Mióta Mészáros Lőrinc veje lett, kegyvesztettből újra nagy ember lett Homlok Zsolt Szombathelyen

Feleségével, Mészáros Ágnessel közös cégük 1,1 milliárdból újíthatja fel a Sportligetet.

Naponta 1,2 milliárd forintnyi közbeszerzést nyernek el a Mészáros-család cégei – írtuk az idén nyáron Naponta 1,2 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el a Mészáros-család a választások óta 2018. July 24. 10:29 . Most kiderült, hogy Homlok Zsolt, aki tavaly júniusban vette el Benősül Mészáros Lőrinc családjába a HVSE elnöke 2017. May 29. 19:34 Mészáros Lőrinc Ágnes nevű lányát, Szombathelyen újra erőre kapott, és feleségével közös cége újíthatja fel 1,155 milliárd forintért a szombathelyi Sportligetet.

Homlok Zsolt és felesége, Mészáros Ágnes
haladás.hu

Homlok Zsolt még két éve lett kegyvesztett. Pedig 2015-ben, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetőjeként szponzori szerződést kötött A Szombathelyi Haladás mától nem Szombathelyi Haladás 2015. January 15. 10:27 a Haladás futballcsapattal, a csapat fel is vette a Swietelsky nevet. Homlok a Haladás VSE elnökségi tagja lett, ez a pozíciója ma is megvan Mészáros Lőrinc veje marad a Haladás VSE élén 2018. June 20. 08:28 .

2016 júliusában aztán hirtelen leváltották Veszélyben a Haladás támogatása? Homlok Zsoltot leváltották a Swietelsky éléről 2016. September 07. 08:42 a Swietelsky Vasúttechnika Kft. éléről – a leváltás okáról azóta sem hajlandó nyilatkozni a cég –, és úgy tűnt, Homlok Zsolt csillaga leáldozóban van. Arról is szóltak a pletykák, hogy Mészáros Lőrinc többször is kiutazott Bécsbe a Swietelsky vezetésével tárgyalni. A Haladás focicsapat még két évig viselte a cég nevét, de a 2018/19-es szezont Hétvégén indul a bajnokság 2018. July 17. 18:12 ismét Szombathelyi Haladás néven kezdték.

Homlok Zsolt tavalyi esküvője után aztán ismét felfelé ívelt a pályája. Idén ősszel már olyan hírek terjedtek el Sz*r a helyzet a Halinál 2018. October 01. 18:22 , hogy Homlok Zsolt meg akarja vásárolni Illés Bélától a Haladás futballcsapatot működtető céget, a Mészáros-családtól nem idegen, hogy futballcsapatokat vesznek.

Családi cég, 1,155 milliárd forint

Az viszont biztos, hogy a szombathelyi Sportliget felújítására kiírt és nemrég zárult közbeszerzési pályázaton a Homlok Zrt-t hirdették ki nyertesnek. A Zrt. részvényeinek többsége a Properitus Vagyonkezelő Kft. tulajdonában vannak. Ez a kft. pedig Homlok Zsolté és feleségéé, Homlok-Mészáros Ágnesé. Székhelye Nagysimonyiban van, miközben mindkét tulajdonosnak Felcsúton van bejelentett lakhelye.

Pénteken jött is meghívó a szombathelyi városházáról, hétfő délutánra terveztek egy sajtótájékoztatót a Sportliget évek óta húzódó felújításáról. Néhány órával az időpont előtt aztán lemondták a sajtótájékoztatót.

A Sportliget felújításának látványterve
Forrás: szombathely.hu

Információink szerint azért, mert hétfő délelőttre tervezték a kivitelezési szerződés aláírását a Homlok Zrt-vel, vagyis Homlok Zsolttal. Az aláírás azonban elmaradt, azt nem tudjuk miért, de a lényeg, hogy így nem tudták délután bejelenteni, hogy elindul a felújítás.

Az érvényes jogszabályok szerint a szerződés aláírására hatvan napjuk van, tehát január 15-ig kell ezt megtenni. A kivitelezésre az aláírástól számított nyolc hónapja lesz Homlok Zsolt és Homlok-Mészáros Ágnes cégének.

A Sportliget felújítása

A Sportliget felújításának látványterve
Forrás: szombathely.hu

A közbeszerzési kiírás szerint

 • felújítják a portpályákat (kispályás labdarúgás, tenisz, kosárlabda)
 • új szolgáltató épületet építenek
 • Az épületben vendéglátó egység is lesz, sportszereket lehet majd kölcsönözni, itt lesznek a sportöltözők, és a látogatók szociális helyiségei.

 • építenek egy raktár-géptároló udvart, a karbantartó gépek, eszközök számára
 • lesz egy fitnesz-szabadtéri tornapálya
 • egy aszfaltozott felületű görkorcsolyapálya
 • az Arany-patak mentén sétánykocogó pálya tornaeszközökkel
 • a Kalandvárosban felnőttek által is használható játszópark, játszóhely épül
 • és építenek egy gyalogoshidat az Arany-patakon keresztül
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet