Sokszor nem egy sikertörténet, amikor egy hivatalos szervtől szeretnél kicsikarni információt

Hónapokat dolgoztunk a Savaria Szálló történetének feltárásán. Sokan voltak segítségünkre, de legalább annyian elhatárolódtak, vagy egyszerűen válaszra sem méltattak.

Az idei év egyik legnagyobb projektje kétségkívül a Savaria Szálló története volt számomra, amit Józing Antal kollégámmal írtunk meg két részben (az első részt itt, A tündérmesék találkozása a valósággal – A szombathelyi Savaria Szálló története (1. rész) 2022. July 01. 19:01 a másodikat pedig itt Jön az ébredést hozó csók a NERcegtől? – A Savaria Szálló története (2. rész) 2022. July 08. 18:36 olvashatják), hiszen mégiscsak Szombathely egyik legszebb épületéről van szó, ami már 17 éve alussza Csipkerózsika-álmát.

Archívumokat bogarásztunk, temérdek e-mailt elküldtünk és számtalan telefont megejtettünk, interjúkat készítettetünk, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, azért nem ment minden simán.

Czömpöl Bianka, újságíró, Nyugat.hu
Mészáros D. Zsolt

Sokan voltak segítségünkre, de legalább annyian el is határolódtak a válaszadástól, mondván nem kívánnak nyilatkozni, vagy egyszerűen válaszra sem méltattak. Az egyik hivatallal folytatott kommunikációnk sem volt egy sikertörténet.

Többször küldtünk hivatalos sajtómegkeresést e-mailben, egyikre sem kaptunk választ, így persze telefonon is próbálkoztunk, nem is egyszer, mire sikerült elérnünk valakit, akitől megtudtuk, hogy aki ebben a témában illetékes éppen szabadságon van, de ha bemegyünk, talán tud valaki más segíteni.

Én lettem a nyertes, akinek be kellett mennie személyesen, de nem volt ez egy sikertörténet. Összevissza küldözgettek, a portáról ügyintézőhöz, onnan egy másik ügyintézőhöz, aki aztán vissza akart küldeni a portára, terelgettek dolgozói folyosókon, onnan meg ki, mert hát mit keresek ott.

Végül az utolsó ember azt mondta, hogy dolgoznak az ügyön, már el is kezdték írni a választ, csak még a sajtóosztálynak is el kell küldeni a központba, úgyhogy türelmet kér. Én ezt persze konstatáltam, de azért mégis rákérdeztem, hogy körülbelül mennyi idő ez a hercehurca, mivel akkor már kitűztük a cikk első részének megjelenését. Erre azt mondta, hogy megpróbálják felgyorsítani a folyamatot, és lehet, hogy meg is próbálták, de válasz végül nem érkezett.

Ha azt szeretnéd, hogy legyen aki utánajár a dolgoknak, akkor

támogasd a Nyugat.hu-t! Amit itt megtehetsz.

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hasznos