Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A kegyvesztett Simicska Szombathely környéki földjeit is árverezi az állam

Méghozzá novemberben, és nem maradnak ki a Sárvár környéki területek sem. Mészáros Lőrinc földbérletei - míly meglepő - egyelőre biztonságban vannak.

A 444.hu írta meg, hogy kezdődnek az állami földrészek árverései, köztük a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Mezort-csoport földjei is. Igen, ez magába foglal több környékbeli területet is, mint például a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. által bérelt teületeket is (vagy azok egy részét).

Mielőtt ugranának a licitekre, azt érdemes tudni, hogy akik most nyernek, azok legközelebb 2051-ben vehetik igénybe a földterületeket, 2001-ben ugyanis 50 évre szerezték meg Simicskáék.

Sokan nem is gondolnák, hogy ezek az érdekeltségek mekkora hatással lehetnek egy megye társadalmi fejlődésére/életére. Több jel is arra utalt, hogy Vát-Porpác térségében azért nem épült meg a reptér, mert az az akkor kormányközeli páros területeit zavarta volna. Erről részletesen írtunk itt A Simicska-Nyerges lobbi tett keresztbe a váti reptérnek? 2012. September 05. 08:08 . Aki pedig kíváncsi Simicska vasi cégbirodalmának részleteire, olvassa el ezt a cikkünket Nagyon szereti Sárvárt! Simicska Lajos Vas megyei birodalma 2015. March 14. 18:26 .

Simicska és Mészáros - az előd és az utód

A Nemzeti Földalapkezelő csütörtök éjjel közzétett listáján első körben szerepeltek a Mezort Zrt. földjei, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó földek még nincsenek a listán. Hogy ennek bármi köze van-e ahhoz, hogy Mészáros kebelbarátja a miniszterelnöknek, míg Simicska mára egy kegyvesztett milliárdos exbarátnak számít? Nem tudjuk, nem is állítjuk, mindenki lehet sikeres. Tolmácsot szeretnénk.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet