Soha nem látott mértékű a külkereskedelem hiánya

Novemberben 1 milliárd 415 millió euró volt.

2022. novemberben a kivitel volumene 9,5, a behozatalé 15 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál. A külkereskedelmi hiány 1 milliárd 415 millió euró volt, az egyenleg 1 milliárd 372 millió euróval romlott az egy évvel korábbihoz képest – közölte szerdán második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Októberhez viszonyítva az export szezonálisan és munkanappal kiigazított volumene 3,0, az importé 6,7 százalékkal nőtt. 2022. novemberében a kivitel értéke 13,3 milliárd euró (5421 milliárd forint), a behozatalé 14,7 milliárd euró (6011 milliárd forint) volt.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek