Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A főorvostól a takarítóig, az orvostól a raktárosig mindenki elment a soproni kórházból?

Úgy tűnik, teljesen kiürült a kórház. Hiába, közel van Ausztria...

A hét főorvos és 13 orvos mellett öt osztályvezetőt, 11 szakdolgozót és 10 egyéb alkalmazottat keres a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet .

A képre kattintva megnézheti a hirdetést
Forrás: sopronkorhaz.hu

Megnéztük, a kórházban most két osztályvezető-főorvos dolgozik, egyikük megbízással, 18 orvos van, akik közül öten a szakvizsgára készülnek, tehát még nem szakorvosok. És egy adjunktus önkéntes segítőként dolgozik náluk.

Régóta közismert, hogy az egészségügyben a legnagyobb a kivándorlás, jó ideje orvoshiány van Magyarországon. De hogy komplett kórházi személyzetet keressenek, azt nem gondoltuk volna.

Még augusztusban írtunk arról Gazdasági kivándorlók - avagy a vendéglátósok is külföldre menekülnek 2015. August 07. 20:15 , hogy a vendéglátásból elmenekülnek a szakképzett és gyakorlattal rendelkező munkavállalók, Ausztria jobban fizet. Ennek is vannak árnyoldalai, gondoljunk az elégedetlen turistákra, akiket nem szakképzett személyzet szolgál ki.

De ha már egy egész kórház marad orvosok és szakszemélyzet nélkül, ott igazán nagy a baj.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra