Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kiss Barna lesz a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója

A szakmai bizottság mai ülésén nyolcból heten a zenekar kürtösét támogatták. Ő lett Mérei Tamás utóda.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése márciusban pályázatot írt ki a Savaria Szimfonikus Zenekar vezetői álláshelyére. A kiírásra három pályázat érkezett. A beérkezett pályázatokat a szakmai bizottság véleménye alapján a fenntartó, vagyis a Közgyűlés bírálja el.

A szakmai bizottság ma délután Szombathelyen tartotta ülését. A bizottság tagjai között volt a Zeneművészeti Bizottság négy, az illetékes minisztérium egy, a közalkalmazotti tanács egy, a reprezentatív szakszervezet egy, továbbá a munkáltatói jogkör gyakorlójának két képviselője.

Kiss Barna
sso.hu

A 9 fős szakmai bizottság 8 jelenlévő tagja a pályázatokat értékelte, és a jelenlévő bizottsági tagok 7 igen és egy érvénytelen szavazatával Kiss Barna pályázatát szakmailag alkalmasnak tartotta és azt támogatta.

Ezt a közleményt adta ki ma délután a bizottság elnöke, Koczka Tibor alpolgármester. A pályázatot Mérei Tamás hirtelen és némileg váratlan menesztése miatt 153 milliós hiány miatt menesztették a szombathelyi szimfonikus zenekar igazgatóját 2015. February 13. 13:30 kellett kiírni. Kiss Barnának nem lesz könnyű dolga, hiszen a zenekar 153 milliós hiánnyal küzd 153 milliós hiány miatt menesztették a szombathelyi szimfonikus zenekar igazgatóját 2015. February 13. 13:30 , és az idei költségvetésben Több száz milliós fűnyírózás: a kultúra a vesztese Szombathely idei költségvetésének 2015. February 23. 09:55 is kevesebb önkormányzati támogatást kap, mint tavaly.

Életrajz

Kiss Barna 1966-ban született Szombathelyen, itt végezte el az általános és a középiskolát. A Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett kürt és tanár szakon. 1989-től tagja a Savaria Szimfonikus Zenekarnak, közben három évig vezette a Kőszegi MÁV Ifjúsági Fúvószenekart. Több zeneiskolában és művészeti iskolában is tanított, 1999-2006-ig, majd 2009-től ismét a Savaria Szimfonikus Zenekar titkára.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra