Megvehetné a Bagolyvárat és a volt Sylvester János nyomdát a szombathelyi önkormányzat

De úgy tűnik, a jelenlegi helyzetben ez szóba sem jöhet.

450 millióért eladó a Bagolyvár - írtuk egy hete Jó lenne például „luxus egészségügyi központnak” – Eladó a szombathelyi Bagolyvár-kastély 2022. September 16. 12:46 . A műemlék épületet mindenképpen fel kellene újítani, és a hasznosítása is kérdéses, a hirdetésben azt ajánlják, hogy jó lenne „luxus egészségügyi központnak” , de az biztos, hogy komoly összegeket kellene beletenni ahhoz, hogy bármilyen célra használni lehessen. A mai energiaválságos időkben az is fontos információ, hogy nincs bevezetve a gáz, a fűtést árammal oldják meg.

A Bagolyvár
Kovács Dávid

Nem véletlen, hogy a tulajdonos el akarja adni, talán az a meglepő kissé, hogy 450 millióért kínálják, hat évvel ezelőtt 270 millió volt az ára .

A szombathelyi önkormányzatnak elővásárlási joga van az ingatlanra, de a jövő heti közgyűlésre készült anyagból az derül ki, hogy ezzel nem akarnak élni. A megvásárlásához sincs most pénz a kasszában, a jelenlegi válságos időkben a felújítására sem lenne keret a városi kasszában.

A Bagolyvár
adlingatlan.hu

Már csak azért sem, mert ugyanezen a közgyűlésen tárgyalják azt a 74 pontból álló takarékossági csomagot Nem lesz adventi díszkivilágítás Szombathelyen, több városi épületet is bezárnak a télre 2022. September 22. 15:40 , ami az energiaválság miatt jelentkező 3,2 milliárd forint pluszköltséget próbálja kezelni.

Olcsóbb lett a volt nyomda területe

A Kiskar utcából, a benzinkút mellől nyílik a volt Sylvester János nyomda területe, amit nemrég adott el a korábbi tulajdonosa. Áprilisban írtuk Üzletház és irodák lesznek a volt Sylvester János nyomda területén 2022. April 09. 06:58 , hogy az önkormányzat kérésére a tulajdonos vállalta, hogy a területen nem épít lakásokat, üzletház és irodák lesznek ott.

A nyomda régi épületei
Mészáros D. Zsolt

A területet ugyanis nehéz megközelíteni, a benzinkút parkolója és a kutak mellett lehet behajtani kocsival. Elhagyni pedig a kút területén át, az Óperint utca felé lehet.

Az önkormányzatnak elővásárlási joga van az ingatlanra, erről májusban egyébként lemondott már. Viszont közben kiderült, hogy az adás-vétel még nem zárult le, ráadásul az árat a korábbi 430 millió forintról 404 millió forintra csökkentették.

Így az önkormányzatnak ismét nyilatkoznia kell, hogy élni akar-e az elővásárlási jogával. A közgyűlési anyag szerint nem, de ezt ki is kell mondania a közgyűlésnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet