Sikkasztás történt egy csepregi intézményben, jelentette be Szabó Bálint polgármester-jelölt

Október elején a bíróság előtt lesz az ügy, Szabó szerint a felfüggesztett polgármesterre is a gyanú árnyéka vetül. Vlasich Krisztián is reagált.

Újabb fejezethez ért a csepregi botránysorozat. Május végén feloszlatta magát a képviselő-testület Feloszlatta magát a csepregi képviselő-testület 2016. May 30. 20:25 , azzal, hogy nem tudnak együtt dolgozni Vlasich Krisztián polgármesterrel, aki szerintük közpénzekkel sem tud elszámolni. A helyi választási bizottság szeptember 25-re, azaz most vasárnapra írta ki az időközi választást, de eddig is zajlottak az események.

Milliós nagyságrendű sikkasztás

Szeptember 5-én a héttagú testület négy képviselő szavazatával felfüggesztette tisztségéből Felfüggesztette tisztségéből a képviselőtestület Csepreg polgármesterét 2016. September 05. 21:09 Vlasich Krisztiánt, és fegyelmi eljárást kezdeményezett a polgármester ellen. Vlasich egyébként korábban a Fidesz színeiben politizált, 2014-ben is, most azonban már függetlenként indul, de a Fidesz támogatásával. Most az időközi választás előtt Hende Csaba országgyűlési képviselő és Gagyi Levente, megyei képviselő is kampányolt mellette.

Szabó Bálint sajtótájékoztatója a megyeháza előtt
Szabó Bálint ezzel az autóval érkezett
BZ

Ebben a felfokozott hangulatban robbantott újabb petárdát Szabó Bálint polgármester- és képviselőjelölt. Őt egyébként a bő tíz évvel ezelőtti MSZP-s belháborúból ismerhetik a jobb memóriájúak.

Szabó kijelentette, a csepregi önkormányzattal kapcsolatban több gyanús ügyről is vannak információi, egy ilyenben már megtörtént a vádemelés is, és október elején tárgyalja azt a bíróság. Az egyik csepregi intézmény, a Területi Gondozási Központ volt vezetője, T-né H. Zs. a gyanúsított, a vád pedig sikkasztás, Szabó úgy tudja, sok százezres, de inkább millió nagyságrendről van szó.

A polgármester és az 50 ezer forint

Hozzátette, az ügyről már régóta beszélnek Csepregen, és furcsnak tartja, hogy sem a polgármester, sem a képviselők nem tartották fontosnak, hogy erről tájékoztassák a város lakóit. Ebből ara következtet, hogy nekik is van takargatnivalójuk, és felelősnek tartja az egész testületet.

Szabó Bálint sajtótájékoztatója a megyeháza előtt
A megyeházát választotta helyszínként
BZ

Szabó megemlített egy, ettől az ügytől független esetet is. Mint mondta, bizonyítékai vannak arról, hogy 2015. március 13-án, pénteken Vlasich Krisztián 50 ezer forintot kivett az intézmény kasszájából, a hétvégét követő első munkanapon aztán vissza is ette a pénzt. Elmondta, hogy kérdéseit feltette írásban a polgármesternek, és szerette volna ezt a polgármester-jelöltek vitájába szóban is megtenni. Utóbbira Vlasich nem ment el, a levélre pedig nem válaszolt.

Azt szerette volna kérdezni, hogy hová vitte ezt a pénzt a polgármester, mire használta, előfordult-e ilyen máskor is. Kijelentette, erős a gyanú, hogy ha a vasárnapi választás után Vlasich marad a polgármester, akkor polgármestersége nem lesz hosszú életű. Mert a Fidesz országos vezetői már elengedték a kezét, igaz, a Vas megyei fideszesek még mellette vannak.

Hendének, Ághnak, Majtényinak is üzent

Szabó felszólította Majtényi Lászlót, a megyei közgyűlés elnökét, Hende Csabát, Szombathely, és Ágh Pétert, a Csepreget is magában foglaló 2. választókerület országgyűlési képviselőjét, hogy ne támogassák tovább Vlasichot, mert saját magukat hozzák kellemetlen helyzetbe.

Majtényit és Ághot arra is felszólította, hogy hagyják abba a város zsarolását, Szabó szerint egy város fejlődése nem azon múlik, hogy a polgármestere tetszik-e a térség országgyűlési képviselőjének. Megjegyezte, az utóbbi hónapokba komolyan vehető, meghatározó kormányzati politikus nem érkezett Csepregre, ebből is látszik, hogy elfordultak a polgármestertől.

Pedig Vlasich azzal indokolta a jelölti vitáról való távolmaradását, hogy egy meghatározó kormányzati politikus érkezik Csepregre abban az időpontban. Szabó kijelentette, egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki bizonyítékot mutat be a látogatásról, ezt a díjat nem kellett kifizetnie.

Szabó szerint Vlasich polgármestersége alatt sokat vesztett a város, de a testületoszlató négy képviselőről sem volt jobb véleménnyel. Mint mondta, őket impotensnek, tehetetlennek tartja, mert hagyták idáig fajulni a dolgokat.

Megjegyezte még, hogy a képviselő-testület által indított fegyelmi eljárásnak nincs még vége, de a fegyelmi bizottság jelentését nem ismerhetik meg, így annak tartalmáról csak a választások után tájékozódhatnak a csepregiek.

Vlasich Krisztián levélben reagált az elhangzottakra:

A kampány utolsó napjaiban sem vonul vissza a csepregi hazugsággyár

A Szegeden élő Szabó Bálint, aki öt perces hírnévért érkezett szeretett városunkba, láthatóan teljesen elveszítette már a maradék realitás érzékét is.

Mai szombathelyi sajtótájékoztatójának egyetlen üzenete van: a hatalom megszerzése érdekében nem riad vissza a rágalmazásoktól sem.

Rágalmai teljesen alaptalanok, nyugodt lelkiismerettel jelenthetem ki, hogy én voltam az a képviselő és bizottsági elnök, aki 2013 és 2014 évben is szorgalmazta (Képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei is tanúsítják) az intézmény gazdasági működését és a térítési díj beszedés szabályszerűségének kivizsgálását, továbbá belső ellenőrzést is kezdeményeztem az intézményben, Király Árpád polgármester időszakában.

2015. júliusában bebizonyosodott, hogy a korábbi feltételezéseim, nem voltak alaptalanok, az új intézményvezető által elindított belső vizsgálatokat követően a visszaélések beigazolódtak és ezt követően az intézményvezetővel egyeztetve, javaslatomra történt meg a büntető feljelentés. Az ügyben érintett élelmezésvezető ügyeiről a független magyar igazságszolgáltatás, 2016. október 18-án dönt majd.

Szabó Bálint meggyanúsított azzal is, hogy jogszerűtlenül vettem fel előleget az intézményből.

Íme az igazság:

Az új intézményvezető asszony, Zétényi Irén kért meg arra, hogy segítsem abban az idős otthont, hogy hozzam el Ausztriából azt az értékes egészségügyi felajánlást, mellyel egy magyar származású házaspár tisztelte meg az intézményt.

A polgármester fotót is küldött

Közbenjárásomra, egy helyi cég ajánlotta fel azt a szállító eszközt, mellyel vasárnap, társadalmi munkát vállalva, Kántor Ferenc segítségével juttattuk el a felajánlott adományt az intézménybe.

Az 50.000 Ft-ot autópálya matricára és üzemanyag költségekre kaptam, s a költségekkel hétfőn maradéktalanul el is számoltam az Önkormányzat intézményi pénztára felé.

Szabó Bálint mostani nyilatkozatával bizonyította, hogy nem ismeri az intézményekben működő jogszerű gazdálkodási szabályokat sem. Az előleget ugyanis először vissza kell vételezni, majd a kiadásokat, számla ellenében le kell lekönyvelni az önkormányzati pénztárban.

Itt szeretném tájékoztatni a nyilvánosságot, hogy 2 950 forintba került az osztrák autópálya matrica és 18 645 Ft-ba pedig az üzemanyag, mely az út során felmerült.

Csepreg, 2016. szeptember 23.

Vlasich Krisztián
Csepreg Város Polgármestere

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet