Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Mióta Mészáros Lőrinc veje lett, kegyvesztettből újra nagy ember lett Homlok Zsolt Szombathelyen

Feleségével, Mészáros Ágnessel közös cégük 1,1 milliárdból újíthatja fel a Sportligetet.

Naponta 1,2 milliárd forintnyi közbeszerzést nyernek el a Mészáros-család cégei – írtuk az idén nyáron Naponta 1,2 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el a Mészáros-család a választások óta 2018. July 24. 10:29 . Most kiderült, hogy Homlok Zsolt, aki tavaly júniusban vette el Benősül Mészáros Lőrinc családjába a HVSE elnöke 2017. May 29. 19:34 Mészáros Lőrinc Ágnes nevű lányát, Szombathelyen újra erőre kapott, és feleségével közös cége újíthatja fel 1,155 milliárd forintért a szombathelyi Sportligetet.

Homlok Zsolt és felesége, Mészáros Ágnes
haladás.hu

Homlok Zsolt még két éve lett kegyvesztett. Pedig 2015-ben, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetőjeként szponzori szerződést kötött A Szombathelyi Haladás mától nem Szombathelyi Haladás 2015. January 15. 10:27 a Haladás futballcsapattal, a csapat fel is vette a Swietelsky nevet. Homlok a Haladás VSE elnökségi tagja lett, ez a pozíciója ma is megvan Mészáros Lőrinc veje marad a Haladás VSE élén 2018. June 20. 08:28 .

2016 júliusában aztán hirtelen leváltották Veszélyben a Haladás támogatása? Homlok Zsoltot leváltották a Swietelsky éléről 2016. September 07. 08:42 a Swietelsky Vasúttechnika Kft. éléről – a leváltás okáról azóta sem hajlandó nyilatkozni a cég –, és úgy tűnt, Homlok Zsolt csillaga leáldozóban van. Arról is szóltak a pletykák, hogy Mészáros Lőrinc többször is kiutazott Bécsbe a Swietelsky vezetésével tárgyalni. A Haladás focicsapat még két évig viselte a cég nevét, de a 2018/19-es szezont Hétvégén indul a bajnokság 2018. July 17. 18:12 ismét Szombathelyi Haladás néven kezdték.

Homlok Zsolt tavalyi esküvője után aztán ismét felfelé ívelt a pályája. Idén ősszel már olyan hírek terjedtek el Sz*r a helyzet a Halinál 2018. October 01. 18:22 , hogy Homlok Zsolt meg akarja vásárolni Illés Bélától a Haladás futballcsapatot működtető céget, a Mészáros-családtól nem idegen, hogy futballcsapatokat vesznek.

Családi cég, 1,155 milliárd forint

Az viszont biztos, hogy a szombathelyi Sportliget felújítására kiírt és nemrég zárult közbeszerzési pályázaton a Homlok Zrt-t hirdették ki nyertesnek. A Zrt. részvényeinek többsége a Properitus Vagyonkezelő Kft. tulajdonában vannak. Ez a kft. pedig Homlok Zsolté és feleségéé, Homlok-Mészáros Ágnesé. Székhelye Nagysimonyiban van, miközben mindkét tulajdonosnak Felcsúton van bejelentett lakhelye.

Pénteken jött is meghívó a szombathelyi városházáról, hétfő délutánra terveztek egy sajtótájékoztatót a Sportliget évek óta húzódó felújításáról. Néhány órával az időpont előtt aztán lemondták a sajtótájékoztatót.

A Sportliget felújításának látványterve
Forrás: szombathely.hu

Információink szerint azért, mert hétfő délelőttre tervezték a kivitelezési szerződés aláírását a Homlok Zrt-vel, vagyis Homlok Zsolttal. Az aláírás azonban elmaradt, azt nem tudjuk miért, de a lényeg, hogy így nem tudták délután bejelenteni, hogy elindul a felújítás.

Az érvényes jogszabályok szerint a szerződés aláírására hatvan napjuk van, tehát január 15-ig kell ezt megtenni. A kivitelezésre az aláírástól számított nyolc hónapja lesz Homlok Zsolt és Homlok-Mészáros Ágnes cégének.

A Sportliget felújítása

A Sportliget felújításának látványterve
Forrás: szombathely.hu

A közbeszerzési kiírás szerint

 • felújítják a portpályákat (kispályás labdarúgás, tenisz, kosárlabda)
 • új szolgáltató épületet építenek
 • Az épületben vendéglátó egység is lesz, sportszereket lehet majd kölcsönözni, itt lesznek a sportöltözők, és a látogatók szociális helyiségei.

 • építenek egy raktár-géptároló udvart, a karbantartó gépek, eszközök számára
 • lesz egy fitnesz-szabadtéri tornapálya
 • egy aszfaltozott felületű görkorcsolyapálya
 • az Arany-patak mentén sétánykocogó pálya tornaeszközökkel
 • a Kalandvárosban felnőttek által is használható játszópark, játszóhely épül
 • és építenek egy gyalogoshidat az Arany-patakon keresztül
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet