé társaságában - élvezhette a Mira Orient Art hastáncbemutatóját a Frei Kávézó mellett felállított, keleti szőnyegekkel kényelmessé és autentikussá tett kis színpadon.

Savaria Karnevál - Mira Orient Art hastáncbemutató
Vágvölgyi Bálint

13:00 - Megtaláltuk a legelvetemültebb karneváli szolgáltatót

Bocs, meg minden, de ki képes azért pénzt kérni, hogy egy vörösre pirult gyerek ráülhessen egy kerekeken guruló szőrös pónilóra?! Öt perc 500 forint, megáll az ész. Nem élőre, műlóra. Mondjuk elbeszélgetnék azokkal a szülőkkel is, akik képesek 40 fokban, tűző napon pénzért húzigálni a kölykeiket ezeken az ízléstelen izéken... Mi nem, ha a gyerek visít, akkor sem, de nem visít, fagyit akar, azt kaphat. Fotónk nincs. (PSz)


12:00 - Vannak, akiknek semmi se szent

Őrületes melegben is képesek talpig jelmezben zászlókat dobálni, hogy bennünket valamivel délidőben is elszórakoztassanak. Le a kalappal ezek előtt a fiatalok előtt!

(PSz)
Delelőn
Nyugat.hu
Delelőn
Nyugat.hu

11:00 - Betyárvirtus, avagy Rózsa Sándor a közönséget ugratja

Savaria Karnevál - Betyárvirtus, avagy Rózsa Sándor a közönséget ugratja
Savaria Karnevál - Betyárvirtus, avagy Rózsa Sándor a közönséget ugratja
Mészáros Zsolt

11:00 - Kassai a megunhatatlan

Messze a legnívósabb hagyományörző akrobata. Sokan csak miatta aszalódnak most is az őritő napsütésben. A műsor olyan mint tavaly vagy azelőtt, de Katona Attila kommentárjaival egész nap elnéznék bravúros lövéseit. (PSz)

Kassai Lajos műsora a Történelmi Témaparkban
PHS (mobilfotó)

10:30 A Ferences kert előtt nagy a tumultus

Legalább százan szertnének jegyet venni, majd gladiátorokat nézni. Helyette aszalódnak a pavilonok előtti sorokban. Barátainkat kint kell hagynunk, mi press-kártyával beosonunk. Ehhez képest,van itt még hova csüccseni... (PSz)

Szombat délelőtt a Ferences kertben
PHS (mobilfotó)

A 2016-os Savaria Történelmi Karnevál pénteki eseményeit sok szuper fotóval itt találja Emlékszik, milyen volt a péntek este? 2016. August 26. 15:50 .

A 2016-os Savaria Történelmi Karnevál csütörtöki eseményeit rengeteg képgalériával itt találja A rózsaszín szempillájú, gázálarcos Annára felrobbant a Fő tér - Karnevál, csütörtök 2016. August 25. 19:33 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Savaria Karnevál 2016