3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Leállt a Stylben a termelés, kikapcsolták az áramot

Az igazgató azt ígéri, nemsokára újraindul a munka.
„A STYL-nek csak a bérleti díj tartozása a szombathelyi önkormányzat felé már 34 millió forint. Hétfőn pedig tudomásom szerint tartozás miatt az áramot is kikapcsolták a gyárban. Mindenesetre a dolgozókat hazaküldték áramhibára való hivatkozással másfél hétre. Közel 150-160 munkavállaló most nem tudja, mi lesz a sorsa. Csődbe ment-e vagy sem a gyár, mi lesz a munkahelyükkel, keressenek-e új állást.”

Ezt írta szerdán Facebook-posztjában Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő a szombathelyi Styl-gyárral kapcsolatban

Mivel máshonnan is azt hallottuk, hogy zavar van a nagynevű üzemben, és senkit nem tudtunk telefonon elérni a gyárban, délután kimentünk a helyszínre.

Az üzemben láthatóan valóban nincs termelés és a folyosókon sem tudtuk felkapcsolni a lámpákat. Sötétek voltak az italautomaták is.

„Nincsenek adósságok, nincs baj"

- ezt már Radics Tibor általános igazgató mondta, amikor összetalálkoztunk vele az egyik folyosón.

Azt mondta, éppen akkor egyeztetett Horváth Attila gazdaságért is felelős alpolgármesterrel, akivel tisztázták a helyzetet, és abban maradtak, hogy a cégnek nincs tartozása az önkormányzat felé.

Hozzátette, nagy hibát követett el a vezetőség, amikor nem újította meg időben a cég áramszolgáltatói szerződését, mindössze néhány napot csúsztak ezzel, de a szolgáltató ezért kikapcsolta az áramot.

Így lel kellett állítani a termelést, az alkalmazottak most otthon vannak.

Annyi a feladat, hogy megkössék az új szerződést, abban bízik, a jövő hét második felében ismét elindul a munka, annál is inkább, mert teljesíteni kell a külföldi szerződéseket.

„Megrendelésünk van bőven” - tette hozzá az igazgató, aki szerint akár 20-30 új embernek is tudnának munkát adni.

Lapunk kérdésére, hogy miért van felszámolás alatt a korábban a gyárat üzemeltető STYL Manifattura Ruhaipari Kft, az igazgató azt a választ adta, hogy ennek nincs jelentősége, a dolgozókat és az üzem működtetését a tulajdonos, a SVR Design Ruhaipari Korlátolt Felelősségű Társaság vette át.

„Nem értem, miért akarja mindig mindenki temetni a Stylt” - tette fel a költői kérdést Radics Tibor, aki szerint sem a kormány, sem az önkormányzat nem segített a cégnek a nehéz években.

Lapunk megkereste az ügyben az önkormányzatot is, ahonnan időközben meg is érkezett a válasz, amit itt olvashat Az önkormányzat szerint 110 millió forinttal tartoznak a Puskás Tivadar utca ruhaipari cégei September 21. 14:40 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság