Még nem tudni, mikor is lesz az idei Savaria Karnevál

Két hétvége is szóba került, még esküvőket is elhalaszthatnak miatta. De soha nem volt még olyan, hogy februárban nem tudtuk az időpontot.

Míg az előző években már januárban ismert volt a karnevál időpontja, most még nem az. Az alon.hu információi szerint most két időpont van a lehetőségek között. Az egyik augusztus utolsó hétvégéje, vagyis 28-30-ig. A másik egy héttel korábban, augusztus 21-23-ig, de ez huszadika miatt négynapos ünnep.

Esküvőket halasztanak el a karnevál miatt?

Az előbbi ellen az szól, hogy már több esküvőt is bejelentettek erre a hétvégére, nekik a napokban küldött értesítést a hivatal, hogy azon a hétvégén nem lesznek esküvők, mert lehet, hogy akkor lesz a karnevál. És akik az egy héttel korábbi hétvégét választották, ők is hasonló levelet kaptak, így most sokan estek kétségbe, hiszen egy esküvőt jóval korábban meg kell szervezni.

Az augusztus 21-23. közti karneváltól azért is tartanak, mert a négynapos hétvége miatt valószínű, hogy sokan elutaznak, és így kevesebb vendégre számíthatnak. Plusz sok lehetséges fellépő már le van kötve erre a hétvégére, ahogyan a karneválhoz szükséges technika jó része is.

A Facebookon is terjed már a hír, egy ismerősünk négy okot sorolt fel arra, miért lenne rossz az augusztus 28. és 30. közti karnevál:

 • Akkor már mindenki az iskolakezdésre koncentrál
 • Azon a hétvégén az elmúlt 10 évben lehűlt a levegő és szakadt az eső
 • Két napra senki sem utazik haza, pedig milyen jó partikat csaptunk az idegenbe szakadt barátokkal....
 • A Balatonon akkor mindenhol szezonzáró programok vannak
 • Benne vagyunk a közepében

  Ismert, hogy a Savaria Karnevál szervezést két héttel ezelőtt közgyűlési döntéssel Azonnali hatállyal elbocsátották Mérei Tamást 2015. January 29. 08:31 vették el a karneváli közalapítványtól, a szervezéssel a Savaria Turizmus Nonprofit Kft-t bízták meg. A közgyűlésen, majd a másnapi sajtótájékoztatón A Fidesz belső leszámolásáról és a rektorok érdekeiről 2015. January 30. 15:31 az ellenzék többször is jelezte, hogy az idei karnevál szervezése már javában zajlik, ilyenkor felelőtlenség átalakítani a szervezést.

  Az átszervezés valószínűleg összefüggésben van a Mérei-üggyel Mi is ez a Mérei-ügy? 2015. January 27. 08:22 , aminek eredményeként Mérei Tamásnak azonnal hatállyal felmondtak a szimfonikus zenekarnál. Mérei a karneváli közalapítány kuratóriumának elnöke is volt, ahol éppen januárban volt esedékes a tisztújítás, Mérei megbízatását nem hosszabbították meg, és szinte az egész kuratóriumot lecserélték.

  Többször próbáltuk elérni telefonon Vörös-Borsody Csillát, a jelenlegi szervező Savaria Turizmus Nonprifit Kft. vezetőjét, sikertelenül. Szerettük volna megkérdeni, ők melyik időőpontot preferálják, és azt is, hogyan áll az idei karnevál szervezése. Sajnos, nem értük el, és titkárságának ígérete ellenére vissza sem hívott minket.

  Annyit sikerült megtudni, hogy a jövő héten ülésezik a közalapítvány kuratóriuma, és ott döntenek arról, mikor is legyen az idei Savaria Történelmi Karnevál. Arról a kuratóriumról van szó, akiktől elvették a szervezés jogát.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kultúra