Segélyhitelt ajánl Srí Lankának Magyarország

Majd' 50 milliárd forintot.

Segélyhitelt ajánl a Srí Lanka-i Demokratikus Szocialista Köztársaságnak a magyar kormány. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

A határozat szerint a kormány - az Eximbank által folyósítható kötött segélyhitelek feltételei és a segélyhitelnyújtás részletes szabályai alapján - 149 millió euró (46,9 milliárd forint) keretösszegű kötött segélyhitelt ajánl fel Srí Lankának.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter feladata, hogy a Srí Lanka-i féllel tárgyaljon, és a magyar és a Srí Lanka-i kormány közötti pénzügyi együttműködési keretprogram kialakításáról szóló megállapodást mielőbb megkössék.

Az ügylethez kapcsolódó kamat- és díjtámogatás költségvetési fedezetének biztosításáról a segélyhitel teljes futamideje alatt a külgazdasági és külügyminiszternek, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek kell gondoskodnia - olvasható a határozatban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Gazdaság