Soha ennyi magyar nem dolgozott még Ausztriában

A magyar lett a legnépesebb külföldi munkáscsoport a szomszédban.

Újabb rekordokat döntött júniusban az Ausztriában dolgozó magyarok száma. Az Osztrák egészségbiztosítás (Österreichische Gesundheitskasse) adatai szerint a nyár első hónapjában 124.718 magyar állampolgár dolgozott ausztriai munkáltatónál, ezzel pedig a magyar lett a legnépesebb külföldi munkáscsoport Ausztriában - írja az ORF.at.

Júniusban már meghaladta az egymillió főt a külföldi foglalkoztatottak száma. Közülük minden nyolcadik magyar állampolgár az osztrák munkaerőpiacon.

A tartományok összehasonlításában sokáig Bécs állt az élen, de ez is megváltozott. Júniusban a legtöbb magyar, 22.891 Alsó-Ausztriában dolgozott. Burgenlandban 22.712, a fővárosban 21.475 magyar vállalt munkát a nyár első hónapjában – derül ki az ÖGK statisztikájából.

124.718 fős lélekszámával a külföldiek közül a magyar immár a legnagyobb munkáscsoport az osztrák munkaerőpiacon. A százezer fős határt csak a németek haladják meg, számuk júniusban 123.000 felett volt.

Az ausztriai magyar munkások száma egy hónap alatt több mint ötezer fővel emelkedett, köszönhetően a nyári turisztikai és agrár idénymunkáknak – ennek tudható be az is, hogy immár minden más külföldi nációnál több magyar dolgozik Ausztriában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet