Schaeffler: Nem kaptunk és nem is igényeltünk kormányzati támogatást a gyármentő program keretében

Úgy tűnik, valami félreértés történt.

„Gyármentő program keretében a Schaeffler Savaria Kft. nem kapott és nem is igényelt kormányzati támogatást sem most, sem a múltban”

- közölte lapunkkal a szombathelyi cég, akit Hende Csaba pénteki sajtótájékoztatója Közel 3 milliárd forintot kap a kormánytól a szombathelyi TDK és a Schaeffler - Frissített 2023. November 10. 14:04 kapcsán kerestünk meg.

Szombathely országgyűlési képviselője azt mondta, a magyar kormány a gyármentő program keretében 1,7 milliárd forinttal támogatja a szombathelyi TDK autóipari vállalatot, míg a Schaefflert 1,289 milliárd forinttal, a részletek ügyében forduljunk az érintett cégekhez.

A Schaeffler Savaria Kft. válaszában kitér a részletekre:

„Korábban beruházásaink kapcsán ítéltek meg a vállalat számára állami támogatást. Legutóbb e-mobility üzemünk megvalósításával kapcsolatban igényeltünk és kaptunk állami támogatást egyedi kormánydöntés és pályázat keretében. Ekkor vállalatunk hosszútávú kötelezettségvállalások mellett több, mint 5 milliárd forint értékben kapott vissza nem térítendő támogatást (a teljes beruházási költség, azaz a 23 milliárd forintot meghaladó összköltség 21,5%-át).

Jelenleg az e-mobilitás területén végzett, magas hozzáadott értéket képviselő K+F tevékenységünkkel kapcsolatban van folyamatban egy pályázatunk. Ennek keretében további létszámnövekedésre teszünk vállalást, azaz további növekedésünket elősegítő együttműködésről van szó.

Vállalatunk dinamikusan fejlődik, jelenleg is több beruházás zajlik cégünknél, mindkét szombathelyi üzemünknél. Esetünkben nincs szükség gyármentő támogatásra munkahelyeink megőrzéséhez, hiszen stabil jelent és jövőt vagyunk képesek biztosítani közösségünknek. Új munkahelyeket hozunk létre, folyamatosan új kollégákat keresünk, csapatunk állandóan bővül. Jelenleg is több, mint 200 fő új munkatárs kiválasztása zajlik többféle nyitott pozícióra – régi és új üzemünkbe egyaránt –, melyek megtekinthetők karrieroldalunkon.”

A TDK későbbre ígérte a válaszát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Közel 3 milliárd forintot kap a kormánytól a szombathelyi TDK és a Schaeffler - Frissített

A szombathelyi fedett uszoda pedig ismét kap az államtól rezsitámogatást. Jelentette be Hende Csaba.

Gazdaság