Eddig: 1 799 863 / 3 000 000 Ft, 94 támogató. Még4nap.
Légy része az igazságnak!

Soha ennyi magyar nem dolgozott még Ausztriában

A magyar lett a legnépesebb külföldi munkáscsoport a szomszédban.

Újabb rekordokat döntött júniusban az Ausztriában dolgozó magyarok száma. Az Osztrák egészségbiztosítás (Österreichische Gesundheitskasse) adatai szerint a nyár első hónapjában 124.718 magyar állampolgár dolgozott ausztriai munkáltatónál, ezzel pedig a magyar lett a legnépesebb külföldi munkáscsoport Ausztriában - írja az ORF.at .

Júniusban már meghaladta az egymillió főt a külföldi foglalkoztatottak száma. Közülük minden nyolcadik magyar állampolgár az osztrák munkaerőpiacon.

A tartományok összehasonlításában sokáig Bécs állt az élen, de ez is megváltozott. Júniusban a legtöbb magyar, 22.891 Alsó-Ausztriában dolgozott. Burgenlandban 22.712, a fővárosban 21.475 magyar vállalt munkát a nyár első hónapjában – derül ki az ÖGK statisztikájából.

124.718 fős lélekszámával a külföldiek közül a magyar immár a legnagyobb munkáscsoport az osztrák munkaerőpiacon. A százezer fős határt csak a németek haladják meg, számuk júniusban 123.000 felett volt.

Az ausztriai magyar munkások száma egy hónap alatt több mint ötezer fővel emelkedett, köszönhetően a nyári turisztikai és agrár idénymunkáknak – ennek tudható be az is, hogy immár minden más külföldi nációnál több magyar dolgozik Ausztriában.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet